Navštíveno 1036x

16.07.2010, 10:52 |
party_boy | Upraveno: 2010-07-16 11:00:14
Možná už to tu někdo řešil nebo měl stejněj problém. Jde o to, že když jsou venku ty vedra nebo velký mrazy, tak mi vysychá nosní sliznince. Nejen, že je to nepříjemný jako prase, protože to svědí a někdy i bolí. Taky se stačí víc vysmrkat nebo blbě rejpnout v nose a krev je na světě. Jsem člověk, kterej vyzkouší první poslední jen aby nemusel k doktorovi. Tak poradí někdo?
nešťourat se v rypáku šroubovákem! (sorry, ale musel jsem)
na zvlhčení nosní sliznice jsou kapky - Vincentka.
Pokud myslíš hned z kraje, tak by mohl pomoct krém Borozan (
[ Link ] ), zvlhčuje to nos a když máš rýmu tak to pak nemáš odřený... Jestli je ale problém výš v dutinách, tak asi radši ORL, nebo ještě se prodává něco jako mořšká voda na vyplachování dutin, ale jestli by to na tohle fungovalo, to nevím.

16.07.2010, 11:12 |
party_boy | Upraveno: 2010-07-16 11:19:29
No hned z kraje to neni, spíš jako hloubš no. Já jsem se o tohle nikdy nezajímal, tak mi vůbec nedošlo, že nějaký zvlhčovače jsou. Taky jsem mohl použít google, že jo :-D
Však jo, to je ta vincentka. Používá se to i u malých dětí, aby jim šlo lépe smrkat.
Taky doporučuju vincentku je fakt dobrá.
No, já to řeknu takto:
vypadá to, jestli nemáš určitý druh alregie. Ta, mmch, způsobuje vysychání sliznic a poté (po čase) neprůchodnost dýchycích cest v nose.
Měl jsem totiž ten samý problém, maje pylovou alergii. Začalo to přesně jak píšeš. Sucho, přicpaný nos, máš pořád nutkání se hrabat v nose:-) Krev na denním pořádku. Zjistil jsem, že mi výborně pomáhá Olynth. Jenže, taky nerad chdím k doktorovi a po roce, když jsem měl relativní klid (stačí i v zimě přetopená místnost) se mi komín ucpávalů čím dál tím víc. Pak už nebylo, než jít na ORL - tam jsem dostal pojeb na doby a sprej na bázi kortkoidů (Nasonex) na roztažení sliznic a zmírnění nitřního otoku. PO asi 2 měsících jeho užívání se to zlepšilo, nyní stačí jen 1x denně Xyzal a občas profouknout Olynthem.
Poct suchosti vymizel, ale občas pocit přispání mám pořád. Jde totiž o to, že tě to jednak nnutí dýchat pusou ==> vysychání sliznic v krku a průdiškách ==> astamtické potíže téměř jisté. Takže bych to nepodceňoval, já si s tím zažil své.
Jen jako PS: toto je epizoda tak 18-20 let, rapidně mi i synovi (taky pylová al.) pomhl pobyt u moře, ale tam, kde j e vysoký obsah vodních aerosolů (jod a vápník) ve vzduchu, takže ne Bibione, kde je olej, ale skalnaté pobřeží. V ČR existuje nadace Mořský koník která se zaměřuje výhradně na tyto potíže u dětí a ta jezdí s nima na Makarskou. Já byl v La Manga Mar menor ve Spainu a super - vylnu 1,5 metru, voida se tam tříští - a po druhém roce co jsem tam byl opět (1995-6) mi tyto problém téměř vymizely a jsou tak o 99% menší. Čili ta Vincentka supuje mořskou vodu, ale přesto je třeba potlačit příčinu a tím může být právě určitý druh alergie.
Dětská nadace Mořský koník.

16.07.2010, 16:11 |
nome a luční koník je nadace pro alergie na seno :-) měl jsem taky podobnej problém a vincentka pomůže. Ale neřeší to příčinu, takže se tomu doktorovi stejěn nevyhneš

16.07.2010, 18:48 |
X-sat (M)
Vincetka nebo vyborna vec od Justu SINUSAN,morska sul.
Aby ta mořská voda nebyla stejný placebo jako v uchu - doktorka na ORL mi mořskou vodu vyloženě zakázala, uším prý škodí (reklama pochopitelně tvrdí opak).
Tak už jsem tu Vincentku použil a musim říct, že po aplikaci fakt v nose příjemně, uvidim co se bude dít po dlouhodobějším užívání. Díky.
kua co bych dal za suchej rypak... uz od mala mi z nej vecne teče jak koncovi z vocasu :-/
mořskýho koníka doporučuju, taky jsem jako malej 2x byl
Midnite: vzhledem k alergiim je to jako radit korenovi na pousti at si koupi v samosce limcu ;-) ale diky