Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > schánim papír o praxi v autosalonu

o Navštíveno 784x o
o 27.06.2010, 18:05 | maiky46
zdravim schánim papír o praxi v autosalonu .plánuju do budoucna nějakou práci takovou,ale co všude koukam tak chtějí praxi v autosalonu, já mam jen spoutu praxe v servisu jak auto tak moto, v ochodech s dílama, atd.. ale tohle mi chybí, a jít někam kvuli praxi mimo prahu na dva roky se mi nechce..kdyby nahodou někdo věděl.. diky

o 27.06.2010, 23:44 | rcman
Jo, kamaráde. Takovej papír, a možná z ještě lepší praxí by chtělo lidí...

Přijde mě to, jako kdyby sis chtěl koupit maturitu. Když si myslíš že máš na to místo bez praxe, tak se běž prostě představit a udělej všechno pro to aby ses na to místo dostal! Jestly budeš dobrej, tak tě asi nevyhoděj a máš vystaráno!

Rozhodně, nepochybuj o tom, že když ti tady někdo napíše tu praxi. Že mu pak třeba nezavolaji aby si to ověřili...
o 28.06.2010, 00:11 | maiky46
no co vim tak se to neověřuje teda ve většině případech.
o 28.06.2010, 07:17 | AR
tak když si myslíš že se to neověřuje tak si tam ty dva roky vymysli, na to nepotřebuješ pak žáden papír.
o 28.06.2010, 08:29 | relax
par autosalonu jsem prosel a ze by nekde davali nejakej papir ? nikdy jsem nic nedostal, akorat vzdy zavolali do predchoziho zamestnani ... jinak jako rcman, papir je peknej, ale kdyz ti to nepujde tak ani ten papir ti prachy nevydela a misto neudrzi, hold praxe je k nezaplaceni
o 28.06.2010, 08:58 | maiky46
no nejhorší na tom je ,že co sem koukal tak v praze všeude chtějí 3-5 let praxi , a jak si ji mam udělat když bez praxe mě k nim nevemou, trochu paradox
o 28.06.2010, 09:29 | rcman
Vždyt ti to píšu... Prostě tam napiš životopis, a tak třeba hned druhej den tam zavolej, informuj se pod kym by si měl dělat a chtěj mluvit přímo snim... Řekni mu že o to místo opravdu stojíš a rovnou se ptej kdy máš přijít na pohovor. Tohle je iniciativa kterou hodně lidí dokáže ocenit a tu šanci na pohovor ti klidně dá! Kámoš kterej nemám ani výuční list, se takhle už vnutil na dvě zaměstnání... Bohužel v první případě, firma skončila dřív než by mohl mít ty 3 roky praxe.

Ale nic neni zadarmo, když proto nic neuděláš, nikdy ničeho nedosáhneš...
o 28.06.2010, 09:54 | xSam
rcman: no, tenhle způsob zase já nemohu doporučit. Manželka je personalista ve velké firmě a když se jí někdo začne takhle vnucovat, tak je odepsanej, myslím, že to má tak většina slušnejch firem.
o 28.06.2010, 11:23 | tommas
V ČR není moc obvyklé, aby firmy volali předchozímu zaměstnavateli kvůli referencím. Zkušený člověk z oboru ví, na co se zeptat a podle toho vyhodnotí, jestli mluvíš pravdu.
Vnutit se? Nevím no. Jde hlavně o to, o jakou pozici se ucházíš.

maiky46:
Dnes je poměrně dost kvalitních lidí s plaxí, takže prosadit se není jednoduché.
V konkrétním případě autosalónu je požadavek na praxi zaobalená formulace: sháníme člověka s kontakty na potenciální zákazníky. Snaží se přetáhnout lidi, kteří mají za svou kariéru vybudované vztahy, například se správci flotil ve velkých firmách a ihned po nástupu je mohou oslovit, budou znát podmínky které jim dává konkurence. Ty bohužel po nástupu nebudeš mít komu zavolat.
Prodejce v autosalonu není živ jenom z toho, co prodá v showroomu, ale jde o firemní zákazníky, kteří nekupují přes autosalon:-( A co je lepší? Prodat důchodcům několik Fábií bez výbavy se základním motorem, nebo upgradeovat obchoďáckou flotilu s desítkami Octávií?

Chápu, situace na trhu práce není jednoduchá. Sám s tím bojuji a nedělám co mě baví, ale co mě živí:-(
o 28.06.2010, 11:36 | Mr.Scully
Spíš je otázka, proč je praxe vlastně tak vyžadovaná... u nás v IT firmě se absolutně neřeší praxe nebo tituly. Je jedno, jestli jsi PhD. s desetiletou praxí nebo jsi právě vyšel střední. Hlavní je, co umíš a na to se přijde během zkušební doby, případně většinou hned během půlhodinového pohovoru :-)
o 28.06.2010, 16:09 | Nismo.Power
sou místa kde se praxe řeší a místa kde to je jedno.....

každopádně vymejšlet si je to nejhorší co můžeš udělat, sou sice lidi co to dělaj ale většinou to daleko nedotáhnou.....

jinak je pravda že nějaký obvolávání v čr víceméně nefunguje stejně tak jako většina firem nedává po odchodu zaměstnance nějaký reference na něj ale většinou jen nabídnou pomoc při budování životopisu nebo nabídnou tenhle papír o zaměstnanci kde nikdy nenapíšou nic špatnýho... ale automaticky nikdo nic nedělá :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3415 sekund.