Navštíveno 671x

02.08.2010, 18:22 |
Pekis Můj počítač asi nebude úplná plečka leč občas se zaškobrtne, zakašle si, asi by bylo lepší některé z komponent už poměnit. Ačkoliv sem se dlouho v tomto prostředí pohyboval, v poslední době už nevěnuju sledování novinek prakticky žádný čas a nevím co by se asi hodilo vyměnit.
Tedy moje sestava:
Asus M2N-E
[ Link ] AMD Phenom X4 9650
[ Link ] 4096 MB RAM A-DATA DDR2 800 MHz Extreme Edition
[ Link ] Leadtek Winfast PX8800 GTS (640 MB)
[ Link ] Acer AL2216W
WD740+WD5000
Takže otázka...jak je na tom deska, cpu, pamět, grafika...ostatní je asi celkem jedno.
děkuju za rady

02.08.2010, 19:23 |
Knightey- | Upraveno: 2010-08-02 19:32:46
Tady u tebe je pouze brzda deska, neda takovyho prostoru tomu CPU co by potreboval :)
Vymenil bych pouze desku a pokud chces hrat jeste hry v lepsi grafice tak i grafiku a mozna v zavistlosti na tom i zdroj :) Nevim co ted mas.
Jo a tomu procesoru by trochu pomohlo lehky OC :)

02.08.2010, 19:37 |
hanx jako knightey, já mám tu samou desku, ale s mnohem horšími komponenty než máš ty.. takže je to slabej článek tý sestavy... Možná kdybys definoval to tvoje "zaškobrtne" tak bys možná dostal lepší rady... taky na co pc používáš by se hodilo vědět.. A třeba je problém jinde než v komponentech (např dlouho nepřeinstalovaný winy a neformátovanej disk dělaj hodně)

02.08.2010, 21:04 |
Pekis Zdroj je Xilence 600W. Na komplu převážně hraju WoW, teď si začínám pohrávat s videem (Sony Vegas), prostě normální uživatel. Win mám čerstvě (týden) reinstal (win 7 na zkoušku). A to "zaškobrtne"...prostě občas pozoruju, že se mi sekne ve hře, nějaké načítání by mohlo trvat kratší dobu atd., rozhodně nic extra zásadního, ale prostě bych se bez těchto drobností i obešel.
Na to WoWko tahle grafika dostacuje, zdroj taky, pouze kup desku uz pro AM2+ socket.
Treba tuhle, kdyz jsem mel AMD, tak jsem ji chtel kupovat
[ Link ] je hodne dobra v pomeru cena/vykon a dokonce na ni jdou odemknout dalsi jadra u zamcenych CPUcek :)

02.08.2010, 21:27 |
Pekis Si říkám, že bych tam pleskl
[ Link ] , podle popisu by měla umět i AM3 (do budoucna). 2 PCI mi nevadí, mám jen zvukovku...a co třeba přidat ještě stejnou grafiku do SLI? Bude to k něčemu? Eventuelně Ramku na vyšší frekvenci?
Jo a mimochodem tu desku mám díky vyšší revizi BIOSu odemknutou pro AM2+
jestli máš rád své komponenty, tak Xilence zdroj vyhoď do popelnice. Sou to hrozně nespolehlivý krámy který ti pustěj kdejakou sračku na komponenty a ty to nepřežijou.

02.08.2010, 21:54 |
Pekis To doufám, že to nejhorší mi zachytí přepěťovka
Takle, on ten zdroj vytváří svoje vlastní anomálie který, kterejma zničíš komponenty, takle mi odpálil 4desky, co jsem serisoval pár PC, některý se mi dostali pod ruku znova se stejným problémem- zničený od zdroje. Pomohlo brát zdroj od jinejch značek. poměr kvalita/cena!/funkčnost dobře plní Fortron.
Pekis: mno sice tam mas nejnovejsi bios ale stejne ta deska je brzda :)
Ma strasne pomalou systemovou sbernici :) Mel jsem ji :)

02.08.2010, 22:54 |
Pekis Mám ten zdroj cca 3 roky a žádný problém. Co ta deska co sem postnul? Případně další možnosti?
Tu desku nevim no, nebral bych ji. Nejde na ni skoro vubec taktovat :D Jinak zde je link na recenzi
[ Link ] A navic je jeste drazsi :)

03.08.2010, 06:39 |
Pekis Já sem nikdy jinou desku naž Asus nebo MSI neměl, nemám s ničím jiným zkušenosti...OC a podobné záležitosti jsem nechal kolem sebe proplout bez povšimnutí, s tím taky na mě moc nechoď, musel bych něco nastudovat :)
Pekis: tak zacni studovat, kup nejaky lepsi chladic na CPU a budes treba mile prekvapen :)
PS: jsem taky ASUSak :D ale proste tahle deska je dobra tim pomerem cena/vykon a jde na ni vesele taktovat a odemykat ty jadra, treba jednou az koupis lepsi CPU :D

03.08.2010, 14:36 |
Pekis | Upraveno: 2010-08-03 14:45:36
Chladič mám Scythe Scinf-1000 Mugen
[ Link ]
Pekis: tak kurva neni co resit :D