Navštíveno 679x

Pánové policisté, mám laický dotaz:
Pokud jede automobil PČR (tedy státní policie) BEZ majáku a BEZ houkačky, je povinnen dodržovar rychlostní limity a nebo může jet, jak chce? A taktéž, může předjíždět, kde a jak chce a nebo musí respektovat značení??
Díky za promptní odpověď, SPZ 3H7 7689.

29.07.2010, 17:47 |
swep pokud vozidlo nema zapnute vystazne svetlo modre barvy, tak pro nej plati pravidla stejna jako pro vsechny ostatni ucastniky silnicniho provozu

29.07.2010, 17:47 |
Mika musí respektovat vše, navíc má jít příkladem :-), ale víš jak je to v ČR vše naopak
ano, ale jsou vyjímky např. Passaty, ty jedou rychleji aniž by blikali a až po změření přestupce blikají
Takže - to jsem potřeboval sylšet a okamžitě podávám stížnost na vozidlo výše uvedené SPZ - jízda dnes na trase Jíčín -->HK.
Jel jsem 3MPS a tak,jak riskoval on, to jsem ještě neviděl, rychlost hodně přes 160 (nestačil jsem mu, neb jsem se nechtěl zabít), předjíždění na plný čáře, v obci minimálně 70km/h, riskantní předjíždění, myšky, no příklad jak noha. Navíc jel myslím ve 2 lidech, takže kdyby potřeboval prudce zabrzdit, nemá šanci jednu jedinou v tom provozu, co dneska byl (z pro mě neznámýho důvodu).
Já jsem si byl jist na 99,9%, že MUSÍ respektovat to, co ostatní a byl jsem nachystán, že pokdu mě zastaví začne buzerovat, tak okamžitě předávám záznam z MT na PČR a adresnou stížnost. Krwa, kde to jsme?
Mika - tohle byl Oktávka II v barvách servisního vizidla plynařů :-)Žádnej dravec.

29.07.2010, 18:04 |
Mika Legacy no svým způsobem je to taky s těma pašíkama protiprávní, protože oni začnou měřit a už jedou nad limit, přičemž nepoužívají majaky ani zvukový signál, a protože nemají v zákoně vyjímku je to svým způsobem stejný přestupek jako civilního vozidla.

29.07.2010, 18:07 |
Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-07-29 18:17:15
Takže to nebyli PČR, ale plynaři? Hoď sem video přes Youtube :-)
Mika: kdepak, někde na netu kolovalo, že to nemohou, ale byl pak právní rozbor z ministerstav vnitra a tam to bylo podloženo zákony, že mohou
Jak říkám, byli to cajti s tou strakatinou, klasika PČR, tím chci říct žádný "utajení", ale unmasked:-) Video samosebou nemám, to jsem jaksi v tom kalupu nestíhal točit, to jsem měl nachystanou ˇřeč", kdyby něco :-)
A co se týká toho jestli mohou nebo ne, mám za to, že fakt nemohou, pokud nemají maják a nebo maják a houkačku. Tak, jako nesmí hasiči ani sanitky a další s majáky...

29.07.2010, 19:09 |
fredh pozor na to, pokud si dobře pamatuju, nesmíš za jízdy v ruce držet žádný záznamový zařízení a pod. Aby se ti pak nechtěli podívat na zoubek.
Ohledně rychlé jízdy... Ano, jet rychle můžou, stejně jako Passaty...
§ 18 - Rychlost jízdy - odstavec 3,4,8,9...
(9) Ustanovení odstavců 3, 4 a 8 neplatí pro řidiče zpravodajských služeb15) a stanovených útvarů policie a stanovených útvarů celních orgánů, je-li to nezbytně nutné k plnění úkolů stanovených zvláštním právním předpisem,16) je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost silničního provozu na pozemních komunikacích. Útvary policie stanoví ministr vnitra. Útvary celních orgánů stanoví ministr financí
No jo, je to tam, a asi kdo tím je, to určí nějaké závazné pokyny, rozkazy atd. a k tomu se běžný člověk nedostane
přesně jako fredh, kdysi jak někdo natočil Gustava Husáka, jak si to metelil někde po dálnici nad limit a odnes to ten co ho zaznamenal.
koukám Radeggast je právník, ne? :)
a teď bych se optal, když PČR zastaví v půli křižovatky BEZ majáků a vyběhne z vozu, tak je to taky protiprávní? btw začne sprostě a bezdůvodně nadávat chodcům.
LOL právník... :D Tak to sem se zasmál... :)
Ne, na křižovatce nemůžou... Ten odstavec jim dává právo pouze jet rychle (3 a 4 je cosi s obcí a dálnicí a 8 je se zimníma řetězama)...
a kdo dokáže že to držel ON a ne někdo jiný? :) ani pohled nezaručuje že to drží řidič :)
Passati jezdit můžou jak rychle chtěji, je to trochu jiná složka PČR..
Zdeny60: Hele vyprdni se na tu stížnost, ti kluci k tomu měli jistě nějaký důvod.. A stejně se to zamete pod koberec..
hovno, já bych si na ně stěžoval, prtž jinak to tu bude furt stejná džungle. já už kolikrát viděl jak si pustili maják, obrátili to přes dvě plný, maják vypli a jeli dál