Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Octavia II clima problem

o Navštíveno 3187x o
o 12.06.2010, 08:29 | H-Honza (M)
mam trochu problem s dvouzonovou klimatizaci v cOcktavii.
Rozpadl se mi kompresor, koupil jsem novy original, nechal v autorizovanem servisu nainstalovat, naplnit klimu. Auto jsem prevzal, chladilo... Jenze cestou domu jsem si s tim tak trochu hral a zjistil ze to nechodi jak ma. Proste, kdyz nastavim klimu na automatiku, a dam teplotu pod 23 stupnu, tak mi vetrak automaticky zvysi otacky a 10 vterin mi jde do kabiny ledovy vzduch. Po deseti vterinach ale nejaka klapka zavre vsechny vydechy, i kdyz vetrak topeni jede naplno, je proste slyset jak se toci na nejvyssi otacky, a huci, protoze ten vzduch nema kam cpat.
Kdyz snizim hodnotu na 23 stupnu, ta klapka se opet otevre a z vydechu jde chladny vzduch.
Po návratu do servisu mi udelali nejakou zakladni rekalibraci klapek v topeni, nepomohlo to.
Vymenili jsme dve cidla teploty privadeneho vzduchu ktera se zdala malicko zkreslujici, nepomohlo to.

Nez se uchylim k tomu, ze proste odpojim ten servomotor co zavira tu klapku v topeni, nemel by nekdo nejaky napad jak to resit?

o 12.06.2010, 08:55 | FBS
když ho odpojíš, klimatronic pozna chybu a nebude pracovat správně. Možná že nebude fungovat vubec :-)
Ale pokud si s tim ve škodovce neví rady, těžko ti tady někdo pomůže...
o 12.06.2010, 09:05 | H-Honza (M)
mno jo, proto jsem mel v planu se uchylit k tomu, ze bych neodpojil klapku konektorem, ale demontoval cely servomotor bych nechal zapojeny, a jen zajistil mechanicky tu klapku v otevrenem stavu.
Ono mi o nic nejde, tu polohu LO na rychle ochlazeni stejne pouziju maximalne kdyz auto necham nekde na slunicku, jinak jezdim na cca 23 stupnu...

Tady je ale dalsi problem, proste kdyz mam na displeji klimy 23 stupnu, fouka to hodne studene. Teprve kdyz nastavim cca 26 - 27 stupnu, tak si myslim ze se klima dostane pocitove na tech snesitelnych 23 realne foukajicich z vydechu...
o 12.06.2010, 09:14 | Kapka (M)
Honzo zkus spise Skoda forum..tam se tohle resi dost..
[ Link ]
o 12.06.2010, 09:16 | Luke_288
osobně teda LO ani moc nepoužívám, když je auto fakt rozpálený, dám na chvíli 18-19st, ale ono to v podstatě nemá moc vliv, i když dáš těch 22st tak na prvních pár minut se pustí klima na plno než se trochu zchladí vnitřek a pak ubírá a různě si hraje s tím, kam vzduch pouští. taky mám vypozorováno, že střední výdechy automatika nepoužívá když nemusí, jakmile stabilizuje teplotu tak do nich pouští minimum vzduchu. co se týče nastavených stupnu, tak když jedu někam dál, mívám to mezi 19-20st v těhle horkách a 20min před vystoupením to dávám na 22-23. hodnoty přes vůbec nepoužívám, to bych se v autě asi upek...
o 12.06.2010, 09:17 | H-Honza (M)
uz to visi na obou forech Davide, diky :O)
o 12.06.2010, 11:24 | Milhauzz
Nu, já mám podobnej problém, ale už vím čím to je. Nechával sem doplnit klimu, protože cmiatronic hrozně blbnul, pořád se přepínal vnitřní a vnější oběh. Zjistil jsem, že když jedu, tak fouká studenej, ale ne ledovej. KLdyž stojím, ohřívá se.

Nu a pak sem si říkal, že zkusím LO na volnoběh. Dal sem si cigárko a málem sem auto uvařil, nefunguje sahara :(

H-Honza ... mno jo, oba dva sme koupili pěkný sračky auta, že ... šak víme svoje :(
o 12.06.2010, 11:26 | H-Honza (M)
to se pletes kamarade, ja mam auto v TOP STAVU... :O))))))
o 12.06.2010, 11:29 | Milhauzz
a jo .. BEZ INVESTIC :)
o 12.06.2010, 12:09 | Milhauzz
Jen upřesním, abych nevyvolával nepokoje.

Pro PAVELK:
Hele, to že ti nezvedám telefon, je tím, že prostě s tebou nechci mluvit. Trávím hezký poledne s přítelkyní a nechci se před ní bavit s tebou o autě. Pořád s tím totiž něco je a už je z toho unavená a nedělá to u nás dobrotu. Takže to před ní tutlám a mám klid. To že píšeš do smsky, že pokazit se může nový i starý, to beru, to jo.

Takže sorry, jestli se tě to dotklo, schválně jsem neuváděl tvoje jméno. Protože sem uznal, že sem koupil to, co sem koupil a už s tím nic neudělám a nechám to tak. To že si sem tam postěžuju, to je moje věc, no ne?

Všimni si, že o tobě nepíšu jedinýho křivýho slova. Pro delší vedení při těchto horkách ještě jednou upřesním, že sračkou jsem myslel to, že je to má svoje roky a prostě se to sere. Ok?
o 12.06.2010, 13:41 | Knightey-
Mne ten climatronic funguje tak, ze tam mam nastaveno pernamentne 20°C. Kdyz je auto vyhraty, tak ze zacatku fouka hooodne ledovej a postupne ubira az se dsotane na tu pozadovanou teplotu tak jen dochlazuje. A ty prostredni vydechy to pouziva jak psal Luke_288.
Ale jednou za cas se ma udelat serizeni tech klapek, ci po vymene nejakeho ze servomoturku. Ale to kdyz ti delali a nic jim to dale nevyhodilo za chybu, to je divny :)
o 12.06.2010, 21:02 | H-Honza (M)
mno, a me Pavel nezavola aby me uklidnil, a ja bych to zrovna tolik potreboval :O)))
Asi to bude tim ze se boji ze bych po nem chtel dalsi penize, protoze i tohle podle me primo souvisi s tim, ze auto ma ve skutecnosti najeto vic nez je na tachometru....

no, ja v patek rano byl v autorizovanym servisu kde jsem nechal vymenik kompresor za novy (12500,-) a naplnit. Nechal jsem vycistit klimu, a resetovat nastaveni a nejak to cely nakalibrovat. Kdyz jsem zjistil ze to nemaka, a vratil se tam, tak se mi venovali 2 lidi a nebyli schopni prijit na to, kde je chyba.
Jednou chybou byl chybejici snimace teploty pro vetev ke spolujezdcovym nohoum, ktery jsem dokoupil a stacilo ho zapojit. Nasledne jsem dokoupil dalsi snimac ktery vykazoval rozdilne hodnoty nez ostatni, takze kdyz ostatni zobrazovaly na diagnostice 23 stupnu, tenhle jeden zobrazoval 56. Preventivne jsem ho vymenil. Nasledne byly zjisteny rozdily v kodovani klimatizace, ktere jsem nechal vyresit, ale ani tento krok problem nevyresil. Celkem jsem utratil 16 000 a klima nefunguje no :O/ Resp funguje, ale zije svym zivotem.

o 14.06.2010, 11:43 | Vlastah
H-Honza: ten problem se stocenou OII se nakonec vyresil financni kompenzaci?
o 14.06.2010, 14:15 | H-Honza (M)
nevyresilo se nic, stale to je otevrene.
o 14.06.2010, 15:33 | Vlastah
Hmm, tak to je smutne...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5787 sekund.