Navštíveno 958x

...ale je to přeci iphone :-D

09.07.2010, 06:12 |
Kamil že by se nějaký zakomplexovaný HTC fan nemohl vyrovnat s úspěchem apple? :-D

09.07.2010, 07:24 |
Daryl (A)
Jako Kamil. Není problém natočit stejne účelově video s opačným efektem :-)
Daryl : to v podstatě proti WM nenatočíš.... tohle je video hlavně o mentalitě kdy člověk co tomu absolutně nerozumí což je tak 3/4 všech iphone uživatelů si to kupuje jen proto že to má někdo jinej či proto že bez něj nebudou cool..... proti androidu kterej má už světový prvenství by to natočit šlo ale zase upřimě všechno padlý na videu bylo pravda a proti Evu by těžko hledal výhody iphone podle mě by tam zazněl asi jen kvalitnější display neb konečně má iphone alespin normální display :)
ale je to prča :)

09.07.2010, 08:10 |
Yawor a mně se to líbí :P
Video je prdel :) Ještě že telefony neřeším, asi sem z toho vyrost ....

09.07.2010, 08:20 |
Kamil Nismo.Power - prober se, tohle přece není jen u Apple. Spousta lidí si koupí smartphone, jenom protože to je cool viz. např. "HTC HD2 - wow to má super displej, je to rychlý a iphone je proti tomu šrot, to musím mít." Ve výsledku pak z toho stejně jen volají, smskujou a nebo chatujou (90% funkcí zůstává nevyužito).

09.07.2010, 08:21 |
Veva no to je ko*otina :-D
Mno jo ... přemýšlím, kdy sem kromě volání a budíku naposledy využil nějakou tu "cool" funkci :)
nj, nejlepší reklama na světě, udělat si ze zákazníků fanoušky, ty pak budou kupovat i hajzlpapír s nakouslym jabkem a bude jim jedno jestli daji 2x tolik. Aby ne když na tom pracujou všichni v US filmech :o) prostě hodně chytrá reklama a krátkozrakost lidí. Přítelkyně po roce prodala macbook, prostě zjistila, že je pro normálního inteligentního evropana úplně k hovnu :o) na to vždycky slýchávám argument - tak proč si tam nedá Windows? Kupovat něco za 22k, dám tam Win a udělat z toho počítač za 14k, to je fakt cool

09.07.2010, 09:09 |
Kamil Escudo - že to nevyhovuje tvojí přítelkyni přece neznamená, že je to špatný. Jenom ten systém asi nepochopila :o)
asi jsem ho taky nepochopil :o) ale to je tim že o tom moc nevim, asi bych měl dát v práci výpověď :o)

09.07.2010, 09:18 |
Kamil Escudo - oni PC návyky jsou tady v lidech fest zažraný, takže switchnout na jinou platformu může pro někoho být fakt velký problém. Já se spíš setkávám s tím, že lidi po měsíci fungování s Mac OS nějak nemůžou pochopit, jak mohli fungovat tak dlouho na Windows.

09.07.2010, 09:34 |
Escudo | Upraveno: 2010-07-09 09:41:35
já už jsem se odnaučil o těchle věcech dlouhosáhle diskutovat se přiznám, protože to vždycky připomíná debatu o tom jestli bůh je a nebo neni. Tyhle věci testuju, od Linux přes všechny aktuální verze Win až po Mac a z praxe prostě říkám, že pro běžnýho uživatele, kterej tady chce fungovat na počítači, kde něco potřebuje a chce to mít hned aniž by musel prohledávat hodinu forum jak tam něco dostat, je tohle prostě nepoužitelný. Pokud to má někdo jako koníčka nebo součást svojí práce, chápu to. U většiny testovaček rozvrzaný klouby po půl roku používání, častý problémy s mechanikou při vypalování i s prací s HDD, nesmyslná pořizovací cena, rychlost práce? Bez MS Myši 0. Teď má nově Paviliona a prostě co chce, tak stáhne a funguje, bez fóra, bez návodů, breaků...

09.07.2010, 09:49 |
Kamil Escudo - ve většině bodů s tebou nesouhlasím, ale to by bylo fakt na dlouho.
Video pěkný :)
Kamil: vždyť to Escudo napsal, je to jak diskuze, je Bůh nebo není? :D

09.07.2010, 10:14 |
Yawor mr.brain : na to je ale jednoduchá odpověď ;-)
[ Link ]
lol, jsem PC lama a diky Applu jsem se vzdelal vic, nez kdybych resil ty kazdodenni pitomy hlasky Win... naposledy me pobavilo s chozem- nelze spustit, takze klikacka aby to slo v kompaktibilite (sorry, me to jako usera fakt nezajima)... nejde, protoze chybi dll knihovna... fajn, najdeme ji, stahneme, nahrajeme nekam do systemu... bezva, dalsi hlaska, zas chybi nejaka jina pi_ovina... zas 5min googlovani, nestazitelne linky, hura, nahrana, zas to nejde...
po nejakych 3 letech pouzivani Apple muzu rict, ze se s Win vzdy vyborne pobavim, treba jen instalace jakehokoliv zarizeni... u Applu? vyndam cokoliv (jedno jakej vyrobce) z krabice, pripojim, ihned funguje... u Win? v lepsim pripade mi napise, ze zarizeni nebude fungovat spravne a svete div se, nefunguje :-) v praci to resime dnes a denne, nova tiskarna nebo multifunkce, veskery origo ovladace a stejne to proste netiskne, neskenuje :-))))
a Apple sw uz ani nebudu popisovat, protoze by jste po roce pouzivani pri nabehnuti Wordu vzali monitor kladivem :-)) v praci-mam pusteny 3 aplikace (mail klient, firemni chujovina, druha chujovina), do toho jsem se odvazil pustit odkaz na sharepoint, pousti se word... nic, porad bile okno... aha, asi nejaky problem, dam zavrit, nic se nedeje... po nejake dobe to natvrdo zavru pres spravce uloh... po hodine min pustene aplikace a vidim, ze tam zustalo okno wordu a ze chce neco nesmyslnyho potvrdit :-))) proc to do zenskyho prirozeni nevyskocilo nahoru? proc to neblikalo alespon na liste? pro to zustalo i po zavreni aplikace? :-)))

09.07.2010, 22:14 |
cezetko | Upraveno: 2010-07-09 22:20:41
Nevíte, kde je Wallgreen? A jestli mají ještě otevřeno? Jdu to hledat a jedu tam.

09.07.2010, 23:31 |
Daryl (A)
Escudo: nenapsal jsi to obráceně ? Nemam Apple ale vím ze prave u nej funguje vše a hned kdežto u pc se musíš fest snažit a instalovat. Takže mne nějak zaráží to co popisujes. Je to jako od nisma.
pánové vy si ale pletete dvě různý věci - samozřejmě že pokud to je sw určenej přímo pro jabko, tak to je jak říkají user friendly a MS se o něco podobného začíná snažit až v poslední době. Já jsem ale mluvil o běžném ČESKÉM uživateli, kterej musí veškerej sw kterej potřebuje hledat jak kokot a pokud nenajde, tak hledat cesty jak to obejít. Na desítkách webů je pro MS spousta volně stažitelného software a to dokonce v několika alternativách, člověk si řekně potřebuju utilitu pro tvorbu toho a toho, skočíš na slunečnici a máš jich deset. Pokud budeš chtít to samé pro jabko, zabere ti to půl dne pokud nejsi vášnivym uživatelem jednoho z macfóra. Prostě běžnej uživatel v ČR bude každou chvíli narážet na nějakou překážku, tenhle systém tady má jen minimální podporu a to se týká i většiny HW. Nemluvě o tom, že jestli někdo neni schopnej rozběhnout multifunkci na MS, tak je to samo o sobě divný :o)
věřte mi že se v práci s touhle problematikou vcelku setkám, pokaždý když komunikujeme s někým, kdo si koupil apple jen proto že to je stylový, tak má problémy. Úplně jiný to je v USA, kde se MAC OS používá masově a podpora je na to všude automaticky
tak ono staci bejt uzivatel mac fora a nemas problem se sw :-)

11.07.2010, 09:47 |
Daryl (A)
Escudo: dobře. Co potrebuje běžnej ceskej uživatel ? Internet, mejl, Office , nejaký přehrávač na mp3 a video .... Ještě něco ? Ja jakožto běžný uživatel víc nepotrebuju. Samozřejmě pokud potrebuje účetnictví či jinou ceskou specifickou věc, pak se nejedna o bezneho uzivatele. Nehledě na to ze odpovednna jakoukoli otazku dnes najdeš na specializovaných forech ... Viz třeba co psal CV. Neschopnost v tomto směru je už pak problémem uzivatele a ne sw. Takový uživatel bude mít problém z čímkoli a na čemkoli. To ze jako Support mas problém s jabkama vychází z toho, ze Jabka neovladas. Pokud by seš v nich vyznal a ovládal je, budeš mluvit jinak.
Každopádně mi na jankach fungovalo vždy a hned i když to nebylo stavěny čisté pro Mac
Escudo: A co takhle versiontracker.com? Najduto a nainstalováno cokoli během 5ti minut. Trošku rozpor s tím tvým půldnem, nemyslíš?
Taky nechápu, co je špatnýho na tom, že si na Maca někdo naistaluje win. V práci máme servisní MBP a po roce každodenního tahání po střechách a stožárech pořád skoro jako nový - přežily i několik pádů. A jsou na nich win7 přes Boot Camp. Prostě by mě zajímala kvalitnější a odolnější alternativa za 25k bez daně (nebo za 17, když podle tebe instalací win ztrácíš 8k :) ). Není. A nadávání na ceny mi přijde směšný. U nás jsme je kupovali právě kvůli nízký ceně. VAIO a Dell jsou se stejnou výbavou cenově o dost vejš. Nesmíš to srovnávat s Acerem z Globusu
Escudo: s par vecma bych s tebou souhlasit mohl,ovsem zaujala me tato tvoje hlaska: "rychlost práce? Bez MS Myši 0" - pokud na soucasne Macbook klavesnici a touchpadu neumis pracovat rychle,mel by si opravdu asi zacit zvazovat tu vypoved...
Jinak s cenou je to tak jak napsal petrbanan,tam si asi nejak zasadne zaspal dobu.

11.07.2010, 12:10 |
Escudo | Upraveno: 2010-07-11 12:17:31
já jsem řikal že se o tomhle nedá bavit, to co jsem psal o ceně a srovnání patřilo na koupenej předloňskej model s C2D, 80GB HDD, 1GB RAM - 21.700Kč bez ničeho a ještě se studentskou slevou - v tý době nejlevnější cena. Všechno je strašně jednoducháý pro lamy a ty nám pak volaj že nevěděj co s tim a kam se maji obrátit - ano, je to o tom že nejsou schopný hledat na fórech případně nemluvěj anglicky, ale to už je tak ve světě lam normální. Berete to ze svýho pohledu
klobouk: myš z originálního příslušenství za krásných v tý době tuším skoro 900Kč je za svojí cenu skutečně hrozná a jenom využívá marketing - je bílá a neodpovídá absolutně svojí ceně. Nemluvě o tom, že klikání na celou myš je z prvu sice o zvyk, ale postupem času stejně pomalejší než jakejkoliv samsung za 220Kč. Touchpad je dobrej pro někoho, kdo kliká tlačítkem, respektive je na úrovni ostatních, to ale neni můj případ
2 Nismo:
"Daryl : to v podstatě proti WM nenatočíš...."
a
"proti androidu kterej má už světový prvenství by to natočit šlo ale zase upřimě všechno padlý na videu bylo pravda a proti Evu by těžko hledal výhody..."
celú dobu sa hovorilo o Evo 4G čo je Android, všímaš si? Len detail, ale predsa... a niesom tak cheap aby som si kúpil nedorobené veci ;o)
Slim : ámen.... :)))
to první co si vyzdvih tim bylo myšleno aby to daryl nevztahoval k WM protože to nejde když se bavíme o evu ale daryl čet HTC tak hnedka čuchal boj WM vs. iOS ...
to druhý je jen výňatek bez smyslu :)
každopádně mě to poslední dobou velice táhne k androidu .... za poslední dobu sem těch zařízení měl v ruce dost a musim říct že to je opravdu super a tam kde běžný BFU mělo problém s WM tak androida pochopí i naprostá lama .....
čekám až budu mít na testování 4G jebku od jabka a pak si udělám nějakej závěr co je dobrý a co ne.... každopádně 4G už má u mě nemalou naději jen proto že jejich promo video se hrozně kasalo tim že to umí dokonce i videohovor což sem se musel smát asi půl hodiny :D

11.07.2010, 15:40 |
Daryl (A)
Nismo: na jakem jinem mobilu jsi uskutečnil videohovor ? :)
tak já třeba poprvý před čtyřma rokama na K600i :o) no a na čem pak to už by byl dlouhej seznam. Vzhledem k tomu že 3G síť už u nás je vcelku slušně pokrytá a stojí to 1kč/min, tak v tom nevidim problém. 3G už nějakej ten rok máme a začalo to Prahou, což je 10% populace a ruku na srdce - já myslim že si lidi po Praze volaj navzájem docela často. Přesto zůstává pravdou že jsou videohovory využívaný jen minimálně, ale to je daný spíš malou informovaností
btw pokud už člověk chce dneska vyhodit nechutný peníze za telefon, tak něco jinýho než android nemá cenu. Smutnou pravdou zůstává, že u nás je ale nakupování drahejch telefonů prostě v módě i když je majitelé absolutně nedokážou využít.