Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > auto bez prepisu

o Navštíveno 552x o
o 01.08.2010, 21:45 | Luboš1
Ahoj panove,chtel bych se zeptat,jak to chodi kdyz si koupim auto ale nechci tem volum nahore platit ekopoplatech tj nejakych 5000kč...takze kdyz si ho od majitele koupim necham si na to auto uzavrit pojistku na svoje jmeno tak jak to je....kdyz se stane nehoda pujdou zamnou jako za pojistitelem nebo za majitelem auta?jinak samozrejme malej tech a velke bych mel ale psane na jmeno majitele treba ruda z ostravy ale ja jsem pepa z prahy.....je to tak s tou pojistkou nebo ne?jde o to aby prodavajici nemel problemy ci behano kdyby se neco stalo....

o 01.08.2010, 22:08 | Luboš1
up.nutne
o 01.08.2010, 22:17 | cuir
Presne takhle to mame vyresene s felicii. Od dlouholeteho kamarada jsme s pritelkyni koupili jeho felicii, vzhledem k tomu ,ze sem mu ji servisoval a vedel sem co je to zac tak sme se rozhodli i tak stare a hnusne auto koupit ,aby se pritelkyne naucila ridit.
Takze sme nechteli davat eko poplatek a tak sme se s kamaradem domluvili, ze to prepisovat nebudeme a ze Pritelkyne bude pojistitelem felicie a kamarad bude i nadale majitelem.
Tohle je jedinej zpusob jak neplatit ani za prepis a ani za ekopoplatek, ale je velmi vhodne aby se obe dve strany znaly. Osobne bych tohle neudelal nekomu neznamemu. A duvod je prosty. Cokoli pritelkyne s autem vyvede a nebude u toho chycena primo za ruku (cili fotka z radaru, fotka za spatne parkovani a tak dale ) tak vzdy prijde obalka majiteli vozidla, cili kamaradovi a on s tim pak ma litani. nejjednodussi je a sme aji tak domluveni ,ze kdyz by nahodou neco prislo tak nam jen da obalku a rekne, vyridte si to....sme domluveni ze on nas osobu blizkou krejt nebude, coz je fer. Protoze by jinak musel letet na policajty a to po nem nemuzeme chtit. Takhle nam da obalku a pujdeme se priznat. Tento system je zalozenej jen na duvere a na nicem jinem. Proto neni vubec vhodne tohle aplikovat u neznamych kupcu auta. Podobnej system mam zavedenej i s mym autem ,ktere sem dal otci a on ho pouziva a stejne jako pritelkyne tak i on je pouze pojistnik a ja zustavam majitelem.

Dalsi zpusob jak usetrit je, ze vozidlo jakoby koupi telesne postizeny s kartou invalidu (ted nevim jak sou ty dve zkratky pro invalidy ,ale plati tahle vyjimka pro oba dva typy)
a ten je sprosten eko poplatku. A jelikoz pote bude splnena prvni preregistrace ci nova registrace na uzemi CR tak dalsi majitel, cili ty uz taker eko poplatek nebudes platit.
Ale je to hodne litani a vyrizovani. Nehlede na to ,ze musis mit postizeneho ,ktery nema auto, protoze pokud by mu na to prisli ,ze mel v jednu chvili dve auta tak prijde o dotaci na pohone hmoty...takze je to dosti slozite. a zas takova uspora penez to neni. Protoze pocitej se mnou. 800 prepis + 200kc evidencka, tohle zaplati invalida a pak jeste jednou 800 za prepis na tebe...cili celkem 1800kc a je to litani a vyrizovani , takze je lepsi dat tech 5000 a mas to koser a bez starosti. Jinak pokud jim das papir o evidencni kontrole ,ktery plati 14 dni tak pak budes muset na evidencku znovu a cele se ti to prodrazi o dalsi 200kc...takze doporucuju jim ten papir nedat a nebo si udelat barevnou kopii, to ze to neni original uz nikdo nepozna, protoze to nikdo nestuduje. Na felicii se plati ekopoplatek 3000kc +1000kc evidencka a prepis takze celkem 4000kc. a uznej ze delat harakiri s invalidou kvuli 4000kc nema moc smysl..usetris podrbanejch 2200kc a toho litani kolem ,ze to za to nestoji..v zivote clovek projebe vicv jak blbe dva tisice :)

Takze takhle se to dela...
cili vsechna korespondence chodi majiteli vozidla...nikoli pojistnikovi ;)
o 01.08.2010, 22:34 | Luboš1
s tim pocitam ze kdyz zpusobim prestupek ja tak to pujde na majitele nejsem blbej ale rozumnej :DDDDD takze by to z me strany nemel byt problem ale jde o tu nehodu nekdo me naboura tak to pujde na me jako na pojistnika ne?
o 01.08.2010, 22:53 | endru.ondra
a že se vetřu do dotazu jak je to u polopřevodu
o 01.08.2010, 23:19 | cuir | Upraveno: 2010-08-01 23:33:06
pokud te nekdo naboura tak je ti to jedno, pokud ovsem budes vinikem ty tak to bude tvuj problem a ty budes platit vice na povinnym, cili nehoda se vztahuje na pojistnika, prtoze pojistovna neresi majitele, tak jako to resi stat. Pojistovnu zajima pojistitel a nikdo jinej ,protoze ten jim plati penize.
Svoje prvni auto sem mel pojistene tak ,ze pojistitelem byl muj strejda, jakozto doktor v letech a s bydlistem mimo brno mel velke slevy a tak abych neplatil moc penez tak on byl pojistnikem a ja majitelem. Pak sem mel nehodu a pojistovna to resila se strejdou a pojistovna mu pote navysila pouze pojitku na to moje auto. Jenze ja ho v zapeti prodal a tim padem sme nic navic neplatili.

Co se tyka poloprevodu tak tam je to tak ,ze kdyz je auto v poloprevodu a do poloprevodu bylo dano drive nez vstoupil v platnost zakon o eko vyderacstvi tak se na takove auto tento eko poplatek take nevztahuje. Presne v takove situaci sem mel svoje nynejsi auto , ktere stalo 5let v bazaru v polorevodu. Zadny ekopoplatek sem neplatil.
Pokud auto prevedes do poloprevodu. to znamena ,ze ho prodas a odhlasis na kupujiciho a on si to neprihlasi tak se dopousti nejakeho prtestupku nebo neceho. Zkratka na to zakon pamatuje ,ale nevim ted jak. Vysledek je ten , ze se to nesmi ,ale neni nikdo kdo by to kontroloval. Ale ten poloprevod je vylozene protizakonej. Auto v poloprevodu muze , pokud si to dobre pamatuju byt nejdele 14 dni.

EDIT: jinak ale jedno z mych aut uz je nekolik let v poloprevodu a nic se nedeje. Prodal jsem auto a v kupni smlouve bylo napsano ,ze tim davam souhlas aby si kupujici na vlastni naklady auto prepsal na sebe. bohuzel tak neucinil ,auto naboural a pak prodal dal s mym malym technicakem. A jiz nebyl ochoten situaci s prepisem resit. Vratil mi velkej technicak a znacky. Nechal sem to bejt , protoze nebylo jak ho donutit aby si to prehlasil na sebe. Po cca pul roce ,kdy vesel v platnost zakon ,ze kazde prihlaene auto musi mit povinny ruceni mi prisel dopis at se dostavim na urad a podam vysvetleni proc na moje auto neni sjednano a radne placeno povinny ruceni. Zneske sem ukazal kupni smlouvu a ze bohuzel o teto situaci vim ,ale ze nejsem schopnej to vyresit ,protoze kupujici co odeme auto koupil je fetak a neni mozno ho k prepisu donutit. Zenska mi poradila at si necham vystavit nove doklady k autu, ze sem je stratil , zplatim nejakej malej poplatek za nove doklady...bylo to tusim asi 200kc a pak at auto rovnou odhlasim na jeho jmeno a ze budu mit klid. tak sem ucinil..je tomu uz asi 3 roky , mozna aji vic a nic se nedeje..zadne dopisy nechodi a je klid...Takze to jeste jen tak k tomu poloprevodu.
o 01.08.2010, 23:24 | endru.ondra
aha, a jak pa je to když bych ho chtěl pak odhlásit nebo něco podobnýho?
o 01.08.2010, 23:27 | cuir
pokud to mas v poloprevodu tak auto bez radneho dohlaseni neodhlasis..aspon tohle mi rikala ta urednice. Ze timto toho fetaka docela vytrestam ,protoze prej jemu pak zacnou chodit dopisy a on to bude muset resit a aby to mohl odhlasit tak to bude muset dohlasit na sebe, cimz bude muset zaplatiti eko poplatek + evidencku+ pokuty + vsehcno a to se mu bude delat tezko takova evidencka kdyz auto nema :D :D ,ale me uz to nezajima...
Takze bez radneho dohlaseni vozidla (a zaplaceni vsech poplatku) nejde auto odhlasit. tohle mi rekla ta zenska na ourade.
o 01.08.2010, 23:28 | cuir
dobrou :D
o 01.08.2010, 23:30 | endru.ondra
díky moc a taky přeju dobrou noc
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3007 sekund.