Navštíveno 691x

15.06.2010, 15:59 |
Losky Ahoj, existuje nějaká lhůta na vrácení foťáku? Kupoval jsem ho 25.5 a jsem s nim docela nespokojenej kvalitou fotek (slabí blesk). Díky
kupovanej pres internet,nebo v kamenym obchode? pres net by mela byt 14denni lhuta,nebo zkusit kontaktovat prodejce jestli by ho nevzal zpatky.

15.06.2010, 16:01 |
TROY 14 dní je inet jinak máš smůlu )
Měl si to bohužel řešit rychleji. Co to je za foťák?

15.06.2010, 16:14 |
Losky kamenná prodejna. Koupil jsem kompakt Fujifilm F80 exr a fotky s menším osvětlením stojí za prd

15.06.2010, 16:17 |
Losky v kamenné prodejně. Jak fotím za šera věci tak 3m daleko,tak blesk osvítí jen tak 2m a to nejdůležitější je černý

15.06.2010, 16:59 |
Timbo je to na domluve. ze zakona zadnou lhutu myslim nemas ale skus tam zajit a domluvit se treba ti vyjdou vstric....
a na jakým základě by mu měli vracet peníze? protože si losky myslí, že má fotak slabej blesk? nevěřim. jedině že by měl vadu ve smyslu toho, že ostatní F80 fotí s bleskem prokazatelně líp.
to už by byl slušnej kocourkov, kdybych šel po tejdnu vrátit haťapku fabku s tim, že nějak moc nejede

15.06.2010, 18:57 |
Timbo asi jako luke_288
ze ho tu nemate radi protoze je arogantni a i tak casto reaguje je vec jedna
ale vysmivat se cizinci za pravopisne chyby nebo chyby ve vyjadrovani je ubohy a chudy. pral bych dotycnym zazit na vlastni kuzi jaky to je zit v jiny zemi ucit se jazyk bejt vdecnej za to ze ti nekdo vyjde vstric a snazi se te pochopit a pak narazit na ubozaka kterej se nad tebou povysuje a vysmiva se ti za to jak mluvis nebo pises.
sorry za OT vim ze to neni k tematu ale musel sem to ze sebe vyblejt protoze me to sere. tecka.
přes 3m za "šera", otázka co je tím myšleno, nedělá pěkné fotky na Canon EOS30D jen na vestavěný blesk. Tak nevím který kompakt tě to dá.

15.06.2010, 20:11 |
Losky kamarád má starej olympus x let starej a zkrátka jeho blesk dost osvítí a můj minimum. Jsem laik,ale byli jsme v muzeu v Lešanech v těch hangárech a většina fotek na vyhození. Buď moc šumu nebo rozmázlé bez blesku a s bleskem popředí světlé a focený předmět extrémně tmavý. S FZ28 se tam fotilo luxusně,ale tohle je bída. Zkoušel jsem noční režimy, pak manuál, exr režim a vše většinou stálo za nic. Pokud někdo tomu rozumí, rád se poučím, jak v takovém světle fotit.
To vůbec nechci slyšet, protože F80 jsme si včera koupili :-)))
Jinak důvod k reklamaci to určitě není. U kompaktů je dosah blesku tak 2-4 metry, takže nečekej zázraky. Šum, rozmáznutí a další věci ovlivňuješ nastavením foťáku, to není jeho vlastností (tahle Fujina má navíc dobrou pověst). V hangáru bych asi fotil na manuál a ideálně i s možností manuálně ovlivnit výkon blesku (netuším, jestli to u tohohle kompaktu jde).

15.06.2010, 20:27 |
Timbo | Upraveno: 2010-06-15 20:32:27
nevim jak se to stalo ale muj prispevek o tri radky vyse patri do jineho threadu tak bych poprosil nejakou zavorku nebo nejvyssiho at to smazne aby to tu neiritovalo lidi :-)
timbo: jsem si kua říkal co to je :)))
V Lešanech v hangárech je s kompaktama obecně problém,nefotí tam slušně prakticky žádný, je tam prostě příliš velké šero, případně je exponát kontrastně mnohem "světelnější". Stativy jsou tam zakázané tuším,ale poměrně slušných výsledků se tam dá dosáhnout se zrcadlem, a to i z ruky. Nemyslím si, že je to důvod k reklamaci, jsou to poměrně specifické svštelné podmínky a vůbec neznamenají, že v jiném, s ohledem na segment kupců a uživatelů tohoto přístroje běžnějším prostředí nepodá ten fotoaparát výsledky velmi dobré.....

15.06.2010, 20:56 |
Losky tak to jsem rád, že je to místo špatné na focení, ale blesk je prostě stejně lajdák a to mi nikdo nevymluví. Navíc f80 se chlubí exr čipem, tak jsem čekal něco lepšího. A video je taky nic moc. Sic HD,ale to vrčení objektivu to dost kazí. Jinak za dne to tak nějak fotí. Chtěl jsem malej do kapsy, tak to teď mám:( Zlatá FZ28. Nejradši bych si nafackoval

15.06.2010, 21:12 |
JA Luke :-)))))))))))))))))))))))))))
No jako FZ28 je pořád vyšší třída než kompakt - cenově dvojnásobnej foťák už z principu musí bejt lepší. Ale F80 se nevzdávej. Má sice o něco horší výsledky než F70 nebo F200, ale v současnosti je to v cenové hladině 5000 Kč podle mě nejlepší existující kompakt.

15.06.2010, 22:59 |
Losky Mr. Scully: no, pokud mi vypršela nějaká ta lhůta, tak už mi zkrátka zůstane:)) Dám mu šanci a spíš se s tím naučím fotit:)

17.06.2010, 10:12 |
JA | Upraveno: 2010-06-17 10:16:36
hmmm já mám manželku od 1983 to už asi lhůta prošla, že jo....