Navštíveno 3016x

Znate nekdo? Sousedi nahore maji silene hyperaktivniho smrada, kazde rano od sedmi lita po byte jak splasenej, dupe a jeci, domluva nic, silene..:(
Tohle se mi celkem libi, myslite ze by mohlo pomoc?
[ Link ]
Nekoukal jsem na to, ale nebylo by levnější použít nějakou zvukovou izolaci a obyč sádroš? Zrovna dělám sádroše, ale modrej pro mne zbytečnej - dělám jen šikminu a strop v pokroví. Kvůli přenosu hluku z patra do přízemí mám v podlaze 4cm Isover T-P
[ Link ] Co se týče zaizolování zespod - tedy stropu tak to jsem vůbec neřešil. Každopádně pokud by jsi dával podhled z toho modrého sádroše, určo bych tam dal i nějakou izolaci (vatu).
Nebo navrtej zespod díru někde v rohu a hraj si na anesteziologa po ránu.

08.06.2010, 09:17 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-06-08 09:23:01
bez účinku, věř mi. ten efekt bude takovej, že ho ani nepostřehneš, protože tady jde o přenos kročejovýho hluku kterej se nese stykem konstrukcí svislých a vodorovných- lidsky- zaizoluješ plochu stropu, ale drtivá většina hluku se ti přenese stěnou k tobě dolu.
tohle by bylo řešitelný, kdybys zasáhnul do konstrukčního systému což je v tuhle dobu stejně už nereálný.
řešim, resp už jsem se s tím smířil, to samý, ale od sousedů pode mnou, takže to není tak strašný, ale stejně vstávám s nima. chudák ten pod nima, prtž tyhle maj děti dokonce dvě.
mmch při stavbě jsem si nechal udělat na stěnu ložnice vs obejvák sousedů předstěnu 2x sádroš normální bílej a za něj 5cm vaty...trošku to pomohlo, ale stejně je trošku slyšet skrz
Modrej sádroš je tak o 2% lepší než obyčejnej.. možná ani to ne.. Tlumit musí vždy hmota, pružné styky, přerušené kovové konstrucke, slkádané kontrucke s dutinami-- a pod..

08.06.2010, 09:41 |
choze mě částečně pomohla vata (20cm), ale jak píšou ostatní, je to skoro neřešitelný za normální situace.
já bych to viděl na tuhle izolaci :o)

Jedien jak pise luke, udelat strop a pak i steny u tebe, aby jsi udelal takovou jakoby bunku uvnitr mistnosti a pod profili dat taky tlumici matros... - ale vata vetsinou pomuze spise na vyssi kmitocty, duneni se siri rozkmitanim materialu a to se odhlucnuje spatne - jedine jim nahore prestavet podlahu a dat tam krocejovou izolaci, ale to je nerealne
ale i kdybys jim přestavěl podlahu a vložil jim tam kročejovku, tak se nezbavíš prostupu dB do stěny, prtž to bys musel odsekat veškerý spojení stěna-strop. tohle je řešitelný jak jsi naznačil- v podstatě místnost v místnosti...
jako v autohifi, váha=útlum, výborně izoluje tuším 3mm olověný plech, zkoušeli jsem to o laborkách v RTG ordinaci, kde mají tím vyložené dveře (samo že dobře těsnící).
Takže polepit Tappajomatem :-)
jenže v RTG ordinaci jde o izolaci záření a ne hluku. tohle 3mm olověnej plech opravdu neřeší...
no kdo by to rekl... jenze prave ta vaha dveri zpusobuje, ze pres ne neprojde prakticky zadny zvuk, nepamatuju si presny cisla, ale bylo to pres 40 dB
v tomhle případě to má daleko širší konstrukční souvislosti. přes kci dveří sice zvuk možná neprojde, ale projde všude kolem, kdy v tý nemocnici bude stavební systém nepoměrně jinej než v bytový výstavbě.
heh, a co ten olověnej plát přidělat na toho potomka sousedů? Třeba by se tak nehonil :-))))))
Diky za prispevky, olovenej plat fakt asi nee:o)
Toho Modryho ticha skoda teda, daval jsem do nej nadeje po precteni propagacnich materialu:D
Kazdopadne jsem zkousel dva lidi co delaji sadrose v mem okoli a oba se take shodli ze modrak jsou vyhozeny prachy:( leda v kombinaci s vatou presne jak rikate by to mohlo trosku pomoc, ale celkem modrak + vata + profily atd + montaz = ca 500kc / metr, sice mam mensi loznici ale porad by to par tisic bylo, jestli to za to stoji tot otazka..
JJ, jak píše Luke_288.
Tady to nebude mít valný efekt, sázel bych spíše na opakované domluvy a zkus "manice" doporučit, ať koupí dítěti bačkory s měkkou podrážkou, hlavně ne na boso nebo korkáše.
Mame to stejný...už dost dlouho .)
Ted před rokem se zase nastěhovali noví dupači....co naděláš,zvyknout si plus hudba. Domluvy nepomužou, jedině kdyby si koupili tlustej koberec.
Leze to fakt zdma a několik pater. Pojebaný betonový odlitky :(

08.06.2010, 19:01 |
Kesam Ty špunty ti mužu nafasovat ve fochu:-)
Nad našima tedka mají taky mládata a masakr.Momentálně s přítelkou jsme v posledním patře bytovky a na nic si nestěžujeme jen o víkendu má soused ostřejší party,ale to jsem na chalupě :D

08.06.2010, 20:28 |
Stofi Mozna se na to jednou podivate z druhe strany - mam doma 13ti mesicni dceru, nejpozdeji kolem sedme vstava (celkem nezavisle na tom v kolik jde spat) a jelikoz uz chodi, tak od rana dupe a je hlucna.
Ano, je to rachot, hlavne o patro niz. Ale co byste s aktivnim ditetem udelali vy? Privazali jej ke gauci nebo nadopovali sedativama? Pochybuju. A verte ze ani ta mama z toho vetsinou nema radost.
Jasne, pokud jsou to vetsi deti, tak to reflektuje flegmatickou vychovu...
trošku OT,ale můžeš to zkusit řešit jako známej... když začnou sousedi resp. jejich děti dělat bordel,tak si pustí nahlas svoje oblíbený CD na domácim kinu a sousedi většinou přestanou :)