Navštíveno 1905x

15.06.2010, 23:11 |
stigi Mam doma 3 kusy AP Client Routeru TP-LINK TL-WR543G a potrebuju nasledujici:
- prvni TP-Link by mel bezet v modu AP-Router, pres WAN port byt spojeny kabelem s AP poskytovatele = sit 1 na LAN portech + bezdratove pokryti bytu
- druhy a treti TP-Link by mel bezet v modu AP-Client a na jeho LAN portech budou site 2 a 3
Jak nastavit vsechny tri TP-Linky, aby to fachcilo a slo se dostat z jedne site do druhe?

15.06.2010, 23:15 |
stigi Potrebujuju se dostat z PC v siti 2 na PC v siti 3, ze site 1 do site 2 atd.
Jedna se mi o konkretni nastaveni uvedenych wifi routeru TP-Link. Simulace nastaveni na obdobny typ je
[ Link ] Ty moje se lisi jenom moznosti volby modu AP Router nebo AP Client Router(WISP Client Router)

zejtra se ti juknu, jak mám nastavenou 543ku u zákazníka, nepamatuju se z hlavy a podklady mám v kanclu :-), jediný, co si pamatuju je, že mi jede jako klient :-)

16.06.2010, 06:10 |
stigi Diky, ja uz jsu z tech tp-linku docela nasra.y. Snazim se to rozchodit uz dva dny a nic. PC na LAN2 a LAN3 musi mit IP adresy v jine siti jak WAN porty clientu AP2 a AP3. Tyto WAN porty dostavaji IP z DHCP serveru AP1, tzn. ze PC na LAN1 (192.168.2.xxx) jsou v jine siti jako PC na LAN2,3 (192.168.3.xxx). PING z LAN2,3 do LAN1 projde, opacne a z LAN2 do LAN3 uz ne. Navic PC(LAN2)->AP2->AP1->AP(ISP)-internet se mi zda jak snek.
Mno jo, sračka TP-LINK, neřekl bych, že je to router, ale blackbox žijící si svým životem. Přeju hodně štestí. Sám se považuju za středně zkušeného síťaře, protože se s tím setkávám denně, ale TP-LINK ... tak s tím sem sám bojoval :)
a proc musi byt kazdy PC v samotnem rozsahu? myslim, ze pokud se ty pocitace maji vzajemne videt, tak dhcp by mel delat jen ten prvni router a ti klienti bridgovat a nebylo by co resit... takto si myslim udelas akorat problemy a zbytecne to komplikujes...

16.06.2010, 09:53 |
stigi Ghofig: to by pro me bylo samozrejme lepsi, kdyby bezel jenom jeden DHCP, ale na vyber mam mod Router a nebo Klient. Pokud je AP2 jako klient a vypnu na nem dhcp tak PC na AP2 nedostane IP od dhcp AP1.

16.06.2010, 09:55 |
stigi Milhauzz: nj, sracky to jsou, ale potrebuju nejake levne reseni a tyto kousky jsem mel k dispozici - na AP2 a AP3 budou viset jenom Dreamboxy a kabelem je s AP1 nepropojim, to je nemozne.
a kdyz to strcis jinam, nez to WANu? tak by to nemelo routovat, melo by to byt jako bridge...

16.06.2010, 11:18 |
stigi AP2 a AP3 se pripojuje k AP1 bezdratove, takze WAN konektor neni pouzity, v LAN konektorech jsou pak PC. AP1 bezi v poradku - dhcp prideluje IP adresy jak na lan porty, tak i na bezdrat, notebook k nemu bez problemu pripojim. Problem je proste s pripojenim tech AP2,3 a s pristupem k tomu co visi na jejich LAN portech
to je nejake divne... kdyz je to jako klient, tak to musi prece umet bridge. nemuze to defaultne mit jinej rozsah...

16.06.2010, 11:39 |
stigi jsou to tyto
[ Link ] simulator na obdobny model je tu
[ Link ] WR543 by mel mit oproti WR542 jen moznost volby modu AP Router / AP Client Router

16.06.2010, 13:25 |
Bucci zrovna se doma peru s nastavenim Asuse WL500gx do client modu (pod ZyXela) a je to vojeb jako prase.. ale už mam snad dobrou stopu

16.06.2010, 19:53 |
stigi Takze hotovo, nakonec se mi to podarilo vyresit