Navštíveno 1704x

Proti proudu času a trendu dowsizingu jsem si dnes koupil nový koráb. Klasika A8 4.2Q r.96 s 282t km, už jsem se tu o ní zmiňoval. No, první pocity jsou abnormálně nadšené, čekal jsem od toho opravdu hodně, ale až takovou pohodu, komfort a výborný stav auta fakt ne.
Píšu to hlavně proto, abych poděkoval dvou zdejším členům:
Thullo - dokonalé omrknutí auta (měl si pravdu, především ten interiér je neuvěřitelně zachovalý a celkově je auto nestydím se říct ve výborné kondici)
The Timo - čaroděj v oblasti povinného ručení, tu cenu co mi na tento parník vyčaroval je z říše snů
No a musím smeknout i před prodávajícím autosalonem Audi RT-Torax Ostrava, s takovým profesionálním přístupem, ochotou a férovým jednáním jsem se nejen v oblasti aut už hodně dlouho nesetkal.
Jinak aspoň začátek ke spotřebě, najel jsem cca 20 km po Ostravě a pak z Ostravy přes hory (Opava, Bruntál, Skřítek) do Šumperka a nějaké vyřizování tady po městě, celkem toho bylo 187 km a průměrná spotřeba 11,8 l/100km. Začal jsem opatrně a natankoval Nat/E85 v poměru 3:1, takže při cenách 30,80 Kč Nat95 a 22,50 Kč/E85 to vychází nějakých 3,14 Kč/1 km, takže na pohodu.

22.07.2010, 22:02 |
Kesam Tak tohle bych nezakroutil do garáže a kdyby jo tak od předního okna to čumí ven:-)
At slouží .
vypada krasne, gratulace...
u tohohle auta rozhodně lepší vsadit na hodně najeto s tim že bylo pečováno než na něco co má najeto polovinu a je to v rozkladu :)
at slouží
Skoda ze tu neni vic fotek interieru.
Dobra volba motoru :) Tak preji plne spokojenych km :)
díky všem, foto udělám za světla, fakt to stojí za to. Samo jsem večer do toho nahodil rodinku a krátký výlet musel být, prubla si to i manželka a teď mám trochu strach, abych nemusel shánět druhou A8 :-)
jak se tankuje ten poměr? natočíš něco benzínu, zaplatíš a pak to jdeš dotočit E85 a znova zaplatit nebo se to prodává už v nějakým mixu?
v mixu určitě ne, většinou se to musí platit zvlášť. Ale já když platím v hotovosti, tak natankuju Nat, na kase jim řeknu, že ještě budu tankovat E85, oni odbloknou stojan, dotankuju a na kase mi to sečtou. Takže je to víceméně úspora jen v tom, že nemusím 2x sahat pro peníze. Při platbě kartou, ale všude chtěli platit zvlášť.

22.07.2010, 23:27 |
relax pekna, tak at vydrzi aspon dalsich 280t km :)

22.07.2010, 23:36 |
muSlim | Upraveno: 2010-07-22 23:44:37
Gratulax :o) Tak onedlho mu môžeš dať na Ecce Homo :oP
Edit: onedlho > až sa s ním zžiješ a zistíš kedy čo robí :o)
JJ taky gratulace, ale mas u me puntik - ani jsi se neozval, natoz stavil! Ty ostudo... :o)
vím, ale bylo to dost narychlo, zavolali mi ve středu, že je hotová technická a jestli můžu ve čtvrtek dojet, v pátek už by tam ten prodejce nebyl. V práci jsem si zařídil jen náhradní volno, takže jsem musel mazat z Ostravy zpátky honem do fachy. Ale příště se stavím, pojedeme tam co nevidět.
Ale mám ještě dobrý poznatek. Ráno jsem jel do Ost vlakem, po dobrých 10 letech, a maximální spokojenost - všude čisto, pohodlí, vlak jel na minutu, fakt jsem hleděl jak se to od mých studentských let zlepšilo.
Hezkýýýý :) Velkej benzín schvaluju!
Upsizing plně schvaluji, pokud tedy netankuje u stejného stojanu jako avie, tiráky a popelářské vozy.... :-D

Timo: ty máš facelift, že? Tam už jsou venkovní zrcátka stejně velká? Na fotce to tak vypadá. Já mám právě to pravý menší, tak je to takový divný.
Gratuluju a preji hodne stastnych km :) Mensi braska :-D
Sestikule, melo by to tak byt, alespon u A6 to prislo s FL :)
A take nejsou delena predni svetla :)
Je toho mnohem vic :)
jj, světla vím a další věci taky, ale zrcátka jsem si nějak nevšiml. Až jak včera jedu, tak do něj kouknu a "kuwa, to je sklopený nebo co, že vidím jen takový kousek" a bylo jasno. Pak už jsem si zvykl, ale klasický rozměr by byl lepší.
jj, budíky stejný, akorát S8 měla tuším do 300