Navštíveno 886x

09.07.2010, 00:33 |
Kacko Uz nekolik mesicu hledame auto v automatu, velikostne corsa, maximalne focus.. bez uspechu.. nevite nekdo o necem? Nemame zajem o zadny plecky.
Podminky:
-klima
-automat
-najeto do 80tisic
-rv 2003 a vys
sauto je plny vraku, kdyz se neco objevi, tak je to bud predrazeny, nebo hned pryc..
zkus pohledat Nissan Note...... naprosto skvělý auto, super podvozek komfortní ale velice přilnavej, super brzdy, jede se v tom naprosto parádně a v automatu se samo dělaj....
Kacko: 160 je naprosto cenový strop, nebo když bude třeba 170, bude to zkousnutelné?
Dělám v leasingovce a jsou nějaký kontakty na dealery, kteří se nebudou chtít snažit zákazníka ojebat. Včera mi říkal jeden z nich o Fiestě - snad 07?? - zkusím pozjišťovat co a jak (byla by za ty peníze) ale nevím, zda automat (původně jsem sháněl něco pro ségru a ta automat chtěla), tak možná jo.
Nauč ji řadit a budeš to mít asi tak 10x jednodušší.
Náhodou, automatika je na naučení celkem fajn. Moje ségra začala jezdit asi až 10 let po absolvování řidičáku. Pomohla jí tenkrát stařičká Audi 80 v automatu, kterou jsem jí půjčoval. Jak se otrkala, tak posléze zvládla i fofrklacek. A dneska jezdí jak Fitipaldi :)
Sorry za O.T., ale v tomto segmentu, velikosti auta a převážnému účelu předpokládaného použití je manuální převodovka děsivé hardcore. To není o "učení se řadit" ale o smysluplném používání auta v provozu, někde mám studii z německa, zkusím to najít, kde studenti dopravní školy nasimulovali model většího města s každodenní dopravní "špičkou" a příslušně silným provozem pro verzi, kdy všechna pohybující se vozidla netrpěla latencí manuálního řazení (čili odbourány prodlevy zařazení plus rozjetí se, odbourána zpětná couvnutí před rozjetím, optimalizaována plynulost pohybu vozidel při posunu kolon) a výsledky byly ve prospěch plynulosti provozu a tvorby zácpy velmi použitelné....

09.07.2010, 10:04 |
Nora Zdeny60: očividně jsi ještě automat neřídil
tyhle maly kubatury bych do mesta v manualu taky nechtel, vetsinou to ma spojky on/off na 1cm, takze mam problem se rozjet inteligentne, bez otacek to chcipne, s otackama bud moc plynu nebo skubnuti, plynulej rozjezd=hodinarska prace s plynem a spojkou...
resenim automat nebo vetsi objem...
Nora: Spíš se nauč číst.. :)

09.07.2010, 11:56 |
empiK (M)
jo tak to ja shanim neco pro tchyni. taky takovyho prcka, v automatu, ale podminka je diesl. Bez sance.

09.07.2010, 13:03 |
Kacko Radit ji ucit nechci, s automatem ma mnohem vetsi prehled o deni na silnici, navic ve meste je razeni otravna a zbytecna ztrata casu.
Freerider: Uplny strop je 175, ale to by to muselo byt naprosto TOP.
empiK: Diesel bysme taky radi, ale od toho jsme uz upustili.
Nismo: Note je drahej..
Nora:
to máš nepravdu, chlapče. Měl jsem 3 roky Supa s 2,5V6 s Tiptronicem :-)
Naopak si myslím<že každej by měl začít s majuálem, aby se něco za volantem naučil a o to více ve městě. Pak by nebylo na silnici tolik karambolů jen proto, že někdo neovládá svoje vozidlo. To není adresně na nikoho, to je obceně!

09.07.2010, 23:28 |
Prady Kacko: otravná a zbytečná ztráta času? mě to teda přijde jako součást řízení, kterou by člověk měl po absolování autoškoly zvládat bez větších problémů...kdo s tim má problémy tak nechápu proč mu vůbec dali řidičák, buď se to v té autoškole naučí nebo žádnej řidičák
....samo jsou i autoškoly kde můžou mít automat, ale to vůbec nechápu, je to uplná hovadina učit v automatu...to by pak udělalo autoškolu i 12 leté dítě na podprdelníku
kup ji trabanta...do toho muze lejt i petrolej a nema na tom co pokazit :-)))
PS:joke
Prady: v dnešní době kdy je automat čím dál běžnější mi nepřijde nic špatného na tom když člověk neumí kvedlat s klackem já teda sobně s klackem taky neumim sice jsem autoškolu na manualu dělal ale tim že ho nemužu použivat ze zdrav. duvodu zapoměl jsem to ale jezdim 8 let a nikdy jsem nepocitil nevyhodu proti lidem co jezdi s manualem a autoškolu člověk sice dělá kvuli tomu aby se naučil ovládat auto ale taky hlavně pro to aby znal předpisy věděl jak se na silnici chovat což je v dnešni době větši problem hodně řidičů než umět kvedlat klackem a pokud někdo chce jezdit jen s automatem tak at jezdi pro dost lidi je to vyhoda moje mladá je z manualu nervozni a na silnici je nejista furt mysli na to aby spravně řadila ale když sedne do moji omegy s automatem tak jezdi v klidu a předpisově.

10.07.2010, 01:15 |
Kacko Prady: Je to ztrata casu, kdyz muze automat radit sam. Nevim co je na tom nepochopitelnyho. Sam bych si do spotrebaka nekoupil nic jinyho. Je to urcity pohodli stejne jako ta klima.
Nechapu proc to tu resite.
[ Link ] akorát to neni automat, myslim že by to ale mělo jít sehnat v týhle ceně....
skoro mam pocit ze nekterym zde zucastnenym schopnost kvedlat šaltpákou prodluzuje pero minimalne na africky standart...
Jinak abych nebyl uplne OT,tak znamej koupil svoji stary C3 ktery celkem odpovida tvejm pozadavkum. Tady je jedna s automatem napr.
[ Link ]
Klobouk. .... ale psal že nemaj zájem o plečky :D C3 a C4 sem viděl rozmllouvat dokonce i bazarníky v autoesa :D

14.07.2010, 15:38 |
kuja Co Mitsubishi Colt?
[ Link ] Mam verzi s manualem od 08 od nova a sem s ni velmi spokojen. Robotickej 6 kvalt je podle ohlasu povedena vec a s motorem je to dobre sladeny.....
nismo: nedokazu posoudit,je to klidne mozny,on to kupoval nekdy na podzim a zatim to jezdi jen na benzin co tam leje,zadnej problem. Ale tvrdit o tom ze je to spolehlivej vuz nebudu,to nemam za potrebi.
colt je taky dobrej nápad..... kdysi sem v tom jel s tim automatem a bylo to zajímavý, nevim zdali to byl teda ten 6q ale šlo to :)
Kacko: je to manuál. Ale co jsem koukal, tak je rezervována, což značí, že bude 100% pryč :-(

15.07.2010, 00:10 |
Kacko 14.07.2010, 14:58 | Klobouk: Tu uz jsme byli omrknout, bourana na predek. Jinak C3 se taky libi, maji to i znami a jsou spokojeny(v manualu). Koukali jsme uz na 3 kousky a svechny nejaky problem..
kuja: Colt se nelibi.. nechapu sice proc, ale respektuju:) Kazdopadne diky za tip.
Freerider: Skoda, ale i tak diky!

15.07.2010, 00:12 |
Kacko NP: Dik za odkaz, pokusim se mrknout po automatu..
Trochu kacířská rada:
když lehounce přitlačíš a pír drobných si necháš v portmonce, tak koupíš 2,5V6TDI SUpa s plnou parádou. A to by pak mladá honila vodku?:-)
Nějaká Colty a jiný potvory, žere to jak děravý, bezpečnost nulová skoro, servis drahej...
Koupíš 120kW V6, Satas to zkoukne, a jezdíš. A za 7l nafty a ještě máš jako bonus pohodlí a pohodu.
Věř, vím, o čem mluvím, měl jsem a nemoh zapomenout:-)A ten můj se 145.000km se prodal za 205litrů a jen mluvil. Augi potvrdí, že?
Zdeny60: jojo,a treba v praze se ji s tim taky bude hledat misto na parking stejne dobre ze...
Na ho*no v Praze potřebuje auto, všude je to velký parkoviště, rychlejší to má M nebo MHD a navíc beze strachu, že někam přijde pozdě :-)A navíc nikoho a nebo nikdo ji nenaboří :-)Třeba vidlák z venkova :-) :-) :-)

15.07.2010, 23:53 |
Kacko Zdeny60: Aby nedoslo k mylce, to auto si kupuje ona, za svy penize. Ja pouze pomaham vybrat neco obstojnyho. Velky auto nechce, coz naprosto chapu.
MHD.. jezdim tim uz pres mesic, jelikoz jsem zmenil zamestnani a jeste jsem nesehnal byt vedle prace.. parkovani u prace stoji 12 na mesic.. A ta cesta je neco nechutnyho. Hlavne v tehle vedrech.
Radsi budu stat pul hodiny v kolone v klimatizovanym aute a pracovat z notebooku.
prosim napis mi misto kde stoji parkovani vedle prace 12 na mesic,fakt,ale opravdu fakt me takove zajima.

16.07.2010, 07:44 |
Kacko Klobouk: Mala strana. Ve dvore objektu kde pracuju. Nejblizsi mozny normalni(= placeny) parkovani na Malostranskem namesti, ktere je dost z ruky.. Nemluve o tom, ze vsechna mista v tom dvore jsou do konce roku vyprodana:)

16.07.2010, 08:54 |
kuja Zdeny60: Dovolim si s tebou silne nesouhlasit. Sam vlastni Colta od novyho a ikdyz sem mel pred tim velky ojety auta, tak na Colta nedam dopustit. Nic se na nem nesere,moje prumerna spotreba po meste s klimou je 6,5/100km a mimo mesto 5,9/100km, ma to necelejch 100k, takze to zadna brzda provozu neni. A po Praze se s tim jezdi velmi pohodlne a zaparkuju vsude. S predchozi 406 Break sem jezdil za 7,5 nafty a nezaparkoval sem skoro nikde......ani pred barakem na Kladne.....