Navštíveno 759x

zdravím ,mámtakový dotázek
osoba A mi dluží větší částku peněz (v řádu několika výplat)
po delším dohadování a několikerém odložení placení
poté co byla přizvána i policie
mi bylo nabídnuto že si veme půjčku na splacení dluhu vůči mě (to že brát si půjčku na půjčku je všeobecně ne moc dobrý řešení,neřeším ,chci zpátky svoje )
k zaplacení mělo dojít v pátek , opět vytáčky a v sobotu že prý at dám číslo ůčtu že mi to převedou přímo
po předchzích zkušenostech jí nevěřím
co může napáchat s mým číslem ůčtu (podle selskýho rozumu nic pokud nemá přístupový heslo)
a to co tam mám převedu na jinej ůčet tím neriskuju že mi ho vyberou ,ale otázkou je co dalšího může provést ?
zfalšovat podpis a ?
co dalšího
dík za rady

06.06.2010, 20:07 |
rcman Co se týče mých znalostí v tomhle oboru.
Tak bez tvého souhlasu by stim číslem účtu nemělo jít udělat nic víc, než na něj něco poslat. Všechno má obvykle náký pojištění a nejde jenom tak si najít číslo účtu a poslat si do banky že z něj chci dostat třeba 5000kč.
Myslím to tak, že všechno co se děje s tvým účtem smšrem ven (odchozí platby) by si měl ty sám potvrdit. Nebo o tom být seznámen.

06.06.2010, 20:08 |
Daryl (A)
?????
a jak jinak ti posle penize kdyz ji nedas cislo uctu ?? :) Sorry, ale tenhle dotaz postrada logiku ... aspon pro mne ... na vyber potrebujes obcanku, cislo nestaci ... nevim .. to jsou elementarni veci ... jak realizujes ostatni bankovni styk ? Nebo ucet nepouzivas ?

06.06.2010, 20:09 |
rcman PS: Když se ale v cítím do tvého konkrétního problému, tak jsem na tom podobně. Rozhodně nemám žádnou důvěru k tomu aby někdo věděl moje číslo účtu. Ikdyž mě teda všechno, všude ujištuje, že se nemůže nic stát a všechno je dobře pojištěno.

06.06.2010, 20:12 |
Daryl (A)
na vyber z uctu potrebujes overeni obcankou a podpisem dle podpisoveho vzoru.
Prevod z uctu je jisteny bude nejakymi hesly, certifikaty a dalsim overenim, treba SMS ...podle banky kterou mas ...
proste samotne cislo uctu je dobre max na poslani penez na nej. Jinak by asi riskovali vsichni, kdo maji cisla na fakturach, na aukru, v zamestnani v uctarne ... nelogicke a nesmysl ...

06.06.2010, 20:18 |
Rudi Je to jak píše Daryl, kdyby to byla tak cenná a lehce zneužitelná věc asi by se nevyskytovala volně všude kolem nás...
Pochopte ho, prostě se bojí, neb jedná s nějakou svi*í a člověk nikdy neví... Kdyby dal číslo účtu někomu normálnímu, jistě by to neřešil.
Taky myslím, že jen číslo účtu je neškodné. Teoreticky by se dalo leda zneužít tak, že by ti tam posílal malé částky, třeba 0,10,- Kč a tím se ti za příchozí platby odečítali prachy - někdo to tenkrát udělal nějaké organizaci a přišlo jí tam asi 10,- Kč, ale za poplatky odečteno přes 800,- Kč :-D

06.06.2010, 22:33 |
CRK Midi34: účtu, účet atd. :)
rcman: to bude nejlepší, všichni budem tajit čísla účtu, nikomu nepřijdou peníze, banky zkrachujou, ušetříme na poplatcích a peníze dáme do štrozoku jako naše babičky.. :-D
vysvětlím o co jde
pokud to bude půjčka od nějaké lichvářské společnosti
která neřeší registr atd.
bude mít na smlouvě o poskytnutí půjčky moje číslo ůčtu a ta dotyčná tu smlouvu podepíše (nechá zprostředkovateli půjčky provizy )
aby po mě nechtěli splátky
z pohledu společnosti která poskytuje takové půjčky příjde vám logický že někdo vyjedná půjčku a pošle jí někomu cizímu ?
z toho předpokládám že by řešily podvod do kterýho bych byl nechtěně vtažen
vzhledem k tomu že mi na ten ůčet chodí výplata a jiné ,tak samotný fakt že by byl dočasně zablokován
je pro mě problém
a vzhledem k tomu že v týhle republice se dá i rozsudek koupit jak mám vědět že nakonec nebudu splácet šílenou částku lichvářské společnosti

06.06.2010, 23:02 |
Midi34 | Upraveno: 2010-06-06 23:10:43
jinak ůčet používám , uskutečnuju platby , a mám potvrzení hesla přes telefon
se slušnými lidmi problém nemám
ale tohle je vyjímka .už mi podepsala zástavní právo na něco co jí nepatří atd extremní případ svině
Midi34, co proboha řešíš... číslo účtu je naprosto veřejný údaj a nejde to nijak zneužít. Prostě nejde. Je úplně jedno, v jaký smlouvě se tvoje číslo účtu objeví - ty nic nepodepisuješ. Lichváři je ukradený nějaký číslo účtu, ten bude vymáhat peníze po osobě XY, která smlouvu podepsala. Ne po nějakém anonymním majiteli účtu, kterého ani nezná!

06.06.2010, 23:18 |
CRK Midi34: účtu, účet atd. :)
O.K. normálně jsem spanikařil
v krizových situacích člověk přestává myslet racionálně
účet
btw dostala hotovost ,chci hotovost

07.06.2010, 00:23 |
20bad Může udělat podvodný prodej třeba na aukru, kdy si nechá poslat peníze předem na tvůj účet a zboží pak nedodá. Poškození se obrátí na Policii a ty pak na majitele účtu-tebe. Teoreticky ti nic nehrozí, ale obstrukce, lítaní k podání vysvětlení atd ti docela znepříjemní život:-(
Jestli chces bejt v klidu, zaloz si novej ucet, pockej na penize, preved penize, ucet zrus. A je klid.
a proč by měla ta dotyčná osoba A uvádět do smlouvy o půjčce tvý číslo účtu? tomu neromumim, ať si uvede svoje číslo a peníze převede ze svýho účtu na tvůj

07.06.2010, 09:19 |
Daryl (A)
jako technicky kozel. Jestli jses paranoik, zaloz si nekde dalsi ucet a nech ty prachy poslat tam. Treba mbank a nebude te to nic stat
napadlo mě přesně to samé jako Daryla. založit účet a po převodu peněz zrušit. a nebo jestli se bojíš, já ti dám číslo svýho účtu at to pošle tam.. :-D :-D

07.06.2010, 11:44 |
clown Luke .. cislo uctu treti osoby chce treba Raiffka, kdyz si od nich beres uver a ma to bejt zaplaceny primo ..
a to tedy funguje tak, že přijdu do raifky a řeknu, že chci půjčit na to abych mohl známýmu splatit půjčku? to je to dneska ještě tak snadný?

07.06.2010, 12:39 |
clown | Upraveno: 2010-06-07 12:42:46
snadny to neni ..., rucime barakem s odhadem 10 mega a nejsou schopny pujcit 1/5 ceny ..
ale samo 200.000 nebude asi zadnej moc velkej bolak