Navštíveno 1550x

08.06.2010, 23:06 |
DaveX Hoši zítra mám státnice :) držte palce, doufám, že to nějak zmáknu. Bakalářů není nikdy dost :)
si piš že budu.mě čekaj zatím jen zkoušky, na státnice jsem ještě mladej.Tak se drž
Tak GL & HF :) Mne až za 2 roky, hold 5 let těžko ožulíš :)
Držím, držím, mě to čeká za týden... :)
no, jestli budou vaše bakalářky tak stupidní jako je měla moje mladá, tak se asi nemáš čeho bát...

09.06.2010, 00:03 |
X-sat (M)
No tak se přidávám - jdeme s manželkou ke státnicím v neděli odpoledne... Snažíme se učit, ale nějak to nejde :-D
Luku - co má stupidita bakalářky společného se státnicemi? ;-)
bakalářský státní zkoušky...
já totiž po změně studijního systému, kdy nejdřív student po čtyřech letech skládá státnice z bakálářskýho studijního programu nemám rád slovo státnice používané u bakálářskýho studia. když totiž porovnám náročnost mojí klasický státnice po 5,5letech a náročnost státnice po 4letech plus nástavbový státnice po 1,5roce na magisterským, tak celkově je náročnost studia v novým systému o dost nižší než to bylo původně...

09.06.2010, 08:55 |
koren jako luke

09.06.2010, 10:01 |
X-sat (M)
Díky bohu :-)

09.06.2010, 16:57 |
DaveX Jo jo jo, mám to :) za 1 hoši :) děkuji za ty palce :P

09.06.2010, 17:54 |
X-sat (M)
Závidím! A jak to šlo??? Já jdu v neděli :-O

09.06.2010, 18:19 |
DaveX X-sat: v pohodě :) měl jsem slušnou bakalářku a otázky také šli v pohodě :)
Radek: děkuji

09.06.2010, 18:22 |
Geo89 | Upraveno: 2010-06-09 18:27:19
Luke : záleží s jakou školou to porovnáváš. Já třeba na bc dělal 2 "bakalářky" - ekonomie a potom oborový. Oborovy státnice byly asi 9 predmětů (statistika, databáze, programování, finanční matematika... ) a věř že to zas taková prdel nebyla.
Na navazujícim mě zase čekají státnice z ekonomie a pak oborový.. a obzvlášť ta ekonomie je celkem nářez..
Jinak gratuluju !
porovnávám ČVUT FSv před změnou (já) a po změně (mladá). rozdíl neuvěřitelnej. já se drtil přes měsíc denně. měli jsme okruhy otázek, mladá neměla nic, tvrdili jim, že to bude komplet ze všeho co se 4roky učili, nakonec to byla víceméně obhajoba bakalářky, prtž nevěděli na co se jich můžou zeptat. požadavek na bakalářskou práci byl cca 20stran rozsahu, takže směšný. navazující 1,5roku byl ještě větší výsměch, diplomka navázala na bakalářku, tzn stačilo rozšířit o cca 20-30 stran a hotovo a státnice pouze z toho 1,5roku, takže zase skoro žádný otázky.
oproti tomu já diplomka o minimálně 60ti stránkách hutnýho textu (skončil jsem na 12Oti), čtyři předměty, na každej 30 okruhů. u jednoho nám naštěstí řekli na co se ptát.

09.06.2010, 19:56 |
X-sat (M)
To existuje...???
My s manželkou studujeme na Slovensku a Bc. práce min. 45 normostran + praktická část (dotazník). Státnice ze 3 oborů, okruhy otázek 25, 28 a 30 kusů.
kua už mi z toho hrabe :-D
beru 20 stran věcnýho textu, tzn bez obsahu, titulky apod...naše okruhy nebyly otázky, ale opravdu okruhy.
uč se :), já už bych na to neměl nervy :)
btw bylo to vidět i na promocích na počtech červených diplomů. muj ročník byly všeho všudy dva a to byly fakt borci, u mladý měl červeňák každej čtvrtej

09.06.2010, 21:05 |
BadyS kurde letí to pěkně, já už rok přesně od ING.

09.06.2010, 21:13 |
X-sat (M)
DaveX - jo samozřejmě gratuluji ;-)
BadyS - ale hovado pořád stejný, ne? :-D

09.06.2010, 21:17 |
BadyS o tém žádná :-D
Luke: Jojo státnice na ČVUT celkem masírka... s diplomkou sem skončil taky na 80ti strankách textu s normal řádkováním a státnice 5x30 okruhů.... fuj ještě že to mam za sebou :)
jj:) jenže kdybys to viděl teď, tak bys brečel. mám pocit, že začíná éra "hloupých" vysokoškoláků

10.06.2010, 07:22 |
DaveX Luke_288: Luke to bude asi jak který obor ;)
Jinak všem díky ;)
Je zvláštní,že VŠ je stále více a jak píšete,tak je to stále jednodušší získat. Nicméně neodpovídá tomu projev mnoha takových lidí,zejména v diskuzích. Všichni jsou "odborníci",ale mnoho z nich ani neumí pořádně česky :-)
Harryp - taky cestina se na vejsce nevyucuje, takze jak vyleze ze stredni, tak vyleze i z vejsky....
Me to ceka 22.6. a zenu 23.6. (ja si dodelavam doplnujici pedagogicky minimum a zena anglictinu - nejak mi to nejde do hlavy, hlavne historicky veci, sem spise na logicky veci nez na tyhle silenosti
hm, kua, vidim u sebe hrubku :)
nicméně nesouhlasim s Acem, já nikdy moc češtinář nebyl, ale i/y jsem si vcelku dopiloval až právě na vejšce, protože při tom množství textu co člověk odevzdával jsem přece jen nechtěl vypadat jak tatar...
tak to jedine tak, ale myslim ze budes vyjimka
záleží jestli člověk sám chce nebo nechce, prtž spousta mých spolužáků mělo psanej projev jak nějaká lopata, schopnost oslovovat akademkiky správným titulem nula, tzn inženýrům říkali docente, profesorům taky...
jj, souhlas, ja s cestinou na tom nejsem zrovna na jednicku, ale snazim se kdyz nevim nebo sem upozornen, tak to dohonit....

14.06.2010, 00:42 |
X-sat (M)
A je to domááá :-)))
ufff