Navštíveno 685x

26.07.2010, 12:15 |
Veva Zdravím,
jelikož toho mám více k placení, má někdo zkušenosti s konsolidací? popř. od koho, nějaké zkušenosti atd...?
Nebo jestli to tu někdo přímo dělá?
Díky za každé postřehy
Mám konsolidaci od GE Money a pohoda
OT: ale GE jsou největší **** ehm
OT: tyle "služby" vám fakt nezávidím, před půl rokem sem se kompletně oddlužil a sem rád jak rádio že snad jedinej a poslední dluh co kdy bude, tak bude hypotéka ...

26.07.2010, 14:08 |
dolph já to říkám tak. dnes nemít půjčku je větší frajeřina než nekouřit..
bohužel taky mě zajímá co a jak s konsolidací.
naštěstí jsem si nikdy na nic nepůjčoval a ani takovou chybu nehodlám udělat :-)
tykeev: já si tím holt musel projít, pak nastal den, kdy splátky byly vyšší, než měsíční příjem a bylo zle. Nechápu jak sem mohl být tak "blbej" a vyhodit tolik peněz oknem. Ale asi to byla daň za to, že sem chtěl vše hned.
jojo, zastávám názor, že na co nemám, to si nekoupím...
ale dost už bylo OT :-)

26.07.2010, 15:28 |
Veva přesně tak, jako tykeev, už bylo dost OT :-)
taky bych se nejradši právě oddlužil a nikdy už si nepujčím ani korunu!!!
ještě někdo nějaké rady či zkušenosti?
martin924: jak to u Tebe proběhlo? platíš méně než jsi celkově platil? bylo to podle Tvých představ?

26.07.2010, 15:41 |
Veva trochu jsem pátral a našel jsem toto:
"Neživte další banky a společnosti.Pokud máte více dluhů a jste po lhůtě splatnosti více jak 30 dní a nebo i 3 měsíce,tak žádné konsolidace,ale Insolvenční zákon č.182/2006 Sb.Podejte návrh na oddlužení své osoby Insolvenčnímu soudu.Prostudujte si tento zákon,nahlédněte do Insolvenčního rejstříku,na již podané návrhy fyzických osob a co musíte udělat."
má s tímto někdo nějaké zkušenosti??
to Veva:
pokud vím, tak to se používá v krajních případech.
To je prakticky osobní bankrot, nepletu-li se.
V takovém případě ti prakticky zablokují přístup k penězům, ty budeš dostávat jen životní minimum ze svého příjmu a ostatní půjde věřitelům.
Pravdou je, že v takové chvíli již úroky nenarůstají a jsou tam i nějaké další výhody.
Osobně to ale neznám a více detailů o tom nevím.
Pozor to je dost podstatný rozdíl "konsolidace" a "insolvence" to je opravdu krajní případ, kdy už nevíš co dál dělat se svými dluhy. Mám pocit,že 5 let budeš na minimu,donutí Tě prodat veškerý nepotřebný majetek...no a když bude dobře po 5 letech životního minima , můžeš začít znova "normálně žít"

27.07.2010, 10:04 |
Veva Ahááá, díky za vysvětlení :-)
takže zpět ke konsolidaci :-)
Veva: řešil sem to teď v červenci - klasika chyby z mládí: OK karta, úvěrovka od KB a k tomu se pos. auto a bylo potřeba to urychleně řešit...
Zašel sem na pobočku, řek jim, co potřebuju, oni to propočítali a i s úvěrem 60tis (doufám že poslední v životě) mi spočetli splátky na stejnou výší, jako když sem platil každý zvlášť, ale kdybych nebral prachy navíc, tak sem na cca 2/3 původních splátek....
tak si neber ty další prachy. Zkus to vydržet a zatni zuby. Mám osobní zkušenost a vím, že to není lehký. Asi mě to taky čeká...
Konsolidace ma smysl tehdy pokud měsični uleva je aspon 2-3tis a zustanou ti nějaky penize jako rezerva podminkou je ale dalši roky si nebrat nic jineho jinak v tom budeš znova a ještě v horši situaci a i kdyby ti nabizeli nepo poslali kraditku tak doporučuju ji hned po tom co ji dostaneš do ruky přestřihnout a je klid. Osobně jsem k tomu musel taky přikročit před par lety naštěsti mi to vyšlo tak že mi to měsičně dost ulevilo a zustala mi slušna suma na to kdyby se něco potentilo. Aktualně už mi zbyva doplatit asi jen 15% z celkove častky a těšim se až to budu mit z krku.
Jojo krize otevřela spoustě lidí oči což je na jednu stranu dobře, na druhou stranu jsou z toho náhlého "uvědomění" banky a ostatní co poskytujou věci na splátky dost nešťastní .. :-)