Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Benzin/nafta + biopaliva / cena = WTF?

o Navštíveno 704x o
o 02.06.2010, 07:41 | Luke-Jeep
Kua to už si dělají prd*l? Nejdražší Phm v Evropě, v krizi místo podpory dopravy a vůbec podnikání alespoň snížením spotřební daně ju zvedli, teď biopaliva? Kua co se stane až nebude tak příznivý euro a zvedne se ropa zase na 150 za barel???

Jako nes*re mě spotřeba mejch aut, ale princip... Mě už se teď vyplatí jet pro plnou na Slovensko nebo do Rakouska

o 02.06.2010, 07:52 | mr.brain
L-J: proč myslíš, že ve zrychleným řízení a poslední den před volbama bylo projednávání o přímý volbě prezidenta? Aby pod to schovali biosra*ky... Hold je business jako mýtný systémy, padáky, Diag Human, letadla, Pandury a já nevím co ještě a kamarádům a věrným vazalům je třeba vyjít vstříc.

Bohužel, stačilo by se bývalo zamyslet nad tím, jakým směrem teď směřuje EU už i ta začíná být k bioethanolu a měřu poměrně skeptická (zaplať pánbůh za ty dary), njn, tady ne - je to kšeft.

A na tvojí otázku, až bude ropa za 150 USD a Euro bude za víc jak 26(27) Kč, tak litr benzínu bude stát kolem 40 Kč/l :) Stejně tak jako zdražení na začátku roku o "+1 % a +1 Kč" vyšlo v řádech 3-4 Kč nakonec, tak tohle vyjde podobně (a co by, vovčani plaťte). Škoda mluvit...
o 02.06.2010, 09:15 | JP | Upraveno: 2010-06-02 09:22:33
Vzhledem k tomu jak dopadly volby je tohle drtivý většině lidí úplně ukradený (ČSSD hlasovala kompletně pro, TOP09 pro, ODS většinově pro, komunisti kompletně pro, VV tušim minimálně programově taky pro). I podle oficiálních výzkumů EU jsou biopaliva 4x neekologičtější, než fosilní paliva a EU od nich opatrně ustupuje. Ale my tady máme ten náš jakokapitalismus a jakopodnikatele navázaný na starý bolševický struktury a cokoliv kde je prostor pro odrbání normálních lidí prostřednictvím státu se musí využít, i když je to úplně na hovno.
o 02.06.2010, 09:18 | Nismo.Power
ve výsledku bude palivo dražší na výrobu, dražší celkově a sníží se jeho kvalita..... to prostě opět vymyslel nějakej idiot
prostě serou na lidi, znečistěj jim PHM jen kvůli výdelku...
o 02.06.2010, 09:22 | mr.brain
NP: nejsem si teda 100% jistej, ale tuším že v DE se dá natankovat benzín i bez biosložky a jde to bez problému, tady jsem někde k tomu četl komentář, že primárně se koupí benzin (nafta) čistá a k tomu se dokoupí i odpovídající množství bioethanolu/měřa a pak se musí přimýchat (otázka je, kdo to zkontroluje), jinak se jedná o solidní průser... No hold, někde to jde, tady nejde nic.
o 02.06.2010, 09:38 | Escudo
já to řikám pořád

foto k příspěvku  od Escudo

o 02.06.2010, 11:20 | hanzz
Nejdebilnější na tom je, že v tomhle je ten (jinak dost zkurvenej) Brusel skoro nevině. Ta jeho směrnice je doporučující, ne zavazující. Navíc doporučuje 5,75% těch biosraček, ale naši kokoti v parlamentu odhlasovali 10%. Část z nich to opravdu dělá z přesvědčení, ale většina to odhlasovala za Babišovy prachy...

Takže v tomhle případě je zaklínání se Bruselem dost nefér. Je sice pravda, že kdybychom nepřimíchávali nic, tak by nás soudruzi z Brusele do toho nějak zákulisně tlačili, ale legálně by nemohli nic. Ale "naštěstí" máme dost vlastních zmrdů...

[ Link ]

[ Link ]

o 02.06.2010, 17:25 | Petura
a když se tenkrát hlasovalo pro vstup do EU tak všichni hurá do toho a teď to tady máte ...
já už tenkrát byl proti
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3226 sekund.