Navštíveno 737x

Vzhledem k tomu, že vypršela lhůta, kterou jsem si dal sám sobě - jestli mne to bude nebo nebude bavit :o)), rád bych se posunul o nepatrný kousek dále. Současný foťák Olympus SP-510UZ - na zrcadlo to ještě není - netroufám si na to pořád, ale chtěl bych nějaký foťák, který se aspoň trochu přiblíží. Vím, že jsou zde fotografové, kteří tomu rozumí, prosím poradit :o))
Díky.

06.07.2010, 20:35 |
Nora proč si netroufáš na zrcadlo? jaký k tomu máš důvod?
Přijde mi, že nezvládám to základní a to je kompozice fotografie. Vše, co fotím ultrazoomem, fotím na manuální nastavení, učím se to všechno za pochodu, no a abych koupil za 15K+ zrcadlovku + příslušenství a neuměl pořádně základy, to mi přijde jako úlet. Na druhý straně současný foťák je na pokusy poměrně dost mizernej, chtěl bych vzít do ruky něco, co by mi umožnilo se posunout alespoň trochu dále, abych byl aspoň částečně spokojenej a posunul se k zrcadlu.
Třeba by jsi mohl zkusit Canon G9 popř G10, G11 - záleží na financích.
Nebo koupit starší zrcadlo (třeba na
[ Link ] začít opravdu se základy.
No já nevím, ale nějak ta argumentace mi nedává logiku. Mně osobně přijde lepší skočit do zrcadla a učit se na něm a s ním...

06.07.2010, 21:16 |
Nora Já měl SP-560UZ a bylo to o nervy s tím fotit, kvalita fotek mizerná, rychlost práce s foťákem hooodně pomalá. Teď mám Nikon D3000 a je to o něčem úplně jiném.
Jinak spousta nedostatků jde dohnat v nějakém editačním programu

Taky bych raději koupil zrcadlo a učil se a učil.. Než kupovat něco nového a ted, a pak zase zrcadlo..
Jako camron a tmx.806. Je blbost kupovat nějaký UZ za cenu kolem 8-10k CZK, když za stejný nebo podobný (+- 2-3k CZK) peníze máš zrcadlo, nový. Leckde jsou v akci buďto Canon 1000D nebo Nikon D3000 (obojí se setovým objektivem 18-55). Tož asi tak :)
Skoro ze stejného místa.. :-) I já to bral dřív Olympusem.. :-D

06.07.2010, 21:26 |
FBS Nora: Mě teda ta fotka po tve editaci přijde naprosto příšerná :-)

06.07.2010, 21:32 |
Ravo jj, klidně starší zrcadlo s nějákým seťákem a pak se uvidí jeslti tě to chytne nebo se vrátíš ke kompatku.
Tohle je fotečka teď z víkendu z londýna stařičkým Nikonem D50 a setovým obj.18-55 (současná prodejní hodnota tak 5tis?)
Jinak pokud opravdu chceš mermomocí mezistupeň, tak jako TicTac, něco z Gčkové řady Canonů

06.07.2010, 21:33 |
Nora no mě taky, což o to, uděláno záměrně přehnané, aby byl vidět výrazný rozdíl. který díky kvalitě fotek na AHC udělá takový masakr.
Hlavní co mi vadí je jak to padá, chyběl polarizační filtr při focení (na UZ ho snadno nedáš), malá ostrost, atd.

06.07.2010, 21:36 |
Ravo | Upraveno: 2010-07-06 21:45:17
Koukám, že ten engine fora na obrázky to krutě komprimuje, ve skutečnosti je tam mnohem víc zajímavých detailů :-/ Padající linie apod jsem neřešil, jen jsem srovnal horizont trochu (neměl jsem stativ) a ořízl (blbě se komponuje na šutru obrubníku :).. žádný odšumování, doostřování apod.
Kdyby někdo chtěl, pošlu fullres