Navštíveno 1392x

22.06.2010, 14:59 |
X-sat (M)
Jsou-li to originály, je to OK.
jedná se o produkt OEM tzn bez obalu a nosiče
Originální scan Aktivačního kódu vám bude zaslán emailem nebo poštou dle zvoleného způsobu objednání a platby při dokončování objednávky.Navíc ke každému OEM produktu dáváme link ke stažení instalace přímo od výrobce.
chápu to tak, že dostanu link na stažení a poštou mi přijde nálepka? Respektive mi ji pošle naskenovanou mailem??
já si nějak neumí představit, že si koupím link na stažení softwaru a pak mi někdo do mailu hodí klíč ... co ti to rovnou muzu stahnout z DC++ ne? efekt stejnej

22.06.2010, 16:02 |
Kamil podle mě je to v rozporu s licencí, takže je to nelegální

22.06.2010, 16:12 |
clown oem .. jen pri nakupu s HW .. , chcipne PC, chcipne licence .. to same i prodej ..
Licenční omezení
Nízká cena OEM SW je na druhé straně vyvážena určitými omezeními, které vyplývají z podstaty OEM licence a jejího vzniku. Jedná se především o tyto věci:
Vazba na hardware - OEM licence je vázána ha hardware (počítač/server), na který se prvotně nainstaluje, z licenčního pohledu je pak vazba licence spjata se základní deskou počítače. To znamená, že se zánikem daného HW zaniká i OEM licence.
Přenositelnost - v žádném případě není možné OEM licenci vzít (odinstalovat) a přenést na jiný počítač.
jinak
[ Link ] otazka je, jak je to u Blizzardu
panáček právě prodává hry na aukru chtěl sem si pořídit Diablo II a narazil sem na tohle. V hodnocení měl několik neutrálních záznamů tak sem mu napsal jestli jde o CD jako takové a vypadlo z něj že to je v podstatě jen link na stažení a tohle.. což se mi u hry vubec nepozdává a přijde mi jako takové pololegální šméčko. Hlavně ten parchant na to vubec v popisu aukce neupozorňuje
Steam treba taky prodava pouze CD klice a hra se stahuje :) Je to ted posledni dobou takovej hit.
Dobrý den,
díky častým přístupům z tohoto webu jsme se rozhodli poskytnout vysvětlení k tomuto tématu.
To: Only_One
1)Ano je to zcela legální, jelikož tento typ prodeje podporuje samotný výrobce a samotná aktivace a generace CD-KEYE probíhá mezi Vámi a výrobcem za pomocí platformy Battle.net
2)Stáhnout z DC++ to zcela jistě můžete, avšak jednalo by se o používání nelegální kopie a v žádném případě by jste nemohl hrát na oficiálních servrech
3) Pokud nazýváte fungující firmu panáčkem tak prosím, ale tedy panáček uvádí jednoznačně v Aukru možnosti dopravy tzn. jakým způsobem bude produkt zákazníkovi po zakoupení doručen. Jediná možnost je tedy elektronické doručení(email)
4) Kdyby jste se informoval přímo u prodejce, tak by jste nemusel spekulovat
To Clown:
Ano toto omezení platí u klasického SW jako jsou Win, Office aj. u PC her je zkratka vysvětlována, tak jak tomu je v popisu, tedy o produkt bez bez obalu a nosiče.....
To Knightey-:
Ano je tomu tak, takto distribuované hry jsou v poslední době v módě a to díky nesčetným výhodám jako jsou např. Nízké ceny, nulové ceny doručení, rychlost dodání, netřeba zálohy dat (všechny Vám poskytne přímo výrobce) a mnoho jiných....
S Pozdravem
MMOboost
Team
tohle je odkaz na aukci
[ Link ] Po dotazu na mail, který zněl přesně takto:
Zpráva:
jen pro upřesnění - jde o novou zabalenou hru pro PC Diablo II + datadisk?
byla odpověď od Vás
Dobrý den,
prosím o přečtení popisu aukce, vše tam máte uvedeno.
S Pozdravem
MMOboost
Takže jsem hledal, až jsem se dopracoval k webu, kde konečně bylo napsáno že jde o nějakou OEM verzi bez krabice a založil si tady dotaz, protože jsem se s tím nesetkal a vaše odpověď nebyla k ničemu. Kdyby jste jednoznačně do názvu aukce uvedli jak to přesně je, tak pak se nedudou zakládat zbytečné dotazy na různých fórech.

28.06.2010, 08:35 |
X-sat (M)
A je to :-) V dnesni dobe by to byla sebevrazda.
Dobrý den,
To Only_One:
viz. popis aukce:
Informace o dopravě Náklady na dopravu
Elektronická pošta (email)
Stav zboží: Nové
Všechny produkty jsou samozřejmě Originální, Nové a nepoužité se zárukou 24 měsíců.
Jsme plátci DPH a tedy máte možnost odpočtu, doklad vám vystavíme vždy na požádání.
SHRNUTO: Tedy všechny produkty jsou nové, originální, nepoužité, se zárukou 2 roky a jsou doručovány elektronickou cestou.
S Pozdravem
MMOboost
Team
PS: Proto jste byl odvolán na popis Aukce.
:-) z popisu aukce to vyznělo : je to možná červené a na dotaz jestli to je červené mi přišla odpoveď - přečtěte si popis aukce :-) V podstatě to je jenom způsob jak to prodat lidem, který očekávají že dostanou krabici, cd, manuál a který kdyby měli ponětí že dostanou link na stažení a ende tak si to nikdy nekoupí. A kdyby Váš popis byl jednoznačný, tak se tady teď nemusí zbytečně diskutovat. O nějaké OEM verzi tam není ani slovo a jediné je zmínka u pošty, což hned pod tím mate možnost dobírky za poplatek takže do doslova mate. Připomíná mi to praktiku autobazaru, kde je pod čarou fontem ARIAL 5 nějakej doplněk v neproslěch kupujícího a jde o to jestli si toho všimne nebo ne. Kupující je totiž přirozeně blbej a málokomu to asi dojde.
Každopádně díky za rozšíření obzorů, že to takto jde skutečně prodávat, v principu to je i dobrá cena.... ale způsob distribuce jakým se to prodávalo mě teda rozhodně neoslovil
Dobrý den,
předpokládáme, že pro každého zákazníka je důležité jak a za kolik mu produkt bude doručen ještě před zakoupením. Zde by jste zjistil, že jediná možnost dopravy BEZ DOMLUVY je pouze emailem a touto cestou bohužel není možno doručit, to co jste očekával, tedy krabici aj.
Zároveň hned v první větě popisu aukce Vás žádáme o přečtení stránky o mě, kde máte upozornění na způsob dopravy napsán cca 30kou písmem, mezi textem, který je psán 10kou.
Mrzí nás, že jste si nepřečetl popis aukce a možnosti dopravy a došlo k neuspokojení Vaších představ, každopádně to nemění nic na tom, že vlastníte originální hru o kterou jste měl zájem a jediný nedostatek je ve výsledku absence krabičky, avšak tato skutečnost je zohledněna velmi výrazně v ceně.
S Pozdravem
MMOboost
Team