Navštíveno 531x

29.06.2010, 13:20 |
Cenda zdarec, nemáme nějakej program, kterej by odhalil, proč se mi PC s XP po nějaké době, co je spuštěnej, brutálně zpomalí? Nevšim jsem si žádných náročných procesů, procák a RAMka se flákaj (správce úloh). Na PC jede jen Excel, Acrobat, mail a pod., nic náročnýho.

29.06.2010, 13:23 |
Zdenek (A)
"...po nějaké době, co je spuštěne..." ... jak dlouha je ta "nejaka doba" ?

29.06.2010, 13:26 |
Cenda nesedim u toho furt, pracuje na něm většinou kolega, ale co pozoruju tak většinou někdy odpoledne. Jede od cca 6:30. Zálohování disku běží v jinou dobu, po síti.
mě to v práci zpomaloval test AVG. Proto jsem si ho nastavil na dobu až su z práce pryč a pak autoOFF

29.06.2010, 14:00 |
Zdenek (A)
Tohle mohou delat ruzne procesy na pozadi:
- antiviry
- indexace (v minulosti byl super killerem indextor v dokumentu MS Office)
- ruzne naplanovane ukoly (koukni na planovac / scheduler)
Budes to muset prolezt.............. Jinak jak dlouho jsou ty XP nainstalovany? Ja tu mam jednu asi 3-4 roky stary a pocitac bootuje pres 20 minut. Zdanlive bezduvodne.

29.06.2010, 14:04 |
Cenda NOD tam jede uz od zacatku. Indexace v MSO ... neznam. Naplanovane ulohy si projdu.
System tam bude uz sakra dlouho, urcite dyl jak 4 roky. Mam dojem, ze se pri upgradu PC delalo zrcadlo disku (nebyla to moje prace).

29.06.2010, 14:07 |
Cenda AVG tam neni, neinstalovala se v dohlednej dobe zadna aplikace.

29.06.2010, 14:11 |
Zdenek (A)
Reinstaloval bych to...... Ve vysledku to mozna bude nejrychlejsi reseni.
Pokud to není můj domácí kompl, tak ve firmách řeším reinstalací. Dřív než se na něco přijde, je reinstalace nejrychlejším a nejlepším řešením.
Druhý řešení je odinstalace všech "must have" blbostí ...

29.06.2010, 16:05 |
Cenda blbosti tam prave nejsou, jen pracovni nastroje. Reinstalace by byla nejrychlejsi, ale nemusim sehnat sechny programy. No, spis nesezenu .-)
spybot, hijackthis, tímhle bych začal. Samo že po tom zpomalení bych pustil správce procesů, jestli tam něco nežere nějak hodně prostředků
Cekni chlazeni procesoru, dej novou pastu, to taky muze byt duvod ke zpomalovani.

30.06.2010, 14:05 |
sotek Zkontroluj zda není disk nebo DVD mechanika v PIO modu.