Navštíveno 1856x

Zdravím, měl bych dotaz ohledně kožených sedaček viz foto.
čím tuto kůži očistit protože jde videt třeba na opěrce jeji špinavost a následně čím ošetřit?
Předem děkuji za odp.

v pravo už byla nečím pucovaná.
hodne ti pujde dolu vodou a hadrem... but opatrnej kdyby nekde byla natrhnutá tak si posereš :D
Normalne to vycistim ruznejma sajratama co kdekoliv koupis ale pak to chce dobre naimpregnovat :)
U kozenejch sedacek by se to melo delat 2x do roka. A nejlepsi je na to pouzit ten sajrat, co pouzivaji na konske sedla na pravou kuzi.
Nemám kůži, čili osobně neporadím, ale kamoš to čistil tímto :
[ Link ] a celkem spokojenost.
Pokud chceš tu kůži vyčistit a ošetřit opravdu kvalitně, tak Swisswax. Tady komplet sada
[ Link ] Dává se toho opravdu malinkatý množství.
Pro víc info mrkni sem
[ Link ] (přímo interiéry) anebo na celý forum sem
[ Link ]

06.07.2010, 14:40 |
Piskoteek | Upraveno: 2010-07-06 14:47:11
[ Link ] myslíme ten samej? a ješte otazka bude mi stačit na komplet předek zadek 1 flaška?

06.07.2010, 17:26 |
Datom vcelim voskem...

06.07.2010, 18:16 |
hanzz Doma i v autě čistím kůži věcmi od Poliboy.

06.07.2010, 18:27 |
Kesam Technickej benzín hele a pak ten smrad rozeženeš těma vonavejma na introše techničák ti stím nic neuděla a ten bordel dostane dolu na 100%.Tak to dělám já.

06.07.2010, 18:49 |
soda Kesam: benzinem apod. bych mel asi strach, nehlede na to, ze tim kuzi vysusis a ona pak popraska
Piskoteek: me calounik doporucil na cisteni obycejne sadlo, navic kuzi pekne promastis.
na udrzbu me rekl indulonu
Kesam: neblbni :) tohle je tak na odmasteny plechu a ne na kuzi...
soda: oboji proc ne, ale asi jen kvuli tomu, ze je to skoro "zadarmo"
Piskoteek: gliptone je fajn :) a cenově to vyjde líp jak swiss no... Když to vezmeš ještě nějakým měkčím kartáčem a pak setřeš vlhkým hadrem, tak by to stačit mělo. Ale jestli chceš čistit i ten zbytek na tý hromadě, tak nevím :)
mno soused co dělal s kuží říká že rybí tuk je na to dobrej jen ten smrad:( indulona klasika tos uvidime jak je dotahnu domu..,
mr.brain - budu dělat přední sedačky plus zadni lavici tak 1 lahvička asi stačit nebude co?
voda s jarem, velmi účinný čistič kožených sedaček, zkus, uvidíš...

06.07.2010, 23:27 |
AR je to kůže takže jako ruce...hezky vodu s jemným mýdlem a hadříkem a kartáčkem. A po umytí impregnace krémem s včelím voskem.

08.07.2010, 00:24 |
bawor Jak tu někdo psal swissvax můžu jenom doporučit zatím sem tím ošetřoval interiér jenom jednou, ale výsledek hodně dobrej. Jinak levnější varianta co mě někdo doporučil normálně mýdlovou vodu na očištění nejlíp nějaký Dove, že to má neutrál pH a na napuštění balzám jaroslav Marcel taky sem používal a nemůžu si stěžovat sedačky byly takový mastnější, ale nenechávalo to na oblečení žádný fleky nic.
používám tohle

zitra ty sedáky dovalim dom tak dám vědět co a jak..díky moc pánové za odp.
Bohužel už málo lidí radí a nechávají si exp. pro sebe místo aby se radilo lidem kterí v nekterých věcech maji nejasnosti
Já použil od sonaxu čistící pěnu ve spreji (extreme řada myslim, stříbrná dóza s modrým víčkem) a potom to mlíko co sem dal Vencaf - spokojenost, ale je fakt že já mám sedáky černé a že takhle zahnojené nebyly. Sádlo bych na to asi nezkoušel.

11.07.2010, 22:56 |
Piskoteek | Upraveno: 2010-07-11 23:08:09
bohužel vodu s jemným mýdlem a hadříkem,kartáčkem to z těch "porů" nejde nebo minimalne..
Co třeba mio nebude to na to moc "hrubé"?
v červenym ramečku se mi podařilo max