Navštíveno 1692x

Zajímalo by mě co se děje s kompresorem, když mám zapnutý u klimy režim "ECON"
Dokáže mi to někdo objasnit? Kompresor spíná podobně - akorát pozoruji změnu rychlosti ventilátoru při přidání plynu. Klima je to samozřejmě automatická.
Spíše mi jen vyvětlit, jak to tedy má vliv na spotřebu a procesy - probíhající...
Děkuji za info :-)
Jinak je to Xedos 9, ročník 2001, 2.5 V6
Oktávka i Superb: při ECON se "odpojí" kompresor od náhonu (asi nejspíš nějakou el. mag spojkou - nevím přesně, mechoš ani odborník nejsem). Nepude tedy ochlazování a sahara (pokud je separé na ochlazování klim. chladiče) má dovolenou.
Spotřeba? U Oktávky v TDi sem nepoznal ani deci, u superba s V6 to nemá cenu řešit, to chlastá furt :)
přesěn jak píše Milhauzz Econ je prostě bez chlazení. Je ještě možnost že se to občas spustí a funguje to jako odvlhčovač, ale nejsem si moc jist. Tušim že to tak funguje v passatu když lilo v autě bez klimi se mlží okna tak tam se mi to nepovedlo nikdy
tak to bude asi nějakej japonskej ECON, protože mně to chladí normálně, sahara běží - s Econ. Ale něco se tam děje asi jinak.
Proto se právě ptám, nikdo mi to nebyl schopen říci... :-)
Tak třeba chladí, ale míň :) Nebo ti to nefunguje :)
begin OT
Hele a není to spíš AKON na displeji autorádia? :-D
end OT

26.07.2010, 16:24 |
Alííí :-DDD
Jestli to v mezičase (při tom chlazení) píše ještě SEXY BITCH, tak jako tykeev... :-DDD
Jinak u VW je ECON bez klimy. Odmlžování závisí na stáří a údržbě filtrů.

26.07.2010, 19:53 |
jzxr by mě taky zajímalo, mám zas volbu ECO při zapntý klimatizaci a normálně klimatizuje ale nějakej rozdíl tam přece bejt musí...
Z VWClubu:
Režim ECON - se snaží udžet zvolenou teplotu, kompresor je vypnutý, v teplých letních dnech tedy k ochlazení používá pouze vzduch z venku, v zimních dnech topí.....