Navštíveno 3961x

14.07.2010, 12:40 |
wrkos Čeká mě výběrové řízení na pozici obchodní zástupce a toto výběrové řízení bude probíhat formou Assessment Centre. Má někdo z touto formou nějaké zkušenosti, případně absolvoval to někdo?

14.07.2010, 12:50 |
kuja Je to jinej nazev pro hromadny vyberovy rizeni, kde se plni ruzny ukoly, at uz v teamu nebo solo pred potencionalnima nadrizenyma. Zazil sem to u O2 a Afin Brokers.

14.07.2010, 12:55 |
wrkos a jak to u O2 probíhalo? Jdu právě tam, tak se ptám.

14.07.2010, 12:57 |
Thullo | Upraveno: 2010-07-14 13:07:09
Jako KUJA.
Jde jen o zabavnejsi formu vyberoveho rizeni, ktera je zpravidla na dlouho (bezne 4-5hodin). Neni to spatne, ale dle meho nazoru je to jen budovani jakeho si psychologickeho profilu - neb to co tam po tobe chteji je vzdy obecny nesmysl v praxi nikdy nevyuzity :o)
napr:
Před zapnutou kamerou a místnosti plné cizích lidí máš 3minuty vézt přednášku na téma POMĚR ČERVENÉ A ŽLUTÉ BARVY V BARVĚ ORANŽOVÉ :o)
Konkretne tady se jednalo o pozici Obchodniho zastupce s profesionálním nařadím :o)

14.07.2010, 12:59 |
kuja No probihalo to tak, ze sme prisli, vzajemne sme se vsichni predstavili a zaclo uvodni seznameni s nabizenou pozici. Dal pak byla nejaka tymova vec a po tom prvni vyhodnoceni a prvni vypadnuvsi,dal byla solo akce, kdy tam na tebe zkouseli neodbytneho zakaznika a takovyhle podobny veci. Dalsi vyhodnoceni a dalsi vyrazeni. No a pak byla zase nejak tymovka, nejakej dotaznik a uz padali nabidky :) Dostal sem se tehda az do finale, ale pak sem sel jinam :) Bylo to na pozici obchodniho zastupce v prodejnach :) Je mozny, ze se to ted muze trosku lisit,byl sem tam pred dobrejma 6 lety.
tak tak..... u nás to bylo než se přišlo na to že to je fakt zbytečný neb odchodníky choděj dělat zpravidla takový retardi že by tim nikdo neprošel.....
jak píše thullo "POMĚR ČERVENÉ A ŽLUTÉ BARVY V BARVĚ ORANŽOVÉ"
aneb 3minuty kecat o něčem co stejně nevíš jak funguje ale musíš prostě kvalitně lhát abys to prodal :)
prostě dělají z tebe ču.áka a sledujou jak se u toho chováš :D

14.07.2010, 13:32 |
wrkos tak nevim jestli na to nejsem už dost starý

14.07.2010, 14:35 |
hanzz | Upraveno: 2010-07-14 14:42:16
Neboj, na to, aby z tebe někdo zkoušel dělat ču*áka, nejsi nikdy dost starý :))

14.07.2010, 22:28 |
xSam s AC mám více než bohaté zkušenosti. (manželka dělá AC pro velké firmy a sám jsem jich spousty prošel a uspěl:-)
Důležité jé být sám sebou, nebýt moc invazivní a naopak nebýt puťka bez názoru. Hodně se hledí na zdravou sebereflexi.
Při AC na různé pozice se pozoruje něco jiného. Tedy pokud je to obchoďák, bude se zkoumat prodejní potenciál, vyjadřovací schopnosti, stresuodolnost atd.
Co se týče té kamery, tak jde jen o to dostat žadatele do stresové situace a pozoruje se schopnost udržení konceptu, schopnost fungování pod tlakem, vyjdřování a podobně. To si můžeš nacvičit klidně doma, zkus si třeba představení svým novým kolegům a co můžeš firmě nabídnout.
Určitě se budou ptát, jaký máš pocit se svého výkonu, buď upřimný a realistický.
Za žádných okolností nehodnoť způsob vedení AC, nebo smysluplnost takového výběrového řízení..
AC mi přijde jako velmi zajímavý způsob výběru lidí, dá se odhalit spousta věcí. Ale samozřejmě záleží na tom koho firma hledá a jestli má smysl AC dělat.
O AC je toho na internetu spousta, takže googli. Pokud bys měl nějaký konkrétní dotaz, klidně napiš mail, poradím...
Ahoj.
Teď v pondělí mě čeká výběrové řízení formou Assessment Centre.
Jedná se o pozici Konzultant prodejní linky ve společnosti Telefónica O2 ( konzultant prodeje v O2 ).
Ráda bych věděla, co mě tam čeká, jaké otázky mě mohou potkat, apod.
Nerada bych byla nakonec v pozici „Alenky v říši divů”.
Jdu na něco takového poprvé a už jsem zoufalá,protože vůbec nikoho takového neznám,kdo by mi mohl v tomhle směru poradit.Jestli máte teda někdo zkušenost,moc Prosím o rady,které v tomto směru postrádám a předem Moc Díky!Můj mail soara01@gmail.com

14.03.2014, 07:57 |
AR Hoď tu fotky ve spodním prádle a on určitě někdo rád poradí :-DDDD