Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Krbová vložka s výměníkem

o Navštíveno 668x o
o 12.07.2010, 16:55 | Only_One
Jaké tu kdo máte zkušenosti s krbovou vložkou s teplovodním výměníkem? Chci si doma postavit krb, který bude sloužit skoro jako primár a topit do radiátorů v celém domě. Ale chtěl bych něco opravdu ozkoušeného, co bude fungovat. Přeci jen to obestavět a pak zjistit, že to špatně spaluje nebo jinej problém, třeba s hodně okouřeným sklem a pod... bych nerad zjišťoval až pak.

o 13.07.2010, 08:30 | H-Honza (M) | Upraveno: 2010-07-13 08:39:09
tezko asi muzu radit, protoze jsem topil tak pul zimy, kdyz se barak delal, a tak mesic po nastehovani.

Mam polskou vlozku Kratki, s vymenikem.
[ Link ]
Zvolil jsem ji diky zadnimu prikladani, kde mi vyhovovalo to, ze do obytneho prostoru netaham drevo, a tim nedelam bordel, stejne jako prikladam zezadu z technicke mistnosti, takze mi nevadi ze kdyz otevru dvirka a vyleti nejaka ta saze nebo kour.
Ma externi privod vzduchu, a mam na ni tuhle regulaci [ Link ] .

Vlozka mi vyhovuje tim, ze odevzdava vetsinu tepla do vody, a neprehriva tak obytny prostor. Diky regulaci mi vydrzi na jedno prilozeni asi 3-4 hodiny aniz bych na ni musel sahnout.
Nicmene... trochu me nasr*lo zpracovani, treba ovladani kominovy klapky je dost nepresne udelany, takze to ma velkou vuli a musel jsem to upravovat aby se to dalo aretovat. Popelnik je udelanej nesmyslne do predu, takze prece jen obcas musim otevrit predni dvirka a trochu bordel udelam, ale i to jsem uz vyresil, vysavam to cely zezadu vysavacem, a misto vyndavani popelniku zvednu rost a popelnik vysaju.
Musel jsem komplet predelat tesneni, protoze ty puvodni se zacaly hned odlepovat.
Jinak ale zpracovani docela slusne, za tu cenu proste...
o 13.07.2010, 08:34 | Only_One
na tohohle výrobce sem také koukal. Zaujala mě amelie [ Link ]
nicméně trošku mě tam znervozňuje ta polská výroba. Každopádně to jsou asi nejpoužitelnější vložky co do výkonů - dávají většinu do té vody což by mě vyhovovalo.
o 13.07.2010, 08:43 | H-Honza (M)
no ja si ji koupil na doporuceni znameho co ma 4 rok tuhle vlozku.
je to proste kompromis, to same v nejakym tom "lepsim" provedeni by me stalo 2x tolik, takze jsem to zkusil a uvidime. Mel jsem na baraku firmu co se zabyva krbama a obestavbama, a rekl mi taknejak to samy. Jsou lepsi, ale vzhledem k cene neni co resit :O/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3528 sekund.