Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: vytáčené připojení

o Navštíveno 603x o
o 10.06.2010, 07:34 | Šestikule
Potřebuji trochu osvěžit paměť ohledně vytáčeného připojení neb je to už řadu let, co jsem ho dělal naposled.
Takže, máme zařízení, které každých 15 minut odesílá nějakých pár kB dat po internetu na vzdálený server a z něj si pár kB stáhne. Zákazník odmítá pustit zařízení na své internetové připojení, takže máme možnost wifi (zbytečně nákladné), GSM (taky nákladné) nebo prastaré vytáčené připojení (jeví se mi jako ideál, zákazník nám kabel od pevné linky poskytne).
Tudíž, pořídíme klasický faxmodem třeba na USB, do něj píchneme pevnou, nastavíme připojení vytáčením (s případnou nutnou volbou přes jejich ústřednu) a hotovo? Našel jsem např. Volný - [ Link ]

Pravda, začínal jsem s netem v době BBSek, takže bych to měl vědět, ale znáte to, sejde z očí, sejde z mysli. Tak ani nevím, jestli ještě vůbec takové připojení funguje.

o 10.06.2010, 07:41 | Petura
jo, je to tak jak píšeš ...
o 10.06.2010, 07:52 | Only_One
tohle ještě existuje? wau...
o 10.06.2010, 07:58 | Šestikule
Only_One: mno, taky právě nevím, tak abych pak byl nerad za kokota. Asi splaším nějaký modem a nejdřív si to nasimuluji
o 10.06.2010, 08:05 | Petura
ještě loni jsme to ve firmě používali u jednoho automatu, který si takhle sám volal o doplnění ...
jenže jsme přešli na VOIP a analogový modemy začali mít problémy, tak se to připojilo napevno
o 10.06.2010, 08:50 | Daryl (A)
by mne zajimal duvod odmitnuti pripojeni na stavajici internetove pripojeni. Vytacene pripojeni ho prijde kurevsky draz. Jestli se nemylim, tak 15kc za kazde vytoceni ... nebo za kazdou hodinu.
o 10.06.2010, 08:52 | Daryl (A)
aha tak uz to prehodili na minuty ..jsou to leta, co jsem to naposled pouzil
o 10.06.2010, 10:15 | Šestikule
Daryl: mají prý obavy, že jim vlezeme do intranetu. Asi tam mají ajťáka, který je mimo mísu.
o 10.06.2010, 10:32 | muSlim
Vytáčané GSM by bolo drahé?
o 10.06.2010, 10:41 | Šestikule
Slim: tak určitě by šlo nějaké internet v mobilu za 150 Kč měsíčně, ale chce to modem, SIMku a asi nějaký smluvní závazek u operátora, což se zase může zákazník cukat a my to platit určitě nebudeme
o 10.06.2010, 11:23 | Daryl (A)
Sestikule: ja bych toho ajtaka sestrelil :) Rekl bych vedeni, ze kdyby byl ajtak k cemu, tak si to dokaze zabezpecit tak, aby jste jim tam nemohli vlezt :)

To musi bejt slusnej fuko :)
o 10.06.2010, 11:56 | Petura
byste se divily jaký firmy se drží ve svých strojích vytáčeného připojení ...
o pevném připojení nechtějí ani slyšet, ISDN modem pro rychlejší komunikaci taky ne, hezky 56k analog :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3311 sekund.