Navštíveno 870x

27.07.2010, 09:40 |
Losky Ahoj, už 14 dní mi strašně kolísá net, pár vteřin to stahuje třeba 750 kb/s a během chvilky se to potácí třeba na 30 kb/s. Za net platím 500 Kč měsíčně, tak mě to docela štve. Žiji na vesnici a zatím jiný poskytovatel tady není. Do nedávna to fungovalo super a to net mám asi 5 let. Volal jsem jim na servis a že to dají technikovi. Ten mi za chvíli volal, že je prý u mě nějaký překlop a že jestli to chci odstranit, že zacáluju 1200 Kč plus materiál a práci. Tak jsem ho s tím poslal někam. Nevím, proč bych si měl platit za to, že jim net špatně funguje. Prý by mě přepojil do 5gigové sítě. Vůbec ani neřešil, že mi to šlo, jen mi nabídl tuhle variantu. Myslím, že z lidí se snaží vytáhnout asi prachy. Občas když mi vypadává signál, tak se přes wifi připojím k sousedovi (dům vedle) a vše šlape. Máme stejného poskytovatel a signál nám jde obou ze stejného vysílače. Můžu něco nějak vyřešit sám? Vždy po restartu AP net běží tak 5 minut super, pak to zase spadne. Např. teď podle testu mám 0,5 mbps:(((

27.07.2010, 09:56 |
Wasp Ahoj, pokud máš technologii 2,4 GHz jedná se nejspíše o zarušení kanálu, který oni řešit určitě nechtějí. Je to hrozná pakárna to odladit aby to fungoval a stejně pan "X" z vedlejší vesničky si přeladí taky na ten kanál a je to v háji. Mé doporučení zní, předělej si to na 5GHz a budeš mít klid. Pokud budeš potřebovat pomoci napiš mi na email a dohodneme se přes mail.

27.07.2010, 09:58 |
Losky To se mi zrovna nechce. Kdo ví, kolik za to zas budou chtít:( Prý je na té síti už dost uživatelů, ale nechápu, proč vedle sousedovi to fachá bez problému a mě ne. Myslím, že je tam problém někde jinde

27.07.2010, 10:34 |
Wasp Další věc, že můžeš mít v háji to AP-čko co máš a nebo se zkus podívat od antény jestli ti tam někde necloní ve výhledu strom nebo něco jiného. Musíš mít přímou viditelnost.
Další věc co zkontroluj. Zkus se zalogovat do toho AP-čka a zkontroluj jakej to má signál. (samozřejmě pokud znáš jeho IP adresu)
Co se týče zařízení. Napiš mi na meil nějak se dohodneme. Napiš mi ještě kde máš tu přípojku a co je to za poskytovatele.

27.07.2010, 10:35 |
imax klidne i ten tvuj soused ti muze rusit signal pokud je na tom samem kanalu a ma silnejsi radio jak mas ty. Tomuto se rika interference. Jestli to chces odstranit, tak skus na AP nastavit max. mozny vykon, skus pomenit kanaly a jestli to nepomuze, tak bych prosel na 5Ghz pasmo a tam by to mnelo byt OK.
tvůj soused pravděpodobně pálí přes tebe a shazuje to tebe....
řešil jsem úplně stejný problém u sebe doma, kdy mě prostě někdo přepálil neskutečným způsobem, že mi to chvíli běželo 20 MB a chvíli 0,02 :-DD

27.07.2010, 11:49 |
Losky Tak mi volali a dali mi nabídku. Zdarma mě přehodí na 5GHz pásmo s tím, že jim podepíšu dodatek, že 2 roky budu mít od nich net. Tuhle dobu ještě určitě na téhle adrese budu, tak to asi nechám od nich udělat. Neudělám tím nějakou kravinu? Nemyslím tím upsáním:)))

27.07.2010, 11:50 |
Losky Jinak soused je dům vedle mě a oba máme před sebou vysílač, takže těžko říct. Já mám anténu (tu větší síť) a on má takovou trubku asi 50cm dlouhou

27.07.2010, 12:25 |
Losky V čem hlavně spočívá to 5GHz pásmo?

27.07.2010, 12:29 |
Wasp jiné přenosové pásmo, hlavní výhoda lepe odladitelny a funkcní :o)
Co se týče instalace, výměna anteny, přijímacího AP a napájení nevím jak máš dělané. Počítam že PoE takže výměna trafa.

27.07.2010, 12:35 |
Losky Já tomu moc nerozumím, anténu mám síto, kabel do střechy a do pokoje, kde je obyčejné AP a pak to mám propojené s Wifi, aby mi to šlo po baráku:))))))))) Takže hotovej amatér:))

27.07.2010, 12:42 |
Wasp Tak záleží kolik metrů je toho koaxu od anteny. My jsme používaly jako anteny panelky a co nejkratsí koax, tj maximálně do 50cm. AP bylo umístěné na střeše u anteny ve voděodolné krabici. Dále se táhl síťový kabel do místa kde bylo PC nebo Router a po tomto kabelu se vedlo i napájení PoE (power over ethernet).
Záleží jak ti to vymyslí hoši. :o)

27.07.2010, 12:47 |
Losky Tak od antény mi vede k ap asi 3m kabelu, jsem v podkroví. Uvidíme, pokud vše bude fachčit, tak jim ten papír na ty 2 roky podepíšu. Stejně tady v té naší prdeli nic lepšího není:((

27.07.2010, 12:55 |
Wasp Určitě je minimálně v obchodních podmínkách napsáno, že můžeš odstoupit od smlouvy v případě, že poskytovatel ti nedokáže dodat objednanou službu. Dej si pozor jakou maj vedenou Agregaci. Na to se jich klidně zeptej a at ti to ukážou v obchodních podmínak nebo ve smlouvě. A pokud budou tvrdit že to není agregovane tak kecaj :o)

27.07.2010, 12:56 |
Wasp případně se zkus dohodnout jestli to nejde třeba jenom na rok že nevíš jestli tam 2 roky budeš a uvidíš jak se zachovaj. :o)

27.07.2010, 13:00 |
Losky tak ve smlouvě je napsáno, že poskytují připojení o min. rychlosti 64/64 Kb/s na 1 PC a max rychlosti závislé na počtu uživatelů momentálně připojených a dělících se o kapacitu až 100 Mb/s.
Takže si myslím, že tou min rychlostí to mají dost podchycený, ne?

27.07.2010, 13:01 |
Losky jinak pak jsem našel, že mám tarif S 4/4 Mbps při agregaci 1:10

27.07.2010, 13:25 |
Wasp mno tou minimální rychlostí ti dávají trošku víc než je ta agregace, tudíž ty agregace 1:10 ani nedosáhneš.
Záleží co ti nabídnou v té nové smlouvě. Jenom na to upozorňuji abys jim nenaletěl. ;o)

27.07.2010, 17:00 |
Losky já se v tom stejně nevyznám. Dám si na to pozor, ale ohledně těch rychlostí v tom moc jasno nemám. Hlavně aby to už šlapalo