Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vlhko po použití klimatizace

o Navštíveno 2061x o
o 03.07.2010, 09:20 | Petura
opět po roce a cca 10000km jsem v Meganu vyměnil kabinový filtr, a použil i desinfeci (Valeo), smrádek z klimy resp. po použití se zlepšil ale stále to není ono ...
klimu vypínám pár KM před dojezdem, ale chvilku po vypnutí je v autě jak ve skleníku a z ventilátorů (výdechů) táhne nechutně vlhký vzduch, co ještě může být špatně? Jde o R. Megane kombi rv. 2001

a ještě pls o vysvětlení rozdílů použití vnitřní cirkulace vzduchu a nasávání z venku, s klimatizací rozdíl nepoznávám, bez klimy se potí okna :o)

o 03.07.2010, 10:30 | H-Honza (M)
stejny problem jsem mel s crossfirem, zkousel jsem spreje, cisteni klimy nejakym vykurovanim, pomohlo asi 4 te cisteni, udajne nekde v topeni je kondenzacni jimka s odtokem, ten jsem mel ucpany... Kamos vykoumal kde z toho je odpadni hadicka a tu jsme prostouchli zespoda dratem, vytekl desnej humus smradlavej a pak byl klid.
o 03.07.2010, 12:18 | Dudelina
Taktak... budeš mít ucpanou odtok hadičku kondenzátu.
o 03.07.2010, 20:10 | Petura
a neví někdo kde přesně se nachází? doma si auto maximálně přizvednu na špalek, tak abych šel na jisto
o 04.07.2010, 16:16 | H-Honza (M)
tezko rict, zkus nejaky renault fora...
proste nekde pod autem by mela byt normalne prepadova hadice, v podstate nekde v miste kde je topeni...
Kdyz Ti bezi klima dela se Ti pod autem kaluz z kondenzatu?
o 04.07.2010, 23:22 | Petura
právě že pod autem nic nenajdu, tak by to moho být tím ...
dnes mi švára tvrdil, že na Scénicu odkovou hadičku nemá a že to kondenzuje v prostoru u stěračů a vytejká to bočními odtoky kam jde i dešťovka ...
o 06.07.2010, 08:27 | hifim@ni@k | Upraveno: 2010-07-06 08:37:10
Jj. Zrovna jsem na to narazil také. Po dojetí jsem měl pod autem kaluž, takže hned do servisu. Tam mi řekli, že je to pouze kondenzát z klimy. Je zajímavé že jsem si toho doteď nikdy nevšiml. Ten přepad je u Peugeotu 406 zhruba v místě kde začíná kabina. Jakoby v úrovni nohou řidiče a spolujezdce.

Vnitřní cirkulace vzduchu se používá pokud jedeš třeba za diselem, nebo něčím podobně smradlavým. Jde o to aby se ten zápach nedostal dovnitř. Nedochází k nasávání vzduchu z venku a proto se po nějaké době začnou mlžit okna.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5493 sekund.