Navštíveno 1451x

15.07.2010, 10:17 |
tappaja | Upraveno: 2010-07-15 10:25:14
Jak to tak chodi, levaci jsou porad a vsude, potkala me nemila prihoda. Objednal jsem stavbu plotu, clovek prisel zamerit pozemek, pripravil smlouvu se vsema nalezitostma, ja sem slozil zalohu (30tis) a clovek se neukazal.
Ozval se po mejlu, ze se nepohod se spolecnikem a rusi firmu, a ze penize posle. Samozrejme nic neposlal, dal sem mu datum ke dnesku s tim, ze pak podavam trestni oznameni. No a ted je tu ta vec, znamej mi rikal, at to podam rovnou k soudu, neplneni smlouvy atd...
Me se zamlouva spis to trestni oznameni, je tam toho vic, podvod, skoda za 30 atd... Nevite nekdo, jak postupovat? Na jaky oddeleni PCR to poslat? Kde mam bydliste ja nebo on jako fyzicka osoba nebo na adrese firmy?
Diky vsem za rady.

15.07.2010, 10:22 |
Alííí :-( Nezávidím. Osobní návštěva nepomůže? (at už po dobrym, nebo to druhé)
Než půjdeš papírovou cestou...
Podej to na Hospodářské kriminalce u Vas oni si to pak přeberou bo zavolej bezplatnou infolinku 158 :o) a oni Ti reknou jak postupovat

15.07.2010, 10:30 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2010-07-15 10:51:49
no tak ja nevim, me bylo receno ze obcanskopravni spor moc resit chtit nebudou, ale ze pokud na tom budes trvat meli by se tim proste zabyvat.
Mel jsem stejnej nazor kdyz jsem se zabyval PavlemK, podvod, uvedeni v omyl se skodou vycislenou petimistnou cifrou.
Jedna se o tyhle levaky
[ Link ] a pokud by je nekdo chtel navstivit osobne, at mi da vedet na ICQ :o)
Tak me jde o to, ze kdyz to podam na PCR, co se bude dit, oni je obeslou, oni to neprevezmou, takhle to udelaj 2x-3x a napisou, ze adresat nezastizen. Ale kdyz to trestni oznameni je na konkretni osobu, tak by ho snad meli dohledat, doufam...
Ani mi nejde tak o ty penize, jako o to, aby tenhle zmrd dostal co mu patri...
dnešní doba je fakt zlá...
když vidím jméno Mykola, jeho věk, společnost založená před 2ma lety
jsem zvědavej jak pochodíš...

15.07.2010, 10:47 |
X-sat (M)
Vyšetřovat to budou tam, kde došlo ke spáchání TČ, případně kde má podezřelý trvalé bydliště. Podstatou je jediné - prokázat tomu člověku ÚMYSL, že v době kdy převzal zálohu na práci již věděl, že peníze užije k jinému účelu.
No ano, jak mu to jen prokazat... Mno kazdopadne to teda poslu na oddeleni v miste jeho trvalyho bydliste. nasel jsem na netu jeste jednu levarnu co udelali, nekdo to dal do registru dluzniku...
Luke: ja sem prosel takovejch nabidek, nevim, ale asi kdo dela ploty ma IQ bublajiciho bahna, co email, to 30 hrubek v 5ti vetach, nebo pak velka firma a 2x tolik na cene...
Tenhle vypadal dobre, komunikace v pohode, navrh, kalkulace OK, smlouva, obhlidnuti pozemku atd atd...
Tak doufam, ze tohle byla moje posledni spatna zkusenost.
Aniž bych se ho chtěl jakkoliv zastávat, tak pokud skutečně jen končí jako s.r.o. (= zadlužení, krach apod.), tak s tím nic moc nenaděláš. Byla by od nich slušnost samozřejmě peníze vrátit, ale legálně na něj můžeš jen tehdy, pokud mu prokážeš úmysl, jak píše X-sat.
No a neni prave slozenej vklad na s.r.o. (100+100) eventuelne pouzitej na umoreni pripadnejch pohledavek?

15.07.2010, 13:22 |
JP | Upraveno: 2010-07-15 13:30:16
Základní kapitál je jenom formalita a zbytečná překážka vyrobená státem, klidně může bejt druhej den po založení společnosti pryč. Navíc to nemusej bejt peníze, ale i dlouhodobej majetek (třeba auto).
No právě. Základní vklad už je dávno prošustrovanej, pravděpodobně. Možná při likvidaci a prodeje majetku se ukáže, že něco zbylo a prachy dostaneš, ale nebejvá to tak...
hlavne, kdyby ta firma neco mela, tak by nezbankrotovala, rozhodne to nezavreli kvuli tappajovym 30 litrum.

15.07.2010, 14:23 |
20bad policie to odloží, že se nepodařilo prokázat úmysl a stejně ti nezbyde než se obrátit na soud. Otázka je, jestli to bude mít efekt, právník, poplatek soudu a nejistý výsledek. Volil bych asi vymahačskou firmu za část vymožených peněz.
Jasny jasny... a zase ktera firma by hla prstem kvuli 30ti litrum, ze jo...
Tap:
podobný případ jsem řešil v r. 1993 - prodej auta přes bazar Lubomír Re v ŠUmperku-
Klasický postup - tisíc a jedna výmluva, nebylo ani auto, ani prachy, pak tisíc a jedna návštěva a zapírání, nicméně jsem ze 170litrů 105 vyrazil (na ten zbytek jsem v žádným případě ještě nezapomněl, na rozdíl od našich úřadů). PČR napřed nechtěla převzít TO, pak si to přehazoval kriminálka s nějakou jinou složkou PČR, mezitím řada soudů, kam se samosebou dotyčný Lubomír Re nedostavil, mezitím se bazar převedl na jinou osobu, pak se do toho dokonce zamotala i jedna vražda - hádejet čí -(toho, na kterého se to přepsalo), a po 3 letech se případ uzavřelů s tím, že dotyčný se NEDOPUSTIL !!!!!!!!!!!!! TČ, ale přestupku, byl vyšetřován a svobodě a jak pachatel (/který toho měl mmch na triku dost hodně - od násilné TČ až po machinace s pozmenkya zpronevěrou konče) si vysmátej běhá po světě.
Tak tím chci říct, že daleko nejúčinnější postup v mém případě bylo systém "přítel v kožeňáku" a vyrazil jsem aspoň podstatnou část, nechat na soudech či PČR, dodnes mám suchý z nosu.
Takže, Tappe, sežeň si nejlépe ukrajinsky hovořícího přítele v kožený bundě a vyražte (za předpokladu, že dotyčného najdetet) na přátelský pohovor. Jinou cestu ti naše orgány nenabídnou a púčinnost jejeich řešení bude 0000000000%. Věř mi. Jen ti řeknu, budeš potřebovat svatou trplěivost jednak parchanty najít a až je najdeš, uhrát to tak, aby jen solili a nezahanl jsi je do kouta (čímž myslím, aby nedošlo z jejich strany k nějaké protiakce, z čehož jsem měl já v mém případě strach).
Jen jako perličku na adresu našich soudů (konkretně KS města ostrava) uvedu, že jsem jednou přijel na stání, samosebou zbytečně a nemohl jsem u budovy soudu zaparkovat, neb bylo plno. Dal jsem se do řeči s parkmajstrem ve snaze,ať mi poradí kde nejlíp zdarma a poblíž zaparkovat, když v tom z budovy soudu vyšlo procesí sestávající ze dvou mužů, jež mezi sebou vyváděli ženštinu napůl v limbu. Víte , kdo to byl??? Judr XY, která pracovala (doufám, že ji už berou čerti) jako sodyně na místím úřadu. Parkmajstr si jen odplivl na chodník a prohlásil něco ve smyslu: už zase? To je tak skoro každý den!!!!??? Tak kur*a, kde to jsem ?? Nemyslím si, že se moc od té doby (jako myslím tím účinnost v OP záležitostech a TČ změnila).
Good luck!
Ty woe, tam je překlepů :-) Ale co už, mám na to nárok-houby vidím bez brejlí:-)
takže klasika :
Já:
NIKOLAI VALUEV
2,17 m, 147 kg
Ty:
Mrtvola
Dik Zdeny, nedelal sem si iluze, ze by TO neco poresilo, spis jen jestli ho treba byli schopny najit a tak...
Takze jako N.P
nejlehčí způsoby jak to řešit sou takový ty soukromý vymahači dluhů..... odkoupěj od tebe pohledávku a máš vystaráno ale když ti tak nejde o peníze tak bych to klidně řešil podle práva ale stejně z toho bude max. přestupek......
pochybuju, že vymahači budou odkupovat 30tis Kč. a když, tak to co tappovi zbyde asi nebude už moc zajímavý...
To nevadi... ujme se toho nekdo? Nemusi hned plavat v betonovejch fuseklich samozrejme... :o))))
a nemáš třeba strach z toho, že je to jak psal Mr.Scully, ty na něj někoho pošlel a on pak najde někoho na tebe? do tohodle bych se asi nechtěl zamotat
Asi bych mel teda opravit tu druhou vetu, aby na me nikoho neposlal... :o))
No já chtěl jenom naznačit, že je šance (pravda, velmi malá), že ten dotyčný prostě měl nejlepší úmysly, firma zkrachovala a on ty prachy prostě nemá (resp. třeba i má, ale legálně je ani vracet nemusí, pokud se s.r.o. zlikvidovala správným způsobem). Proto přece lidi zakládají s.r.o.čka, aby neručili svým vlastním majetkem.
Mr. Scully: a na ty je právě ideální kámoš v kožeňáku. Každej je po domluvě náchylnější ke spolupráci :-)
PČR to chtít vzít nebude, neb to je jak píše X-sat, co nás učili na škole v trestním právu, tak dokázat někomu úmysl podvodu je těžké, pokud ho nepáchá vícekrát, což kdybys měl další 2-3 lidi, co je podvedl v podobném termínu, tak už by se to dalo řešit.
Jednodušší a rychlejší stejně bude rovnou k soudu, skoč k nějakému právníkovi a tam ti řekne co a jak. Navíc pokud to byla firma a končí, měl bys u nich uplatňovat pohledávku v insolvenčním řízení a nebo toto řízení na ně "uvalit". Skoč k právníkovi a ten ti řekne co a jak, jestli mu dáš 500, i tak se to vyplatí...
Luke : proč by ne....vezmou ti vklidu všechno, vyplatěj ti to a piš si že toho člověka donutěj to prostě zaplatit vč. exekučních nákladů z kterejch luxusně žijou.....

15.07.2010, 20:30 |
X-sat (M)
Je fakt, že většina podobných podnětů prostě není trestněprávních, ale občanskoprávních... Jenže české občanskoprávní soudy, ach jo ach jo ach jo...
kuwa fix :-(
NP: protože už se to tu někdy i řešilo a pochybuju, že se bude někomu chtít řešit pohledávku 30tis Kč. aby to bylo zajímavý, tak bych z těch 30tis chtěl alespoň 20tis vymoct a nechce se mi věřit, že seženeš vymahače, co se tim bude zabejvat za 10ku...
Nismo máš na někoho takovýho kontakt ?
řeším něco obdobného ,klidně do mailu díky
To H-Honza: A jak ta tvá kauza vůbec dopadla?
To tappaja: Díky takovýcm hajzům jsem vyléčen z nějakých záloh.Dnes většinu takových věcí řeším min. zálohou a platím vždy po dodání jednotlivých částí dle rozvrhu a odvedené práce.
Jojo, taky budu opatrnejsi... Doted vse bylo v pohode a nemel sem problem se zalohama.
takze jsem pasaka zalozil tady
[ Link ] Zitra spustim pohledavku, uvidime jestli se to nejak hne. Samozrejme pokud by nekdo vedel o nejake vymahacske firme, ktera ma slusnou uspesnost, prosim o reference.
Diky
japa to dopadlo, jestli se muzu zeptat?
Mno, zalozil sem ho tam, ale neaktivoval, protoze jsem jeste chvili googlil a na tu firmu jsem nenasel zadny hezky reference. Takze kdyby nekdo vedel o nejaky firme, ktera by si to vzala, sem s tim. Diky.