Navštíveno 536x

Čau, věděl by někdo jak je to když mám auto ČR které je v polopřevodu tzv odhlašene na mě a chystám se ho prodat na slovaky. Auto by si odvezli na vleku. Takže pojistka asi třeba nebude ne? A jak je to stím papirovanim, musí se auto dohlasit na mě, nebo na uřadě jen napiše zrušeno a jebne tam nějaké razítko vývoz. Jednou jsem už auto takhle prodal,ale vůbec si nepamatuju jak to bylo. A je to nějak placeno? Díky všem za postřehy
Cau. prodaval jsem tak auto pred dvema mesicama.
V podstate jednoduche, auto jsem mel take v poloprevodu, muselo se dohlasit na me, pak se jen do TP napsalo jmeno na koho se to odhlasi a ze je na vyvoz do SR. Stalo to ten bezny poplatek 800+200.
Auto bylo starsiho data vyroby/obytne auto/ tak po me chteli 10T za prepis/eko/, ale mel jsem nactene z internetu ze pri vyvozu se eko platit nemusi, ale na urade na tom trvali...Tak jsem vzal telefon, zavolal primo do prahy, praha zavolala na muj mistni urad a nic jsem neplatil, takze se nenech osidit, sami nevedi kolikrat!.-)
Sám taky eko zaplacenou nemám, proto mě taky hlavně zajímalo jestli se to nebude muset zaplatit. Kam jsi do té Prahy volal? Že kdyby byl problém a chtěli to po mě abych jim jakože aspon pohrozil,že zavolam tam a tam nebo jim slepicim řeknu at si tam zavolaji sami. Ještě jsem ted někde četl, nemusí se dělat evidenčka? To bude těch +200 ne? Dík
jj, evidenčka na nového /slovenského/ majitele...
ale po mě chtěli i POV a dali mi vývozky, ikdyž jsem jim řekl, že auto pojede na podvalu a majitel si jej pojistí rovnou na Slovensku
prodával jsem na Slovensko ani ne před měsícem, auto teda bylo psáno na mě, na úřadě žádost změna v registru - prodej na Slovensko, auto jelo po vlastní ose, takže muselo mít platnou TK a EM, ale evidenčka se dělat nemusí, na úřadě jsme vyřídili měsíční pojistku na auto (cca 700 Kč), zaplatili jsme poplatek za přepis (800 Kč), nový majitel dostal převozky na měsíc a tradá, celá akce trvala cca 40 minut
Matně si pamatuju, když jsem prodával na slovaky tak si to borec taky odvážel na podvalu a taky po nás chtěla uzavřenou pojistku. Ví někdo jestli je to fakt nutnost nebo to je jen další tahání peněz z lidí. Protože nevidím důvod proč by se měla uzavírat pojistka na pár hodin než si to doveze domů natom podvalu.Kdyby stím jel po vlastních tak nežeknu ale takhle... prostě kocourkov ve všem.