Navštíveno 490x

Ahoj,
poradíte co s tím může být?
V práci mám téměř nový stolní počítač HP Elite 7000 MT/ Core i5 750/ 4GB DDR3/ GT230 1.5GB/ 500GB 7.2k/ DVD/ 22v1/ WIN 7 HP.
Kupovaný letos v březnu.
Dnes jsem musel s počítačem pohnout, ale byl vypnutý a normálně opatrně jsem jej pouze přesunul na jiné místo, bez rozpojování kabelů, atd.
Poté se z ničeho nic se začal vypínat monitor, tím myslím že PC na tvrdo vypnu, zapnu, systém naběhne a po cca minutě se monitor vypne. Pokud tohle opakuju, tak se děje stále to samé, jen jednou se nestačí ani nahodit windows, podruhé to vydrží chvilku déle. Co s tím?
Monitorem to podle mě není, protože vždy po restartu to chvíli jde v pořádku.
Zkoušel jsem i nouzový režim, nebo test HW co je hned na začátku po zapnutí (přes F9), ale stále to samé...
Ještě mě napadlo zkusit vyměnit monitor za druhý, ale nevěřím, že by to bylo tím.
Všechny kabely mezi PC a monitorem jsem zkontroloval a jsou v pořádku, dotažené, atd.
Co si pamatuju, tak mi tohle udělal první den parkrát, potom jako když utne a bylo to OK, tak jsem to neřešil. Až dnes :-/
Moc díky za jakýkoliv nápad co s tím :)
stalo se mi to stejné na starém počítači a bylo to monitorem, ale ten už měl pravda něco odslouženo.

30.06.2010, 16:17 |
20bad jestli máš možnost tak ten monitor připoj na jiný komp a uvidíš čím to je zda monitorem nebo kompem
vrať to na původní místo ... :-)
Ozzy: jo to je vraceno, ale bohuzel nepomohlo :-D
Sestikule a 20bad, diky, zkusim, ale nechce se mi verit, ze by to bylo monitorem. Je to cca tri roky stary Eizo, ktery stal kolem 25k :-/
A pokud by to nebylo monitorem, tak co dal? Reklamace? Jak je to pri pripadny reklamaci s daty co jsou v PC?

30.06.2010, 19:09 |
Yawor mrkni jestli nemáš bordel ve skříni - myšleno kabely od HDD atd - s oblibou to u hulvátí instalace naleze do větráku u grafiky a ta pak díky přehřívání vypíná - stalo se mi mockrát...
Yawor: chapu ze by to bylo prehratim, ale kdyz necham PC vypnuty nejakou dobu a ani po zapnuti to je porad mrtvy?
Do bedny bych kouknul, ale nevim jestli neprijdu o zaruku, jak jsem psal, je to tri mesice stary PC, ktery je prodavany jako komplet, nikoliv skladacka a predpokladam, ze tam bude nejaka plomba :-/
Vyzkousen jiny monitor, dela to to samy.
Kdyz pustim v pozadi hudbu, tak chvili po "odpojeni" monitoru stichne i hudba, takze to monitorem opravdu nebude, chjo :)
Tak panove dekuji za kvalitni predpoved :)
Opravdu prijel servisak a kabel byl zasekly v grafice :-D