Navštíveno 407x

Mel bych dotaz ohledne vedeni ucta v eshopu. evidence nakupnich prodejnich faktur jeste nejak zvladam,ale mam jiny problem. Dám příklad: koupim zbozi (treba tuzku), nekdo si tu tuzku objedna na dobirku, ja udelam fakturu, zabalim odeslu, zalozim do ucta prodejni fakturu, dobirkovy arch(postovne do nakladu). ale dotycny mi dobirku neprebere, ja mezitim udelam dalsich treba 20faktur, ktere zalozim. dobirka se mi vrati, posta mi da 20kč za neuskutečnenou transakci(odeslani penez na BU). muj dotaz: jak to ted ucetne ošetřím? muzu tu fa roztrhat a vyhodit? predpokladam ze nee... pak mi nebude sedet ciselna rada, nebude mi v dobirkovem archu sedet polozka za odeslani te vracene dobirky....
dík za rady. nerad bych na konci roku byl ve srackach jen kvuli uctu.
ja delam klasiku storno, na doklad to napisu tuzkou, pani ucetni zalozi, ale doklad vystornuji v ucetnim programu, ustrizky z posty schovam jako naklad.

05.08.2010, 23:53 |
JR a tak to ma bejt
tak staci jen tuzkou napsat "STORNO"? ucetni program nemam zadny, pouze na moji evidenci, pro lepsi prehlednost. Listek z posty o vyplaceni 20kč za neprobehnutou transakci taky do prijmu,jo? kdyz ty listky nemam tak???
uzavři s poštou smlouvu, jednou měsíčně ti přijde komplet faktura i s odpočtem neuskutečněných transakcí, jednak to budeš mít přehlednější a navíc i levnější
jako rajdl, ale mame ucetni a skladovy porgramy, kdyz se udela storno ztak se objevi zbozi pro dalsi prodej jako polozka na sklade