Navštíveno 550x

potrebuju cosi vylaminovat do sadrove formy a pri tom zachovat strukturu povrch.
ma nekdo zkusenost, cim by se dala ta sadra napenetrovat, aby se mi do ni nevpijel ten epoxid?
napadlo me to nalakovat -ale lak mi beztak ta pryskirice nalepta, nebo sadru nastrikat WDckem?
Jaksi nechápu tvůj dotaz. Jakou strukturu potřebuješ zachovat?
Jinak sádrovou formu musíš napřed natřít epoxidovým lakem a nebo min. lihem naředěným epoxidem (jako líh nejlépe metanol ten ale neseženeš, leda od modlářů) a pak přeleštit. Pokud jsounerovnosti, přetmelit PES tnelem a znovu přelakovat. Až dostaneš zrcadlový povrch, tak to naseparuješ např. v benzínu rozpuštěnou pastou na parktey či voskem, necháš uschnout, přeleštíš lehce, abys nepoškodil vrstvu separátoru a jedeš na to. POkud seženeš PVA, tak o naseparuj tím.
Jiank žádná prykyřice mně známá ti nenaruší lak na bázi epoxidu CHS1200. Tvrdne sice 12-24 hodin, ale je odolný i jadernému výbuchu:-)
zachovanim struktury povrchu jsem mel na mysli, ze to prave nechci moc brousit, bo tvar to moc neumoznuje :-/
spis jsem doufal ve variantu separatoru primo na tu sadru...
kazdopadne diky za rady, zkouknu ten epoxidovy lak.

23.07.2010, 17:20 |
Kesam Já to vytřel olejem to jsem al jenom otiskoval pak jsem to vylil sádru rozmlátil obrousil a ok.