Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada : Plovoucí x lino po milionprvé

o Navštíveno 1308x o
o 14.07.2010, 07:40 | Kounect
Ahoj, prosím doporučíte plovoučku nebo lino do kuchyně? Měl jsem tam do teď nějaké hodně levné lino a trhalo se, zůstávali v něm důlky po židli apod. takže jsem trochu ztratil důvěru...takže bych možná i přešel na plovoučku. Pod námi nikdo nebydlí a ani nebude, takže hluk by nemusel být problém, jde mi spíše o praktičnost jednotlivé volby...prachama bych to viděl třeba 400 - 500 za metr ideál ( to už je trochu lepší plovoučka ne? )
Eventuelně i radu kde v Praze nakoupit za dobře?
Díky moc.

o 14.07.2010, 07:44 | Kounect
Případně zakomponovat i pokud máte někdo zkušenosti linoleum vs PVC?
o 14.07.2010, 07:44 | Dexter
koukni taky na Thermofix, tichý a "nezničitelný"
o 14.07.2010, 09:47 | H-Honza (M)
resil jsem taky, plovoucka je tvrda a studena, a podle me i pro podlahovy topeni je min vhodna, to lino se mi zda mnohem prijemnejsi pri chuzi a hlavne je tissi.
Nakonec jsem koupil nejaky marmoleum nebo jak tomu rikaji, delaji dekory ze nepoznas ze to neni drevo nebo plovoucka, protoze to je i plasticky. Mam tri druhy na baraku, od 380 do 550,- za metr.
Plovoucku uz bych nechtel, poskrabe se (pokud mluvim o tech do 500,-/m), pro prcka je tvrda na hrani, a financne vychazi stejne.
Na to lino mam take 20 let zaruku...
Jinak bezne predmety jej nevymackaji ani neposkodi, pokud to neni nic s ostryma hranama, jako ze noha ze zidle ktera bude otevrena trubka.
Kupoval jsem tady... [ Link ] maji tam minimalne 200 vzorku takze si to muzes fyzicky osahat.
o 15.07.2010, 21:54 | BATMAN
Nedaval nekdo z vas lino do loznice bo obyvaku,myslim tento dekor plovouci podlahy?

Jak tak koukam na ten Thermofix toz bych ho prubnul misto te plovoucky.

Za par tydnu me ceka rekonstrukce bytu a zatim chci davat do kuchyne tohle lino a do obyvaku a loznice plovoucku.
o 16.07.2010, 13:23 | Squere | Upraveno: 2010-07-16 13:31:12
taky už se chystame na podlahu, a ten thermofix se mi docela líbí, akorát ho nedělaji s nosnou podložkou, a ja tam mam cca 15mm plonkovýho místa, proto to vidim na 5mm hobru a pak buď na marmoleum s nosnou deskou a nebo korek s nosnou deskou (oboje tloušťka 10,5 mm) co korek ? něfjaký reference?
o 16.07.2010, 13:39 | cupra.165
H-Honza ...jak si to udelal s rovnosti podlahy? Pocitam ze si to daval do novostavby..ja mam prave obavy u me,ze mam u sebe jeste klasicky beton s ruznou zrnitosti a hladkosti,tak se bojim co vyleze ven z toho lina..Vim ze se dela nivelacka,ale malokdo to umi udelat kvalitne :-(
o 16.07.2010, 13:57 | Zdeny60 | Upraveno: 2010-07-16 14:06:49
Cupra.165:

vedle soused v ulic má novostvabu a všude lino. Podlahy se dělaly práve s ohledem na tento fakt.
Stručně, než lino na blbě vystěrkovanou podlahu, tak jednozančě kberec.

Stěrka není problém, jen ji musíš dělt naráz! U něho je jasně vidět, že jim došla a pak domíchávali a špatně to rozehnali válcem. A je tam vidět to napojení, i když to zní paradoxně.
Počítej s tím, že na linu ti vynikne absolutně všechno, takře srovnat podlahu, ideál je ještě přehladit, protože z podladu ti může vylézt kamínek z betonu či jiná nerovnost a to tě pak bude budit i ve snu :-)

Dneska mám všude nové podlahy (možnáněkdo pamatuje vytopenýbarák od prasklé trubky akorát na MDŽ :-) a řeknu tak: mám dřevo Kaehrs v OP, v ložnici dost kva,itní lamino taky Kehrs, v pracovně lino s odolnou vrstvou pro zátěžě a v jednom pokoji koberec (cena za metr asi 350Kč). Pokud někomu nevadí prach, šel bych asi opět tradičně do koberce. Jednoduchá údržba proti laminun či dřevu, obrovská odolnost prti pškození, teplo od nohou, pokud NENÍ podlahovka, zatlumí to byt z hlediska akustiky a navíc - je to levné. Dřevo jen hezky vypadá. Nic víc.

Jiank v poslechové místnosti mám koberec na bázi PAD.- Byl drahý jako sto čertů (13m3-13.000,-), ale zato extremní odolnost proti proležení a otlakům - dokonce, když jsem po asi 2 letech stěhoval postel, tak stačilo místo, kde byly nohy, namočit a paráda! A údržba jednoduchá - 1x ročně Kobosna, a klasický Forwerk s kartáči.Teploučko, útulno, akustické vlastnosti špičkové.
o 16.07.2010, 16:25 | cupra.165
Mam doma forwerk tak asi nakonec zustanu u koberce,co tam mam ted :-) Myslel sem kvuli cistote a udrzbe ze by lino bylo lepsi,ale hazu na to kakac,vyberu si kvalitni koberec a jeste usetrim penize a nervy
o 16.07.2010, 19:13 | Zdeny60
Cupra:

mám skoro takový dojem, že koberec se dá při častém luxování udržet v čistotě víc, než pevné podlahy. U koberce totiž nehrozí v takové míře to, že se prach víří - nikdo mě nepřesvědčí o tom, že průchodem po pokoji se prach z koberce bude vířit více, než z pevné plochy. Takže zatížení bude u pevných podalh si troufám říct vyšší, co se týká vzduchu. Navíc, koberce nemají sklony dělat chuchvalce v koutech a pod nábytkem, kam se prach vířením odfouká a nabaluje. U koberce sedne a sedí.

Kecy o rozotčích neberu vážně, Vorwerk je dost účinně vysaje.

A když tak o tom přemýšlím kol a kolem, statická elekřina u PVC (hladká plocha nabitá na tisíce voltů) drží prach jako magnetem, kde běžný způsob vysávání za sucha asi moc neřeší, odstraní se hrubé nečistoty, ale jemný prach ne. Stačí jednoduchý pokus - vysát PVC, pak vzít bílý vlký hard a vytřít. A ejhle...
o 16.07.2010, 22:59 | H-Honza (M)
nemam s tim problem. Lina jsou matna, takze nerovnost zakryji. Jinak sterku jsme delali nekolikrat, a pak to brousili pujcenou masinou, takze si myslim ze mam podlahy vcelku rovne. Ona ale ani plovoucka Ti neodpusti nerovnost, navic si myslim ze tim ze to lino je treba 6mm silne, tak proste kdeco schova.

Koberec jsem jako astmatik a alergik neresil, navic mam dlouhosrstou civavu, ty chlupy v kobercich v byte me ubijely. Ted to je uplne dokonale.
o 16.07.2010, 23:37 | crestik | Upraveno: 2010-07-16 23:48:40
Zdeny, segra dělá do biologie, a věř, že žiješ v bludech. To co žije v koberci za plísně, živočichy a já nevím co...nevím, rači budu dvakrát týdně vytírat podlahu, na které vidím, jestli je zabordelená nebo ne. Koberec se polítá vysavačem a hurá, už tam nic není...prd.A jestli se víří prach nebo ne od chůze, je uplně to poslední. Stačí otevřít okno a je všechno jinak.
Jinak roztoče z koberce nedostane žádný vysavač, jediné řešení je v mrazech vytáhnout koberec ven.
Osobně bych šel do lina, samo že ty hrubé, 5mm, má to strukturu jakou chceš, a klidně se můžeš sázet s návštěvama, jestli to je pravý kámen/dřevo nebo co. Schová se toho celkem dost, neudělá vlnu jako v případě velké nerovnosti s plovoučkou.
Jako ono něco jiného je, pokud je bordel vysypaný na podložce, tak vysavač vesele všechno vysaje, ale pokud je to zašlapané ve chlupech, tak je to něco jiného
o 19.07.2010, 18:36 | Zbyšek
Taky teď řeším co na podlahu a i když jsem dnes strávil asi dvě hodiny povídáním v prodejně, tak stále nevím.
Určitě to nesmí být koberec a jinak je to celkem jedno. Plánem bylo dát lino, jenže jelikož se v pokoji nejméně v některých částech budou pohybovat kolečková křesla, je to trochu problém. Muselo by se dát nějaké zátěžové, ale ani to prý není výhrou. Pak by tedy připadala v úvahu jedině plovoučka. Tu mám v celém druhém bytu a jsem spokojen. Přítula ale raději lino, že je pro ni ta plovoučka studená. Dnes jsem ještě koukal na ty vinyly a dost se mi to líbí. Akorát že pod ně prý musí být naprosto dokonalá podlaha.
Máte tedy nějaký nápad v nejlepším poměru cena/vlastnosti, aby to vydrželo? Jedná se o jeden pokoj o velikosti 60m2 bez nějakých větších složitostí.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.