Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Benzinka ONO - zkusenosti?

o Navštíveno 3404x o
o 03.07.2010, 19:28 | P3RF3KT
Tak jake ma kdo zkusenosti s touto benzinkou? Piste sem vsechny prihody co vam rikaly i blizci atd. Osobne vim ze je to pumpa k hov.u ale nemel sem s ni nikdy se zadnym autem problemy a ze sem jich tam prostridal hodne, ted pred 3 dny jsem tam do meho noveho auta (opel astra cabrio 2,0 8V) natankoval ja debil plnou. tj. 50 litru po prvnich 60ti kilometrech zacalo auto cukat a postupne se to stupnovalo az to skoncilo dneskem kdy auto nenastartuje vubec a kdyz jo bezi jak na jeden vale. Takze me ceka vse vypustit, vycistit komplet palivovou soustavu a doufat ze neodeslo neco dalsiho :-/ Soused mi dnes rek ze benzinem z Onky oddelal i dve sekacky.

o 03.07.2010, 19:41 | Prady
Hm, tak mi něco říká, nenatankoval jsi tam omylem naftu? Protože příznaky tomu odpovídaj i když je to blbost..pistole nafty z 99% nejde do nádrže benzínu, kdežto naopak to možné je (osobní zkušenost)....Tankování u ONO v Měcholupech vždycky bez problémů...palivo levný, jen velký fronty.
o 03.07.2010, 19:46 | endru.ondra
Jezdíval sem deně kolem 150 km, jelikož sem chtěl ušetřit tak sem takoval na onu. Pak jednou sem vzal na agipu a auto jelo líp, táhlo, mělo rychleší akceleraci a bylo prostě znát že ten benzín je kvalitnější. I když tedko tam taky občas zajedu, ale spíš za mín když nesjou peníze
o 03.07.2010, 19:57 | P3RF3KT
za ty 3 dny jsem najel 350km takze nafta tam urcite nebude :-D zacalo mi to cukat sem tam obcas po 60km potom bylo asi 150km klid jen tak sem tam si cuk, rikam si posranej benzin tak to projezdim a pak natankuju neco poradnyho no a dneska uz se tomu chtelo min a min az uz se tomu nechce nastartovat vubec, zitra to budu rozebirat tak uvidim co se tomu stalo...
o 03.07.2010, 20:01 | Kamil
bral jsem od nich dřív naftu, protože to byla nejbližší pumpa a měli i nej ceny. Pak jsem zkusil vzít shell a zjistil jsem, že při stejným stylu jízdy najedu na nádrž daleko víc, takže od tý doby tam neberu a beru u Benziny. Každopádně dost lidí z okolí mělo problémy právě s jejich benzínem - nepravidelný chod, vyšší spotřeba, vyšší hlučnost atd.
o 03.07.2010, 20:24 | Petura
taknuju u ONO(a) už víc jak půl roku a NO PROBLEM, auto jede stejně a spotřeba je taky stejná ...
o 03.07.2010, 20:50 | P3RF3KT
tak to jsou zatim jen vsechno decentni problemy. Kamos to jednou natankoval do sve felicie a ta na to nechtela jet vubec. Takže musel vse vypustit, vycistit palivovou soustavu, nalejt normalni benzin a od te doby od ono nebere ani kapku. U nas sou vubec experti. Tenkrat se jim povedlo ze jim natekla nafta do benzinu a smichalo se jim to. Takze nekolik lidi si pak natankovalo naftobenzin :)) Potom sem slysel od xxx lidi ze maji benzin redeny vodou atd.
o 03.07.2010, 20:59 | hanzz
Občas tam natankuju a žádný rozdíl nepozoruju. Benzín 6H 154kW.
o 03.07.2010, 21:12 | X-sat (M)
Ford Focus C-Max
2.0 TDCi
r.v. 2005

Rozmyslel jsem dlouho,zda to zkusit (Tank Ono Jihlava) a tak jsem to zkusil v unoru 2010. Druha plna nadrz v pohode prezila teplotu -27 st. C, spotreba okolo 6,3 l/100 a ty koniky nesetrim. Uz davno neverim,ze jsou znackove benziny zasadne lepsi. Osobni dojem mam temer opacny...
o 03.07.2010, 21:14 | gizmi
Jeste kdyz mela babicka malucha, tak jednou vzala u Ona a vysledkem bylo ze auto skoro nejelo :( Taktez se musela nadrz vypustit, natankovalo se u shellu a vse OK..takze ONO nikdy vice..

Jinak mam i zkusenost ze spousta firem v Plzni zakazuje tankovat u Ona do firemnich vozidel..

Celkove nejsem tak chudej abych si mohl dovolit riskovat.. u me ONO NIKDY vice..
o 03.07.2010, 22:01 | Miras
Ze svych zkusenosti tankuju u ona kazdy tyden kolem 800-1000 litru nafty do nakladaku prijde mi ze nekdy auto jede a tahne jak krava nekdy mi prijde ze se sotva tahnu ale u nakladaku co vazi 40 tun je znat i vetsi vlhkost teplota atd. nekdy taky jedu za 32 litru nekdy za 35 a to jedu uplne stejnou trasu stejnej naklad. jinak ale vzdycky jedu.. :-) jinak do osobaku to nechci riskovat a jezdim k lepsim pumpam jeste abych si kazil svou V8 jinak ikdyz vim od strejce co jezdi cisternou a zavazi cerpacky ze je jedno kde palivo koupim ze zavazej to samy benzinu a to samy palivo do ONA ted jde o to jestli to nepajcujou u nich v nadrzich... :-(
o 03.07.2010, 22:14 | JP
Jestli jsi na to najel 350km, seš si jistej že je to palivem? Neodešla ti třeba cívka? Nezdá se mi, že by to sežralo půlku nádrže bez problémů a pak to najednou chcíplo, zvlášť u ONO kde to palivo nikdy nestíhá "zestárnout". Já tam bral několikrát, nikdy nebyl problém. Kdybych to měl po cestě někam kam jezdim pravidelně, klidně beru jenom u nich.
o 03.07.2010, 22:45 | Briann
Nevim zda-li to bylo tim ze sem tankoval u ONO, ale mam stejnou zkusenost jako Perfekt.
o 03.07.2010, 23:01 | hlavon
skus ještě vyměnit nebo se podivat na benzinovej filtr kamoš natankoval na unicornu do a4 1,8t a po cca 100-150km to taky chciplo a sundal benzinvej filtr a byl komplet zas.anej dal novej a zas to jelo
o 04.07.2010, 07:28 | Dudelina
Táta tankuje na ONO v Plzni pořád a vždy v poho. Kamarádova máma naftu s nájezdem cca 30t/rocne taky v klidu.
o 04.07.2010, 07:55 | P3RF3KT
JP: Tech 350km urcite nebylo bez problemu, celou dobu auto cukalo a ted posledni den cukalo jak prase. No uvidim dnes to rozeberu, vycistim celou palivovou soustavu a uvidime co najdu :)
o 04.07.2010, 07:58 | Atrey
už 3 roky beru benzin do 2 aut a bez problému,Ono Teplice a občas u Chlumce
o 04.07.2010, 09:09 | Maxík
Jako X-sat, beru benzín v Jihlavě nějakej ten rok a bez problému, kamarád naftu do JTD a taky bez problému. Před dvěma lety mi Tempra táhla líp na naftu z Ono než ze Shellu:-)
o 04.07.2010, 09:24 | filip146
měcholupy-octa 81kw nafta a dva roky no problem. manželka daewo matiz 0,8 3 roky no problem. myslím že kolikrát jsou pocity jede-nejede spíš subjektivní..
o 04.07.2010, 10:57 | Prady
No každopádně poslední dobou tankuju výhradně Shell V-power nebo Carrera 100, ty 2 kačky si za nižší spotřebu a opravdu lepší chod motoru připlatim...i když jak jsem psal vejš, s ONO jsem nikdy potíže neměl že by auto blblo...
Tyhle značkový vysokooktanový paliva OMV a Shell se pokud vim dováží ze zahraničí v nezměněném stavu, tak má aspoň člověk trochu jistotu že to u nás někdo nepančuje.
o 04.07.2010, 11:16 | Zdeny60
JP:

Sice jiná pumpa ale stalo se mi toto: musel jsem z časových důvodů vzát N95 u Benzíny (Šumperk, u nemocnice). Jelo se do práce, žena odpoledne nějaký nákupy a pod. DRUHÝ den jsem jel do Sťětí a při cestě zpět, někde kolem Vamberka (tedy měl jsem najetlo na ten benzín asi už 550km!!) to začalo netáhnout, když jsem potřeboval předjet, tak to jelo jako Fabia HTP, mezi 2000-3000rpm to prostě nejel a zajímavý je, že NAD 3000 to jelo normálně.
Třetí den jsem jel do Subaru servisu na diagnostiku, popsal jsem technikovi příznaky a témeř okamžítá odpověď - špatný benzín, výpis z diagnostiky samosebou nic neodhalil.
ČTvrtý den jsem vzal 15l N98 a zbytek (asi 35l) N95 a žena jela k rodičům. Auto jelo jako za mlada.

Takže toť moje zkušenosti s Benzina pumpa Šumperk.

Subaru Legacy 2,0R 121kW.
o 04.07.2010, 11:56 | Rudi
Prady - přečti si test paliva u nás vs zahraničí a pak uvidíš, že u nás se pančuje všechno...

Za mě z těch nejlevnějších benzínek nejlepší LukOil, cena většinou o korunu i dvě nižší než v Praze a paráda.
o 04.07.2010, 11:58 | Tvrdak
U ONO Sokolov jsme tankovali dlouhodobě. A teď odešel střik (zasranej), najeto 50kkm...tak už tankujeme jinde :D
o 04.07.2010, 12:23 | .mycTD
ono hlavne ani tak nezalezi na vyvesnim stitu, jako na franchizistovi, resp. konkretni pumpe, bo vetsina potizi vznika spis tim, ze do nadrzi nekdo nachcal, nez ze by se tam vozilo nekvalitni palivo nejak planovite.
myslim si, ze na (ne)pravidelnem cisteni tanku se da usetrit vic penez, nez na nakupu z alternativnich zdroju.
o 04.07.2010, 12:33 | Petura
kuckání a netáhnutí motoru mám teď, když jsem si říznul N95 v poměru 2:1 E85 (víc ethanolu), ale je zajímavý že ráno kolem 6h když valim do práce tak to jede bez problémů, ale odpoledne když je vedro tak bych se z to vopupínkoval jak to nejede
o 04.07.2010, 13:44 | Big_Max
Bohužel u mě nejhorší zkušenost benzin(Vyškov) je Shell! dlouhou dobu jsme tam bral a pořád super a pak najednou mi auto přestavalo držet volnoběh, hůř startovalo nechtělo jet... myslel jsem si že je to autem, ale pak jsem zjistil, že tento problem má víc lidí co tam tankuje tak jsem začal jezdit na benzinu asi o 100m dál! Kromě toho, že cena na Benzině je občas i skoro o korunu lepší tak i všechny problemy pryč a spotřeba o 1l dolů. Minulý tyden jsem musel na shell natankovat, protože v noci benzina nejede a opět auto nejelo, žralo a nedrželo volnoběh ..
o 04.07.2010, 15:16 | addamec
Tankoval jsem benzín do Mazdy 626 přes rok u Ona v Krupé (cesta KV-Praha). Auto jelo slušně, spotřeba rozumná, přišlo mi naopak, že auto jede hůř, když jsem výjimečně natankoval jinde. Táta tankuje tamtéž benzin do C1 a má stejné zkušenosti. Naftu nyní tankuju Benzina/Agip, ale kdybych si ji platil sám, asi beru u Ona i naftu :)
o 06.07.2010, 08:49 | vinzek fa
nafta patri do kamen benzin sem bral na onu kdyz byla cesta nikdy zadnej problem ale co beru shel mam o 1L mensi spotrebu a jinde uz bych netankoval
ne ze by jina benalka byla spatna ale tohle mame ted odskouseny ale funguje to asi jen u vetsich obsahu do marbelky muzu nalejt trebas redidlo a jede to furt stejne za 6litranku
o 06.07.2010, 10:42 | Jerry159
já mám takovou zkušenost že když natankuji na OMW (česká třebová za 1850kč plnou tak najedu nějakých 450km !!!! ) na 2,0 Benzín Coupe Hyundai a když jedu na Ono tak najedu o 100-150km více a ještě za levněji za nějakých ted 1580kč :) nikdy jsem s Onem neměl problémy (ve vysokým mýtě) ale problém s jinýma benzínkama...v novnách jsem se dočetl když dělali průzkum na benzínky že v okolí prošli jenom tři benzínky :-( a jedna Ono druhá benzina v ustí nad orlicí a jedna neznačková ve třebovicích....a prošli v tom testu na čerpadla...to co si zaplatíš to tam máš...a OMW to neudělala ....takže je vydět kolik pak natankujete na OMW ....už nikdy :)včera jsem byl zrovna na OMW :)pro plnou :)
o 06.07.2010, 10:48 | luda551 | Upraveno: 2010-07-06 10:56:06
ono v zatacce u teplic nikdy zadny problem ..... nafta a 95ka vzdy v pohode ... mel si sehnat 2.016V vicisti si filtr :D
o 06.07.2010, 11:21 | MazliG
šéf natankoval v Chebu na ONO a ve čtvtek padlo auto 3 x do nouzáku a prý problém s naftou - bylo to do P 4007. Takže za mě ONO ne a ne. Prý dostali už i hodně pokut. Říkala mi to známá, co má dvě benzinky.
o 06.07.2010, 17:36 | X-sat (M)
Taky mají 5x víc kontrol než normální (drahá) benzinka... Proč asi ;-) A taky by bylo dobré říct, za co ty pokuty byly...
o 06.07.2010, 18:40 | Bolthorn
P3RF3KT: jestli si tankoval na Onu pod nemocnicí, tak to se ani nedivím, že Ti auto nejede.. já tam před rokem natankoval plnou a auto jelo, jako když nejelo, a cukalo taky.. co já vím, tak ta benzínka měla problémy s benzínem už od nepaměti.. kontroly na to serou, takže se tam benzín pančuje jedna radost.. Ono za ÚL na Teplice je v pohodě, co jsem slyšel a taky jsem tam už párkrát tankoval a pohoda..
o 06.07.2010, 23:21 | vinzek fa
Bolthorn ja bral i na ono pod spitalem a vzdy v pohode mas asi nachylnej motor a ne ze bych tam byl jednou a jen s jednim autem je fakt ze uz sem tam dlouho nebyl
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3864 sekund.