Navštíveno 5768x

Dost lidí tu staví,
tak možná že někdo poradí :-)
Na baráku potřebuju natřít dřevěné palubky na podhledu (přesah střechy)a chceme to bílou matnou barvou.
Je toho 65 m2. Teď jsem koukal na Eternal, ale taky koukám cenově něco rozumnýho. U Eternalu je spotřeba 1l /8m2 a doporučujou 3 vrstvy - což je asi 25l (4500,-)
Říkal jsem si jestli to nejde natřít fasádní barvou, když je to taky akrylátová. Ten Eternal je univerzální na kov, dřevo...
asi bych neriskoval, používámë právě eternal a je to všude v pořádku. jinak 3 vrstvy je nesmysl, stačí luxusně dvě
kdyby si měl cestu někdy do budějovic, umím ho sehnat poměrně za dobře, měly sme ho velkou spotřebu a jelikož furt něco natíráme jsem v jednom malířským velkoobchodu cvrnklej pod malířskou firmu a kupuju věci velkoobchodně
Ja ted natiral plot balakrylem.

25.06.2010, 09:30 |
Ravo plot (dřevěný - a zřejmě se to bude týkat i palubek) je lepší natírat Luxolem, ale ten se v bílé nedělá (nebo o tom ještě nevím - je to takový spíš mořidlo). Balakryl se mi ze dřeva bohužel po cca 5 letech začal olupovat. Možná jsem udělal nějákou chybu při přípravě podkladu (jen jsem obrousil, žádný moření ani penetrace nebo já nevím co se s dřevem dělá)

25.06.2010, 11:34 |
soray Ja bych Ti doporucil Bondex (ale nevim, zda se dela i bilej). Sice je drazsi, ale jednou natres a vickrat uz se nestaras...
já podhledy natíral 1ximpregnací od Luxolu a 2xprofi lazurou od Colorlaku,mam odstín pinie,jestli dělají i bílou nevim
Impregnace od Luxolu a potom na to Luxol TOP (plot,stání na auto,pergola a letos se udělají snad i podhledy) a jsme s tím spokojení
lehce přebrousit - vzít 1 x napouštědlem + 2 x Duluxem WoodProtekt, nebo jak se to jmenovalo - roztírat barvu utrpení, ale pěknej film udělala a drží

jak jezdím po domcích, tak ta bílá je opravdu časem dost špinavá a ošklivá .o( ale to tě neodrazuju, první 3 roky to určitě bude hezký

29.06.2010, 11:18 |
MazliG | Upraveno: 2010-06-29 11:24:13
[ Link ] obyč Spokar štětec ostříhat na 2 cm chlupy - tak to šlo nejlíp
Teď jsem dořešil opravu pergoly po 9 letech - do trámu, který jsem tehdá musel napojit, se ve spoji dala hniloba, chytlo to ještě další 3 příčné prvky, takže jsem je musel měnit. Při jedné "operaci" jsem vše rozebral, do flexky dal glaspapír č. 100-120, vše obrousil až na prakticky dřevo, napustil ochranou proti houbě (fungicid Lignostop) a navrch 2x Balakom Luxol Pinie Oergonská s voskem. Před 9 lety to byla pinie obyčejná a tam, kde šlo o normální půsbení povětrnosti, tedy ne o houbu, dřevo pod nátěrem naprosoto super. Taklže za mě - Luxol Lazura Top, odstín vybereš, je jich hafol. Hlavně bych is dal tu práci a tam, kde to je přímo na dešti, bych použil i fungicid.
díky za rady
je to na podbití přesahu střechy u bungalovu,
tak na dešti to nebude snad nikde
Asi trochu OT, ale před pěti lety jsme na chalupě stavěli pergolu. Natřeno Xylaroyal a Xyladecor. 3x bezbarvý základ a na to lak s glazurou (taky 3 vrstvy). Po pěti letech to místy trochu zmatnělo, ale pořád to vypadá jako nový... Houba ani plíseň nikde není. Teď to teprve asi letos nebo příští rok budeme natírat, aby se ten vrchní lak obnovil. Soused co to má postavený ještě dýl než my, taky absolutně bez problémů. Ovšem je to to trochu dražší než Luxol apod., ovšem ve srovnání s ním (základ i lak) to vydrží víc.
teď si řikam, že jsem se na to měl vykašlat a koupit ty plastové šmejdy a nemusel bych to mnatírat a cenově by to vyšlo líp než dř. palubky a barva...
fuj, to plastový je hnusný
taky trošku OT. ale nevidim jediný pozitivum na těch novej barákaćh tu střechu takle přesazenou. ta údržba musí bejt strašnej vo*jeb. např jenou za pět let to komplet natírat, ne-li zbrušovat. bohužel s přibívajícími lety se stejná práce "protahuje."

29.06.2010, 13:43 |
MazliG | Upraveno: 2010-06-29 13:50:38
bladzej: je to hezký, zahrada je taky údržba a je hezká .o)

Mazlig: 100 lidí 100 názorů, mě se právě nelibí ta pracná údržba a pro mě nulová praktičnost v podobě okrasy. bydlim totiž v staršim RD, kde omítka sahá až k taškám a je vlastně místo palubek, trámy nikde nečumí. jsem holt založen spíš pro praktičnost/funkčnost než optičnost :)
souhlas - co člověk to názor, stejně jako já bych nikdy nepostavil bungalov .o)
tak,tak..já mam bungalov,příští rok budu stavět další a už v životě nechci doma schody :)
nevíte někdo soft nebo stránku kde si můžu udělat vizualizaci svého domu (fasády) - nahrát fotku a "vybarvit"?
MazliG:
v tom štítu to je markýza?