Navštíveno 715x

04.07.2010, 16:00 |
Bulík Zdravím všechny,
Jistě se tady najde spousta uživatelů s Nokiemi.Zvažuji koupení telefonku-už s ohledem na to,že mapy jsou teď od Nokie volné.Chci se proto kluci zeptat nakolik jsou mapy dobré-prostě vše pro a proti.Dost cestuji a už mne nebaví si mapy "různě shánět"instalovat si je do PDA a řešit okolo toho pořád nějaké rozbíhací problémy.Do teď jsem užíval IGO.
Za všechny názory díky!
Ovi maps (od verze 3, dřív nokia maps) chodí docela svižně. S připojením na internet máš i dost ostatních informací, který nejsou přímo v mapě (tu ani nemusíš mít staženou, telefon si jí sám stáhne případně přes internet). Bohužel protože Nokia nepodporuje telefony starší než jeden rok a navigaci zdarma do mojí N6220 classic nedostanu, tak jsem začal používat garmin (pro symbian). Já osobně si už Nokii kvůli tomuhle asi nekoupím (dám zas za telefon skoro 10 000 a po roce mi řeknou, že mapy zadarmo jsou, ale ať si koupím novej telefon - co bude příště?), s datovým tarifem bych klidně používal navigaci od google na HTC nebo něco úplně jiného.

04.07.2010, 16:22 |
Bulík Díky za reakci.Já zvažuji Nokii 5800 nebo levnější mutaci toho samého 5530.Avizují,že mapy v případě těchto telefonků gratis jsou tak se různě poptávám jak je kdo spokojen.Samozřejmě uvítám názor i na telefon jako takový.
docela v pohode..mam Nokii 5230 a mapy nejsou spatny a presnost i bez internetu postaci..jiny sem zatim nevyzkousel tak nemuzu posoudit ale nestezuju si..
mám v E71, mapy jsem nainstaloval asi přes 2 měsícema, když je pro tento mobil zpětně vydali a za mě paráda, předtím jsem měl Sygic McGuide, ale Ovi maps se krásně aktualizují přes net během jízdy, můžu vyhledávat bankomaty apod. Takže u mě spokojenost a používám v ČR jen Ovi, v zahraničí ale přepínám na Sygic neb bez on-line připojení jsou ty mapy Ovi takový chudý

05.07.2010, 06:55 |
drebb muzes si vse dotahat do founu predem, nemusis byt online a pak ty mapy nejsou chudy jak pises, je to uplne stejne jak u sygicu
Jak pise drebb, tak pres Nokia Map Loader jsem si stahnul mapy do telefonu a uz nejsou chudy.
jj, to vím, ale funguje pak i to vyhledávání objektů?
zrovna dneska jsme jeli na SK (kousek za hranice) a kámoš vytáhl tu N5530 jen tak z nudy. Jakože navigace nepoužívám, tak co jsem viděl, tak ještě dlouho zůstanu u papírové mapy a přesnější adresu si najdu předem na netu. Kolega to ještě neměl pořádně ošahané, tak chvíli (30km) trvalo, než tam nacpal trasu, kterou jsme fakt chtěli, a né kterou nám to nutilo. Na SK D1 to asi neměli dotáhlé, bo v délce 20km nás to házelo někde do pole a jet jen podle toho, tak ještě teď tam sbíráme kilometry v okolí několika km, pak se to zas chytlo, na průjezd městem celkem fajn. O tom připojení k netu něco motal, že pokud to nenechá stáhnout si nějaké info z netu, ale jen podle GPS, čeká asi 15-30min, než může s navigací pracovat. Jinak rychlost toho telefonu otřesná, když jsem chtěl, ať najde nejbližší benzínky nebo restauračky, tak nacházelo nějaké zběsilosti, ale zas za 3500 mobil s OS a GPS, celkem fajn

06.07.2010, 07:26 |
drebb to 6tikule: funguje vsechno i vyhledavani, ale je to jako kazda navigace, pokud pribude neco noveho treba v POI bodech tak nejjednodusi cesta je to stahnout pres net, protoze offline updaty nejsou kazdy den.
to crestik: to ze to neznalo treba dalnici je opet stejne jako na vsech nav, pokud neni aktualni mapa tak to da rozum, ze to tam jeste nebude. ja jsem treba u garmina taky marne pul roku cekal nez vydali mapu ktera obshauje dalnici z ostravy. V defaultnim nastaveni je ve founu myslim povolene vsechny typy cest, ktere ti navigace muze nabidnout, myslim dalnice, 1 trida atd... jak rikas je to treba poradne osahat. S rychlosti nevim, ja ovi mapy pouzivam na nekolika nokiich co mam a bez problemu, ale ted se mi stalo ze jsem do 5800xpm stahl novy firmware a ted cekam na GPS kolem 3 - 5 minut, na ostatnich founech to mam do minuty(ted testnutno na N8 a pecka s tim disp). Neni to nejlepsi navigace co trh nabizi, ale vzhledem k tomu, ze je teoreticky zdarma tak je na slusne urovni