Navštíveno 778x

02.06.2010, 21:05 |
Honcke | Upraveno: 2010-06-02 21:08:48
Čus všichni,potřebuju poradit-koupil jsem TV,a má v sobě slot na kartu,mám na mysli karu terou mam teď strčenou v tom set-top boxu od UPC.Do toho slotu je ale potřeba asi nějaký adaptér,jelkožž ty piny jsou vzadu,a ta karta jje má z boku,a ještě je ten slot dost široký.Jistě víte co mám na mysli.Dík za rady.
kdybys aspoň napsal, jakou sis koupil TV. Takhle víme hovno a v tom dělám dost. Ale asi ne dost :)
CryptoWorks mame to taky u plazmy

02.06.2010, 22:20 |
RadekFM | Upraveno: 2010-06-02 22:23:48
UPC mas kabelovku nebo satelit? Ta tv ma kabelovej nebo satelitni tuner? Jinak potrebujes CA modul (CAM), v pripade kabelovky dokonce sparovanej s kartou, treba tento
[ Link ] . Ale neni to uplne bez problemu, precti si komentare
Jako Radek, napřed napiš model TV a nebo co má za tunery. Pokud jsi koupil levnou, tak má jen DVB-T, takže kartu si můžeš strčit leda tak do... toho set-top-boxu UPC :-)
Pokud má i DVB-C, tak modul z odkazu, pokud má DVB-S a máte parabolu a UPC Direct, tak modul Irdeto/Cryptoworks.
Na DiGi TV fachci taky nejaka redukce - mam panaka X10Y
ACEMajky: To je JOKE? X10Y má tchán a to je obyč HD ready pouze s DVB-T tunerem, tak by mě zajímalo jak tam chytáš Digi TV ze satelitu v DVB-S? :-O

03.06.2010, 11:50 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-06-03 11:53:06
Pak se nedivím, že mě sem příjde maník s modulem a kartou Skylink, že mu to poradili na fóru, ale ty slováky ne a ne chytit a mám tam jen český. Nakonec z něj vypadne obyč telka s DVB-T tunerem :-)))

03.06.2010, 12:13 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-06-03 12:17:49
Kurna, mas recht - sorry, nejak sem to neresil, jen me ot ted napadlo, ez tam ten slot mam taky, ale jak nad tim ted tak premyslim, spletl sem si to s otcovou G10E - sorry, sem magor no...
delam tu 10 veci najednou a jak sem to cetl, tak sem si rikal, vzdyt ja tam ten slot mam taky, ale chyba, to sem videl rposte u otce...
OK :-) Géčko už má i DVB-S, tam je to samozřejmě možné.

03.06.2010, 15:31 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-06-03 15:34:11
Honcke: Tady není co řešit. Stačilo se podívat na odkaz který jsi sem teď dal, kde je to krásně vypsaný. Má jen DVB-T tuner a nic jiného, takže na kartu do TV zapomeň a nadále používej box...
Tuner:když tam ale klikneš na podrobnosti,tak tam maj napsaný DVB-C tuner tak nevim.Ja se v tom hov..vyznám tak se ptám viď.A k čemu tam ten slot tedy je?K hov..?:-)

03.06.2010, 16:03 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-06-03 16:07:20
Tak tam mají chybu...
G20 má jen DVB-T a nic víc. Slot je tam jako u každého DVB-T tuneru v TV pro případné placené stanice, které by vysílali, ale to u nás asi nikdy nebude.
Panasonic DVB-C tunery do svých TV vůbec nedává, takže UPC kabelovka nikdy a DVB-S má až řada V20 a ta UPC Direct (což je satelitní služba) potom pomocí modulu a karty umí.
Tuner díky za vyčerpávající odpověď.Ja myslel co si nekoupil a ono je to jebka:-)Ne,obraz myslím docela vyhovující,i když ještě Full HD zatím nejedu,ale příští měsíc plánuju Blu-Ray,tak uvidím.
Honcke: Jebka to opravdu není, ale aspoň pro příště víš, že máš nakupovat u odborníků, kteří se na vše ptají. Já např. s každým řeším co má doma, co k TV bude připojovat a co od ní očekává. Bohužel dnes jsou jen prodejci krabic :-/

03.06.2010, 19:20 |
Honcke | Upraveno: 2010-06-03 19:27:35
To máš pravdu.Datart no...:-)
Ještě dotaz:nevíš proč při připojení na PC funguje jen do rozlišení 1024x768?Když dám vyšší,tak je obraz černej a lítaj tam čáry a prostě blbosti.Zaslech sem,že to je tím,že nemá Full HD na všech vstupech,ale jak říkám-zatím je to pro mě španělská vesnice,tak prosím o osvětu.Dík.

03.06.2010, 19:50 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-06-03 19:55:43
Tuner tak sem doma kouknul za TV a ma vstup na kartu, netvrdim ze satelitovou, asi mozna na kabelovku,a le zase tak mimo sem nebyl... - jdu to pohledat
nedari se mi to najit, ale slot tam je, ale tusim ze na kabelovku...
Jo a mam kabelovku,ne satelit.
Honcke: A připojené to máš přes VGA a nebo HDMI?
ACEMajky: Vysvětlení i pro Tebe je zde: 03.06.2010, 16:03 aneb CI slot může mít jakýkoliv tuner T/C i S.

03.06.2010, 21:17 |
Honcke | Upraveno: 2010-06-03 21:20:28
No obyč ten 15ti PINovej nebo kolika to je.Ja právě nemám na grafice HDMI výstup...ATI Radeon 3850.
Tak tady bude muset s radou nějaký PC odborník, grafiky neznám.
No a mohlo by to být tedy tím,že ten pc vstup na tv nepobírá větší rozlišení?přijde mi to ale divný.
Já si myslím, že VGA ani větší rozlišení nepodporuje, ale jak říkám PC a grafické karty nejsou můj obor.
Honcke: Tak pouzij dvi vystup a kabel dvi-hdmi a mas to.

04.06.2010, 06:57 |
kupis to Tuner: Nechci se hádat, ale plasmová řada G20 má dvb-c, samo. kromě britského modelu, ten má naopak dvb-s.
Panasonic dvb-c tunery v sobě samo má, ale jen v nastavení pod finskem. Mám U10E a v pohodě tu funguje na UPC (když si teda objednáš kartu a a modul od firmy Lica, která dělá pro upc.

04.06.2010, 07:45 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-06-04 07:48:03
Kupis: Ve všech materiálech kam jsem koukal to není. Pokud je to SW blokovaný pro ČR a funguje to jak popsal macomb, tak se omlouvám za mystifikaci. Každopádně oficiální ceník i katalog to tomto tuneru mlčí...
Na strankach panasonic pisou, ze G20 dvb-c tuner ma, ale neni aktivni pro CR. Na forech jsem nasel, ze u g10 pokud nastavis na tv finsko, tak to pry chodi, ale nejde pak korektne epg. Ale jak to je u g20 nevim.
Jeste jsem nasel, ze UPC toleruje az 3 koncova zarizeni na jednu smlouvu ( napr. 1 settopbox + 2x CAM). To muze byt docela vyhoda.

04.06.2010, 11:46 |
kupis Tuner: Nevím přesně, zda je možnost dvb-c skryta a musí se aktivovat výběrem země, která ho má jako u pramodelů 85,g10 atd nebo je tam rovnou, ale vím že to určitě jde. Kdyžtak to můžu zjistit, mám jich za dveřma plnou továrnu :-)

05.06.2010, 19:44 |
Honcke | Upraveno: 2010-06-05 19:47:48
To všichni:takže tu přechodku z odkazu koupit můžu?Bude makat?UPC kabelovka.
Podle toho co tvrdí kupis ano, problém bude že TV naladíš pod jinou zemí a budeš mít asi problém s pořadím stanic a s EPG. Tak to obvykle bylo když jsi zvolil cizí zemi. Na před bych zkusil připojit kabel z kabelovky, zvolit tu zemi co tu padla a naladit programy z kabelovky. Pokud programy kabelovky naladíš, tak pak můžeš objednat mudul s kartou.

07.06.2010, 14:20 |
kupis Problém s EPG mít nebudeš, protože stačí nastavit jinou zemi, položka dvb-c se aktivuje a pak můžeš vrátit zpět českou republiku a položka tam zůstane. Alespoň u G10 to tak šlo...