Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > laminatovani

o Navštíveno 6723x o
o 02.06.2010, 18:46 | Laman22
ahoj poradi mi nekdo jak laminatovat?s cim zacit a tak jako zaklad nejaky chapu ale potreboval ybch to vvsvetlit ale asi se tu nikdo takovy nenajde co?

o 02.06.2010, 18:48 | Luboš1
to vis ze najde...:-)
o 02.06.2010, 18:53 | Zdeny60
L A M I N O V A T !!!!!!

Najdi si stránky s modelářskou tematikou, např. www.mojehobby.cz a tam vyhledáš zcela vše včetně odkazů. Jen toho budeš muset projít dost hodně :-§ Jde o obsáhlou tematiku.

Záleží, jaký lminát chceš stvořit. Zdali skelný, uhlíková, kevlarový, složený kompozit sklo/uhlík/herex a pod. Pak záleží na účelu použití (teplé prostředí, normální podmínky, odolnost proti pH - tomu se podřídí výběr laminovací pryksyřice. Pak jde o dobu vytvrzování a způsob - zdali rychle/pomalu, na světle, pomocí UV záření atd atd atd....

Musíš hledat.

Na stránkých firmy Hořejší model najdeš nabídku materiálů a myslím, že tam jsou i ceny.
o 02.06.2010, 19:06 | Laman22
takze vidim ze je toho vseho hodne:)m ejde o postup,jak jsem se uz docetl tak udelam di nejake kopyto,napr nejaka krabicka treba ze dreva,dam na to to rouno a to natri plyskyrici a necham zashnout,ze jo?jak to zaschne tak to nastu jeste jdnou,dam na to skelnou tkaninu a nattu ti znovz a melo by to byl pak hotove asi?no a jak to zaschne,tak to pujde sundat z toho dreva?nebo uz n azacatku bych tam mel pod to dal nejaky silon nebo igelit?
o 02.06.2010, 20:26 | jura.j
skus si pročíst eště jednů , mám dojem , žes četl neco jinýho než laminování
o 02.06.2010, 21:16 | Laman22
me ty stranky nejak nejdou,to by bylo potreba o tom pokecat,ale tak zkusim jeste neco najit,ale jaky je stravny postup tka jsem nikde nenasel
o 02.06.2010, 21:22 | Kesam
nebo použij vyhledávač je tu toho mraky už :-)
o 02.06.2010, 21:29 | Laman22
no to by ses divil moc jsem toto nenasel,jaky ma byt postup
o 02.06.2010, 21:34 | Kesam
už mě to nebaví to tu pořád psát každýmu nic ti neřeknu sory.
o 02.06.2010, 21:49 | Laman22 | Upraveno: 2010-06-02 21:52:20
taky reseni tak diky,nebo dej odkaz kam jsi to psal
o 02.06.2010, 21:53 | Mááša
Kesam :D

je to jednoduchý, tady máš nějaký odkazy, je tam foto + stručný popis, snad ti to pomůže ;)

[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 02.06.2010, 22:03 | Laman22 | Upraveno: 2010-06-02 22:06:52
jeste by me zajimala jedna vec,kdyz se tam da ta puncocha a natre se to tou pryskyrici,tak na to se pak uz nedava nic?nebo se to pak natre znovu a da skelna tkanina nebo to skelne vlakno? to je blbost aby to drzelo jen na poncose a pryskyrici ne?
o 03.06.2010, 07:26 | Zephyr
to není blbost! Punčochu prosytíš, a ta po vytvrdnutí slouží jako "kopyto". Na to pak nanášíš skelnou tkaninu a prosytíš pryskyřicí v potřebném počtu vrstev.....
o 03.06.2010, 16:09 | hifim@ni@k
o 03.06.2010, 16:13 | hifim@ni@k
Silonku nepoužívám, nelíbí se mi výsledek. Používám staré froté prostěradlo. Udělá podstatně lepší službu než silonka. V případě domečků na výšky apod. je naprosto dostačující ta jedna vrstva.
Základ je si udělat kostru ( papír, MDF, drát apod. ) která dá výsledný tvar. Čím budeš pečlivější, tím míň budeš brousit.

foto k příspěvku  od hifim@ni@k

o 03.06.2010, 16:19 | hifim@ni@k
Na uchycení látky jsem použil vteřinové lepidlo. Rychlá a snadná práce. Na větší věci používám laminovací rouno. V jednom kroku vrstva cca.4mm. V případě potřeby více vrstev je dobrý sendvič rouno-tkanina-rouno... Potom to jde rychle. Když je to možné, zpevňuji zevnitř. Ušetřím si broušení a tmelení.

o 03.06.2010, 16:20 | Laman22
jj uz to konecne chapu a jeste k te silonce jak jsi psal Zephyr.tak jde to pak z toho sundam bez problemu?to chapu ze pak je z toho kopyto a pak to vnitrni strany se dava tkanina a pryskyrice
o 03.06.2010, 16:25 | hifim@ni@k

o 03.06.2010, 16:34 | Laman22
hifim@ni@k a zajimalo by me jak z toho dostanes to drevo?
o 03.06.2010, 16:37 | hifim@ni@k
To dřevo samozřejmě zůstane. Stejně jako silonka/prostěradlo. Vyndal jsem pouze ten karton co simuloval koš středového reproduktoru. Není to kopyto ale kostra.
o 03.06.2010, 16:49 | Laman22
aha tak to uz chapu,ale predstav si ze mam batnik z motorky a chci si udelat jeste jeden,tak my tento poslouzi k udelani kopaty ze?co dat na ten blatnik,asi nejaky silon nebo neco takobeho aby se mi to neprilepilo ne?pak dam na to nejake prosteradlo neco silonku,natru to pryskyrici,necham zaschnout natru znovu a udelam tam asi dve vrstvy tkaniny,jak to vytvrdne tak bych to mel z toho sundat dolu a mel bych mit kopyto ne?
o 03.06.2010, 19:00 | Zdeny60
Hrubě řečeno to tak může být, ale nečekej moc dobrý výsledek.

Pokud chceš dělat kopyto, tak to zaformuj do obyčejné sádry. Použij dělenou formu, protože v 1 kuse to neuděláš a nebo se s tím neúměrně nadrbeš a stejně to nebude ono. Blatník je symetrický podle jedné roviny. Oděláš ohrádku do 1/2 výšky blatníku ve vodorovné poloze. Zaformujš sádrou. Necháš pořádně vytvrdnou - 3 týdny je minimum. Pak uděláš totéž zrcadlově. Formy spojíš (nejlépe na čepy, kvůli rozebírání). Vybrousíš nerovnosti, vystěrkuješ, vybrousíš, vystěrkuješ, vybrousíš, vystěrkuješ. Nalakuješ nejlépe epoxidovým lakem. Přeleštíš. Naeparuješ. Nejlépe nástřikem vosku na parkety rozpuštěného v benzínu. Nekouříš u toho!
Pak stříkneš vrchní akrylátovou barvu odstínu požadovaného kusu. Kladeš 1. vrstvu jemné tkaniny (30-60g/m2) nasycenou pryksyřicí. Pak další. Podle tlouštky a pož. pevnostio dokládáš, okraje prokládáš uhlíkovým rowingem. Celé dílo vložíš do ingelitového pytle a zavedeš podtlak (vývěvou). Necháš vytvrdnout - dle pryksyřice cca 3-24 hodin.
Rozpůlíš formu. Ořízneš okraje. Dle potřeby přetmelíš. Přeleštíš. A je to :-)
TOTO JE SILNĚ ZJEDNODUŠENÝ POSTUP!!! A le patlat něco na orig. kus a pak to použít jako formu, to radši ne:-(
o 03.06.2010, 21:38 | Laman22
no tak jak to tak vidim tak se na to asi vyseru je to pracnejsi nez jsem si myslel a delat to jen kvuli par vecem tak to nema cenu kamos neco takove chtel udelat tak asi nic ale diky za radu
o 12.02.2011, 15:34 | Skoda130GLj
Zdravím hoši

Doma budu Laminovat tapacír na repro a chtěl bych se zeptat jaký bych mel na to použit laminat?

Mohl bych použit Pryskyřici LAMIT 109? Mate někdo s ni zkušenosti? [ Link ]

foto k příspěvku  od Skoda130GLj

o 12.02.2011, 19:37 | Zdeny60
Zkušenosti s touto pryskyřicí nemám, už nic nedělám, ale jednu radu ti dám:
dříve, než začneš míchat, tak si jednak dvakrát bedlivě pročti návod (není nic horšího, než nevytvrzená pryskyřice:-) ) a pak - čím víc si perfektně připravíš podklad, tím méně pak budeš muset plácat vrtsev, kytovat a hlavně brousit-stříkat-brousit-stříkat a do zblbnutí.

Tohle, co máš na fotce, to je jen pro názornost, doufám,?? :-)
o 12.02.2011, 19:40 | Zdeny60
Jinak myslím, že použít to lze s klidem. Jako každý polyesterový základ, má i tato určitě dost rychlou reakci, tudíž vytvrzuje pravděpodobně hodně rychle. Zkus pohledat na webu, jak rychlá je. Jde o to, že se může stát, že když jí namícháš větší množství, vlastní reakcí vyvine celkem dost teplat a tím urychlý dobu zpracovatelnosti = rychle vytvrdne. Některé polyestery to "uměly " i za 10 minut, v dobcáh, kdy jsem ještě patlal surfy, modely a pod.
o 13.02.2011, 13:35 | Skoda130GLj
Zdeny60: Dík moc za radu :) jinak ta fotka není moje jen jsem vám chtěl ukázat co chci nebo spiše co budu dělat... Celkový výsledek je takový.

foto k příspěvku  od Skoda130GLj

o 13.02.2011, 13:39 | Skoda130GLj
Tady je vic fotek- [ Link ]
o 13.02.2011, 21:59 | Skoda130GLj
Ještě jsem se chtěl na něco zeptat. Budu dělat dva ty tapacíry, vystačí mi na to 1kg laminátu (Pryskyřice LAMIT® 109)? Nebo mám koupit raději 2kg?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3327 sekund.