Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Poškození vozidla špatnou vozovkou

o Navštíveno 578x o
o 01.06.2010, 00:13 | Losky
Ahoj, kam se mám ozvat, když mi došlo k poškození vozidla na veřejné komunikaci? Mám vůbec šanci dostat odškodnění? Svědky mám. Díky

o 01.06.2010, 00:17 | 20bad
obrat se na správce nebo majitele komunikace, např v Praze T.S.K. a.s.
o 01.06.2010, 00:21 | axetom
zalezi zda silnice neni oznacena tou znackou s hrbolama. JInak si v prd .. pokud vim
o 01.06.2010, 00:33 | Losky
ne ne, žádná značka nikde, jen asi 30cm hluboká díra u kraje a dlouhá tak 50cm
o 01.06.2010, 00:34 | Losky
jak teda dopátrám vlastníka?
o 01.06.2010, 00:42 | Nismo.Power
pokud neni značka tak vklidu, nafotit a klidne muzes i zavolat cajtyat to zdokumentujou...... jinak se s tim obrátit samo na majitele resp. správu silnic a dálnic..... pár stížností na tu díru a zaplacenejch událostí a hned ta díra bude zadělaná tomu věř :)
o 01.06.2010, 00:46 | Losky
Problém je, že se mi to stalo před měsícem a kámoš pořád do mě hučí, ať nejsem blbej a nechám si zaplatit obě gumy a geometrii. Svědci: přítelkyně, kamarád co jel se mnou pro motorku a pán, co mi půjčil rezervu.
Takže klidně tam přijedu, zavolám cajty, oni sepíšou, že tam je díra a že mi poškodila vozidlo a pak se spojit s vlastníkem?
o 01.06.2010, 00:58 | Kindlik
no nevím jak se to dá řešit takhle zpětně, ale já to řešil raději hned na místě. Zavolal jsem PČR ty si zavolali TSK a vše se hned zdokumentovalo, aby nebyl pak nějaký problém. Jde o to, zda to ten jejich "technik" uzná a zda je vina na jejich straně
o 01.06.2010, 07:49 | Luke-Jeep
no ja mam teda opacnou zkusenost... dira jak krava... neoznacena, jinak hladka silnica v delce minimalne 5km... zavolani policajti, nafoceno zdokumentovano, TSK zavolano, nemeli cas... nevadi policajti postoupili a dodneska se s nima soudim :-( (passat, zlomeny rizeni, dve gumy a kola KO, a nejaky ty cepiky...)

ale zpetne nadelas prd... zvlaste po mesici...
o 01.06.2010, 09:04 | Losky
Tak jsem se ptal známého co dělá na PČR a říkal, že tohle nemá smysl. Pokud mám havarijní pojištění, tak to proplatí, pokud ne, je to na hodně dlouho a tahání se po soudech, za to mi to teda opravdu nestojí. Myslel jsem, že to nebude tak složitý, tak na to kašlu. Odnesly to jen dvě gumy a geometrie. Takže doufám, že příště se mi to už nestane a Vám všem taky, nic příjemného to není. Díky za radu, ale bohužel, zaváhal jsem a teď to už nemá smysl, prý ani né, kdybych hned zavolal policii:((
o 01.06.2010, 11:37 | Kindlik
tak jde taky o to, jaká to je díra:) když je to rozpadlá vozovka třeba po zimě nebo něco podobného, tak to uznávat nechtějí. Mě to uznali jen díky tomu, že sem zničil auto o "vanovou propadlinu" která vznikla po opravě kanálu. Proto to TSK vzalo jako že to je jejich chyba, způsobená špatně odvedenou prací. I tak se to táhlo asi 2-3měsíce a nakonec z nich vypadlo, že mám 10tis kč spoluúčast na nehodě. Naštestí se vše vyřešilo a spoluúčast na konec ani nebyla. Pokud je havaríjka, tak bych to přez ně už nikdy neřešil
o 01.06.2010, 12:02 | Radeggast
Nedávno se něco podobnýho řešilo v nějakým občanským judu... Policie přijela, zhodnotila a výsledek: řidič nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky... :)
Ale ten díl jsem neviděl, tak snad někdo bude vědět víc...
o 01.06.2010, 15:07 | ACEMajky
no z havarijka samo neni problem, ale pocitej se spoluucasti, ja mam min. 5000,- a za to si tu gumu asi klidne koupim i bez pojistovny...
o 01.06.2010, 16:07 | Milhauzz
Radegast: Jo jo, znám z pracovního prostředí bývalého zaměstnavatele. Jeden pan manager si takhle rozbil auto, tak zavolal policajty. Myslel si, jak se vším vydrbe a ono ejhle. "řidič nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky" a dostal ještě flastra :)

A jelikož to byl debil, tak sme mu to všichni přáli :)
o 02.06.2010, 08:03 | rebel
Jestly si projel kolem více děr a vymetl si třebas 5díru tak při zavolání policie na 80% dostaneš pokutu at to je nebo není označené.A jestly to není označené a díra je více jak 10cm hluboká a je třebas první druhá tak volat policii a oni většinou zavolaj technika co přijede tak do hodiny a on koukne a jestly je hluboká tak to sepíše policajti odjedou pokutu nedostaneš a komunikace to zaplatí ze své pojistky.Takle by to mělo bejt
o 02.06.2010, 21:21 | Borik2
tohle je fakt složité a hodně individuální. Naděje na úspěch je, ale malá. I když na místě je hned zavolána policie, výhra to nemusí být, záleží na mnoha faktorech - viditelnost díry, umístění, dopravní značení apod. Někdy se pak lidi diví, že dostanou pokutu a jsou viníci. Někdy to ale vyjde, ze zkušenosti tak 1 případ z 5-6.
o 02.06.2010, 21:28 | rebel
jo jo je to tak záleží na více a,ale jestly jel i v obci 50km a vymetl díru za dne tak mu to uznaj ,ale nesmí to bejt označený žádnou zanačkou a musí to bejt například první a hluboká díra.A to že se nevyhl nevadí jelo proti auto nebo jsem nevěděl ,že tam je díra takto hluboká a td..A jestly odjedu a jen to nafotím tak je šance na uhradu od komunikací mizivá
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3625 sekund.