Navštíveno 539x

24.06.2010, 17:19 |
Losky Ahoj, nedávno jsem byl účastníkem dopravní nehody a spis si vyžádala dopravní policie od obvodní. Sepsaly se protokoly obou účastníků. Teď to prý dopravka posílá zase zpět na to obvodní oddělení a prý možná budou mít na mě doplňující otázky. Kdo teda vyřkne verdikt??? Nějak to nechápu. Na dopravce to vyšetřovatel přisoudil té druhé osobě, protože na místě nehody přiznal, že mi nedal přednost. Ale radši se ptám. Díky
ehm, jak přiznal, že nedal přednost, to máte křižovatky o dohodě a né o pravidlech? Dle mě je prostě viník vždy jasný

24.06.2010, 18:39 |
Losky to jo, ale proč to dopraváci posílají na obvodní?
protože na obvodní jsou chytří a nenechaly nic náhodě(můžeš být jen rád) a máš to černý na bílým od dopravky...toť můj názor...

24.06.2010, 19:38 |
Losky takže směrodatný to je od dopravky? Mám pocit, že ten dotyčný má příbuzní na obvodním. Bylo i plno svědků a obvodní to někam zašantročilo, i údajně záznam z kamery není, tak si to vzala dopravka a ta to řešila po svém
no určitě bych řekl že dopravka v téhle situacimá větší slovo než obvod...přeci jen je to její hlavní pracovní náplň...

24.06.2010, 19:55 |
Losky snad jo, protože obvodní zkazilo vše co mohlo

24.06.2010, 22:12 |
20bad pokud to police neuzavřela na místě DN tak bude dopravní nehodu oznamovat do správního řízení na obec nebo magistrát a ten je pro tebe důležitej, police oznamuje pouze podezření na základě výpovědí, ohledání místa DN, vlastních poznatků atd. a je zcela na verdiktu správního řízení kdo za nehodu může. Nicméně pojišťovny jsou oprávněné dělat vlastní šetření a můžou samy, zcela nezávisle na správním řízení rohodnout komu vyplatí škodu jako poškozenému. police šetří pouze zavinění dopravní nehody a nemají nic společného s vyplácením škody účastníkům DN, je to pouze alibismus pojišťoven a neochota ke klientů, když se odkazují na to, že ze strany police nebo správního orgánu nebyla dopravní nehoda uzavřena a proto není možné vyplatit škodu. Dopravní nehoda může být ze strany police nebo magistrátu klidně odložena, což nezakládá žádný nárok pojišťovně nevyplatit poškozenému škodu.

25.06.2010, 12:40 |
Losky 20Bad: Díky za jasnou odpověď. On obvod zvoral co mohl, kolem jdoucí svědky vyslechl, zapsal, svědků bylo mrtě a najednou to nikde není a i záznam z kamery není. Snímala prý zrovna jiné místo. Na koho se pak můžu obrátit, pokud nelogicky to odnesu já? Respektive kde se odvolat? Jinak DI dal vinu ihned tomu co to zavinil, ale nečekal jsem, že to zase bude ještě pitvat znovu obvod

25.06.2010, 12:57 |
20bad těžko vymýšlet co tam stím vyráběj, to opravdu netuším, ale pokud by něco zvorali jako že dost tak můžeš podat žalobu, že ti vznikla škoda nesprávným úředním postupem. Pokud požádáš tak ti do 30ti dnů sdělí jak s tou nehodou naložili. Já bych spíš tlačil na pojišťovnu viníka, ta by mě zajímala

25.06.2010, 13:15 |
hanzz Nedávno byly vydány první rozsudky, kdy poškozený dostal spoluvinu (tím, že jel třeba nepřiměřeně rychle a viník mu nedal přednost). Takže bych čekal i takovýhle pokus protistrany o "úkrok bokem" :)

25.06.2010, 14:04 |
Losky Je u Český pojišťovny. Uvidím, jak se teda vyjádří. Snad to nebude trvat dlouho. Likvidátor už u mě dnes byl