Navštíveno 660x

12.06.2010, 09:04 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-06-12 09:09:12
Takový malý postřeh ze včerejší cesty ŠUmperk-Štětí a zpět (550km, cca 8 hodin, mimo dálnici, přes HK a MB):
ráno jsem vyjel v pět, abych se vyhnul aspoň z části vedru a solidně se vrátil domů z cesty.Předpokládal jsem, že cesta mi vyjde v období, kdy je trochu menší provoz, tedy ráno do 7 přejet HK a pak přes poledne, kdy se celkem dost lidí stavuje na obědy.
No, myšlenka dobrá, leč efekt žádný. Nevím, co se děo zrovna včera, ale připadalo mi to, že důchodci dostali asibenzín zdarma a vyrazili. Ve Štětí v 9 hodin 2 asi 75-78 leté babky vyjely z parkoviště u toho marketu, co je na vjezdu do Štětí po pravé ruce a věděly snad jen to, že mají jet domů. Nějaká hlavní či vedeljší-neřeší. Pak mezi Jíčínme a HK nabořená snad felicia s nákaďákem- oskalpovaný zadníR dveře a celý sloupek - jak kdo koho předjížděl, to newtuším, ale výsledkem byla si kilometrová kolona. Nedbalost, nepozornost.
V HK kolem 12 hodin kolna ze všech směrů na kruháči Praha-Jaroměř - srazili se tam nákla%dák, co vozí klády a tuším nějaká dodávka? Nedbalost.
Vamberk asi 12:30 - sražený 3 auta na hlavní v koloně - nedbalost.
Mně je celkem jasné, proč je u nás tolik nehod. Prostě asi máme jako Češi v genech nějakou genovou mezeru a NEUMÍME se prostě koncentrovat. Přijde trochu tepla a je kolaps. Na ZV CR1 slyšíte jen skoro hlášení o DN Praha, D1 - z nedbalosti.
A teď se ptám: když jsem včera jel zpátky (jel jsem 3MPS, taklže louda jsem rozhodně nebyl), proč se mi lepí na prdel hovada v rychlosti přes 100km/h na 2 metry??? Neumím to popsat, ale mám dojem, že prostě u nás je nějakým "znakem" nedodržování bezpečné vzdálenosti mezi vozidly. Viz nedávno ta pinda z Bratislvay, o které jsem tu asi před 4 měsící nahodil příhodu (z HK), která na mě začala ječet cosi o policajtech, když jsem na světlech vystoupil a šel jsem se jí optat, jetsli ji rajcuju nebo co - jako proč mi ráno v tom provozu v HK jede metr za prdelí??
Nechápu, kdy už si tihleti "jedinci" uvědomí, že DN z tohoto titulu jsou ty nejčetější a nejzbytečnější. Stačí jen o 5 metrů nechat větší mezeru. Jenže, to je zase závdavek pro buzeranty, kteří se do tý mezery hned natlačí, no nevím...
POkud se mně osobně ty DN zatím vyhýbají, tak mám strach o to, že to musí přijít (statistika) a taky - těm, který se takováhle řetězovka stane z titulu nedodržení řádného rozestupu, to jen a pouze ze srdce přeji. Mají se poučit...
Jiank k těm důchodcům. ti jsounejvíc " na ráně", protože si jich za volantem "všímáme". Bohužel nejsou tovšak ti (nebo bohudík, lépe), kdo dle oficiálních statistik zaviňují nejvyšší % DN - dle statistik pojišťoven, což včera shodou okolností hlásili na všech rádích - jsou nejčastějšími iniciátory řidiči ve vkeu 25-35 let v černých Audi, za nimi Volva a BMW...
Tak bych ty důchodce tak až moc zase nekritizoval, protže těch je v% veeelmi málo proti těm 25-35 a zkusil bych se radši zamyslet sám nad sebou. Paržáci, D1 ... a klidně se domě můžete zase pustit, jsem připraven :-)
Předem hlásím, že 50 mi bylo, v Rusku jsem několikrát už byl, ale brouk Pytlík rozhodně nejsem, jen jsem najel "pár" km zatím bez DN vlasním zaviněním (ale cizím už 2x)
PS: sorry, kdyby to někdo chtěl číst až do konce, je to trochu delší výlev, než bývá zvykem, třeba to někoho unaví a nebo irituje:-)
promiň, ale poslední dobou ty výlevy co tady píšeš nějak nechápu. co řešíš? všechno co jsi tady popsal jsou typický vlastnosti českých řidičů, který ty prostě nezměníš. stejně jako školný apod nasírací příspěvky.
btw když se ti někdo lepí na prdel tak seš nasranej(chápu, já taky,ale většinou tak moc uberu, aby mě ten čuráček moh předjet nebo ujedu já jemu), když si nechá větší mezeru, tak do ni vleze někdo kdo předjíží, seš nasranej protože se tam hned nějakej buzerant nacpe při předjížění (nechápu jak jinak by se mělo předjíždět, když se lepí, nepředjedeš, když se nelepí předjedu- to maj bejt mezi autama kilometrový rozestupy?)
mmch včera byl pátek, to je všeobecně všude větší provoz. i trasa Praha-ČB od 12ti hod hustá...
přesně jako Luke...
chtěl bych mít tolik času vypisovat všechny incidenty z cestování :-))
I když jsou Zdenyho výlevy delší a mluví spíš ve všeobecné rovině, tak se nezlobím ani náhodou. Od toho tu fórum je, no ne? :)
Presne, at to ze sebe dostane tady a nenervuje se za volantem. Na D-F maji jedno pekny pravidlo:
"Pokud se Vám to nelíbí, nečtěte to."

12.06.2010, 13:19 |
Cenda jsme na diskuznim foru v sekci ostatni.
V tom vedru ztratis koncentraci hned, zadna veda. Jinak obecne jsou lidi blbci, takze nema smysl se nad timhle rozcilovat :-)
nikde tu nevidím, že by někdo psal, že tu tyhle výlevy vadí nebo tak podobně, vy jo?
Já nechápu jednu věc - když jedu v ČR po okresce 90km/h, budu se muset neustále dívat do zpětného zrcátka, kdo mne předjíždí a zda mne nesundá.
Když zajedu do Německa, tak je tam cedule 60 km/h a všichni zkrátka jedou těch 60 km/h úplně v klidu. Třeba jsem měl v Německu jenom velké štěstí, ale takové jsou moje zkušenosti.
A otázka zní - co je u nich jinak? Jaký to má důvod, že si nemusí nic dokazovat?

12.06.2010, 21:25 |
JP prohifi.cz: Co je u nich jinak? Já ti to prozradim - když je tam ta (třeba) 60, tak je tam v 9 z 10 případů z nějakýho dobrýho důvodu a všichni to vědi. V ČR mi přijde, že má smysl asi tak každý čtvrtý omezení rychlosti (tzn. snížení z 50/90/130), nemluvě o tom, že neni nic výjimečnýho potkat značku, kterou prostě někdo jenom zapomněl na silnici, přičemž důvod pro její umístění už dávno neexistuje. Nebo omezení třeba z 90 na 30 kvůli výjezdu ze stavby, který je tam 24h denně, místo toho aby ho někdo na noc přikryl černym pytlem. Už jsem zažil i to, že přesně na takovym omezení stál ve 2 v noci imbecil s radarem (a to dokonce státní). Jak mam mít proboha k takovýmu systému respekt?
V ČR je prostě na mnoha místech OBROVSKEJ rozdíl mezi povolenou a přiměřenou rychlostí, což je podle mě jeden z hlavních a přirozenejch důvodů, proč většinu omezení průměrnej řidič nerespektuje. Je to důvod, proč i já, přestože v ČR na cedule omezující rychlost víceméně kašlu, tak jak přejedu hranice do civilizovaný země (nebo třeba i do Polska, kde už asi tohle pochopili taky, nebo nemaj na značky), omezení tam dodržuju. Ne proto, že za bukem může možná stát policajt, ale proto, že má většinou smysl a nechci si rozbít auto, nebo třeba nedej bože přejet chodce. Zároveň se daj málokde potkat takový kuriozní lesy zbytečnejch značek, jako tady. Do 5km od baráku vim o 2 místech, kde bych musel asi zastavit, abych to všechno stihl přečíst (třeba omezení 70-50-30 tzn. 3 značky 20m za sebou a to celý 20m za (ne před) železničním přejezdem, přičemž v okolí 30m je ještě min. 5 dalších značek). Já už si z toho na takovejch místech vybírám jen to, co má smysl - tzn. úprava přednosti apod., na zbytek kašlu.
Samo tohle neni důvod pro nedodržování bezpečný vzdálenosti - to mě osobně taky strašně sere. Čim víc na východ, tim je to rozšířenější. Řešim to stejně jako Luke, když mě pak ten mamlas na přehlednym úseku nepředjede a nechce se mi ujíždět, tak zastavim a čekám - to jsem zatim musel udělat 3x, přičemž dva z nich to ani pak nepochopili. Vůbec to nechápu, protože jet na někoho nalepenej znamená, že nemůžu jet v klidu a plynule, o což snad jde především...
Luke_288: Ne, to ne. Jen mi prislo, ze na to, ze ti ty prispevky nevadi, nejak moc resis Zdenyho stezovani na tomhle foru. Neber toto nejak osobne (ani ten puvodni prispevek), neni to mysleno jako nejaky utok na tebe, nebo neco podobneho. To vubec. Jen mi sem to pravidlo sedlo.
S rychlosti v dedine celkem souhlasim. Prece jen je tam vetsi pravdepodobnost krizovky a provoz se zahustuje. O tom zadna. Vadi mi ale OTROCKE dodrzovani rychlosti (To neni na tebe prohifi.cz) Bohuzel, spousta lidi si u nas mysli, ze kdyz jede podle predpisu, jede bezpecne a za volantem nemysli. Kdyz jede nekdo na 90tce kilem, je to hned vrah malejch deti a co kdyby mu tam, na rovne prehledne, prazdne silnici (ve 2 v noci) mezi dedinama vbehla komplet skolka a nekolik matek s kocarky na vyletu.
JP to vyjadril celkem dobre.
ale vůbec neřešim, jen co tak rychle vysypu z rukávu za poslední dobu je to tenhle příspěvek, školství a pak nějaký auto v bazaru a vždycky je to slohový cvičení na téma nahovnosti bytí v ČR. nechápu logiku, proč ještě zdeny dávno neemigroval, protože kdyby mě všechno tohle mělo srát, taky asi nervama nespim :)
jinak podpis pod JPýho. u nás lidi nemaj respekt před PČR čemuž se vůbec nedivim. dtto značky, trasa ČB-Veselí- v jednom místě je snížení na 50 kvůli stavbě, ale na tý stavbě jsem jaktěživ neviděl živáčka. to samý R4 v jednom místě snížení snad až na 60km/h přitom jsem nepochopil jedinej důvod
2 JP: když to tak čtu, tak plně souhlasím - má to hlavu a patu.
Napadá mne, že v Německu budou i o dost vyšší pokuty, tak možná i proto vyšší respekt.
Luke_288:
tak se ti omlouvám:-) prostě, jak uvidíš sloh ode mě, tak to nečti. Asi jsem z trochu jinýho těsta a sere mě princip věci.
Já jsem chtěl jen podotknout, že máslo na hlavě máme VŠICHNI, ne jen ti důchodci, a je to jen v NÁS.
Tímto uzavírám diskuzi a přeji hezké noci:-)
naopak, to já si rád přečtu, abych zjistil, co tě zas tak strašně zvedlo ze židle :)))
25-35 a cerna audi? Jeste ze je mi min a mam modrou, uff jsem v klidu :-D
Luke_288:
tak nový příběh, co mě včera zase nadvezdnul:-) :
jedu pro benzín. Šumperk. Lukoil u Hypernovy. přijížídm směr od Jeseníku. Kdo zná, tak ví.
Stojím u stojanu, vesele si pískjíc, těšíc se na brzký déšť, který by mě osvobodil od zalévání zahrady.
V tom řev japonské pily (rozuměj motocyklu). Vzhlédnu od pistole a vidím, že z druhé strany letí parta motorkářů. Jeden jede po zadním kole. Je první a začíná prudce brzdit, zastavuje asi 50metrů za pumpou v odfstavném pásu. Je sám, bez spolujezdce. Za ním asi další 2-3. V tom se přiřítí další, se spolujzdkyní. Odbočuje přímo o cedule se zákazem odbočení vlevo a přes dvojitou plnou čáru zajíždí vedle mě kbenzínovému stojanu. Ostatní se jeli otočit asi na křižovatku.
Ptám se asi 20-ti letého řidič, jestli pro něj značky neplatí, ukuzaji na zákaz odbočení a dvojitou čátu. Onse ptá, co mi je po tom? Kašlu na něj, je to frajer, jeho spolujezdkyně něco říká, nesylším, protože jezdí dost aut.
Naberla jsem plnou, žena mezitím šla zaplatit, já jsem neměl svoji kartu.
Měním ještě shořelou žárovku, letos již asi čtrvtou, a v tom onen pár odjíždí s ostatními směrem dál na Jeseník. první - předvádí krásnou jízdu p zadním až ke světlům, kde zoufale brzdí. Onen frajer taky. Spolujzdkyni za sebou.
Řeknu vám jen to: vědět, že moje dcre chodí, nebo nedej bože jezdí, s takovýmhle člověkěm, má útrum. Když se chce ten dotyčný zabít, prosím, klidně, ale dceru z toho vynech.
Během 5 minut, déle to netrvalo, dokonalá přehlídka frajeřiny, blbosti a nedomýšlení následků.
PS: doporučuji si přečíst dnešní ranní zprávy na seznamu.cz. 3 motorkáři. 3 mrtví. Během jednoho večera....
Jsem v klidu, spíš mě je tak nějak smutno z toho,proč někteří cíleně hazardují se životem. ...
tohle je zhovadilost tý holky. já se taky chystám pořídit mašinu jestli příští tejden udělám řidičák, ale jezdit chci radši sám, člověka to neláká dělat píčoviny.
jinak už se mi taky stalo, že jsem jednou zastavil půlkou auta na přechodu kde přecházel jeden člověk, vyběhnul jsem ven, vlez na 10s do baráku u silnice pro papíry a odjíždím, celá akce tak na 30s a ten chodec se mohl posrat co jsem si to dovolil...mno, taky jsem mu řek at se stará o svý...
tebe serou tyhle věci, mě zase to jak se jinde ve vláknu ikosp chlubí jak jeho strejc falšuje dálniční známku, prtž proč on by jí platil

13.06.2010, 14:53 |
JR kdybych mel psat o tom, co potkavam na silnicich, tak nedelam nic jinyho. Chtel bych mit tolik volneho casu jako ma Zdeny.

13.06.2010, 15:49 |
JP prohifi.cz: Tresty třeba za rychlost jsou v Německu nižší, než v ČR, navíc tuším do 20km/h přes je to i bez bodů. Ale narozdíl od ČR tam reálně hrozí, že dostaneš větší pokutu než za rychlost kvůli tomu, že nedodržuješ bezpečnou vzdálenost, že jedeš bezdůvodně v levym/prostředním pruhu (bože jak já bych tohle pokutoval), nebo že nedodržuješ zip (to by se v ČR vybraly na pokutách miliardy).
Co se motorkářů týče - když mi nevypalujou oči dálkovejma, jsou mi fuk, protože jezdim jenom autem a jediný s nima spojený reálný riziko je, že se o mě zabijou. Kde to jde, rád jim uhnu.

13.06.2010, 20:10 |
Edems Luke: to snizeni rychlosti ČB - Veseli, jendou jedinkrat jsem tam videl odbocovat tatru, parkrat pres cestu prebihalo par chlapu ve vestach (pockali nez projedou auta)... Spis mi to prijde ze je to tam akorat pro celniky a pro policajty kdyz mereji mezi dyninem a neplachovem, nebo za meostem na sevetin smer z CB...
ale je to tam uplně zmrdsky furt. před 2h jsem tam jel a nikoho ani nenapadne to na noc dát do hajzlu...