Navštíveno 828x

Ahoj,
mám rychlé občerstvení, používám klasický zahradní altán s bočnicemi a vrtá mi hlavou, jak ho přes noc zabezpečit. Napadlo mě, ze všech stran dát bočnice a dovnitř dát nejlépe nějaký laserový alarm,který by vytvořil uzavřený čtverec. Ale zatím jsem našel pouze pohybová čidla. Stánek bych uzavřel igelitovýma bočnicema a spal bych vedle v dodávce, tak potřebuju nějaký alarm,který odhalí vniknutí do stánku a zbudí mě. Nějaký nápad? Ideálně něco do 1000, maximálně do dvou.
zabezpeceni pouze zo 1000 az 2000?to si delas srandu ne?
mikrovlnne cidlo nebo ultrazvuk. cidla. Mikrovlnka udela ,,bublinu a hlida to. ale rozhodne to nesezenes tak levno. A igelit bocnice ti dle meho budou delat falesny poplachy.
ne, nedělám, stačí mi nějaká podobná hračka
[ Link ] .
Jde mi o to,když stánek zůstane někde přes noc rozložený,tak aby to odhalilo bezdomáče, vožrali, co by se pokušeli ukrást chlast, žrádlo, spotřebiče... Na to si myslím,že není potřeba žádná věda. Budu spát hned vedle v autě, někdy i ve stánku na zemi,tak potřebuju něco co by mě vzbudilo a bylo to aspoň trošku spolehlivý. Je mi jasný,že pokud by dotyčnej o alarmu věděl,tak stejně vyndá baterky a jsem v prdeli :D. Ale na druhou stranu nepotřebuju nic za 10,40 a víc tisíc.
exetom: o ty falešný poplachy mi právě jde, toho se bojím :/. Nebo mě napadli nějaká otřesová čidla, která bych přilepil na ledničky, pípu, váhu, bedny se zbožím. Ale vůbec netuším na kolik to vyjde. Máme tím samým zabezpečený kompy ve škole.
Většinou se přes noc nic nestane, ale nechci ráno zjisit,že mi někdo vybrakoval chlast, či rozbil váhu, ukradnul pípu...
Zatím se jedná o provizorní řešení. Příští rok budu mít karavan.
Pes z útulku na řetězu? nebo na každý roh jednoho! :-)
proč to nenaložit z5 na vozejk či auta a nechta tam jen to nejneskladnější vybavení? přecijen toho asi netaháš tolik, když máš jen altán..lednice jde zamknout -u nás na autobusáku jí na noc pouze zamykaj..
no, věcí je tam kopice, je to 6m stánek. Takže jenom naložení na dodávku by trvalo minimálně hodinu, ráno to zase vyndavat...
Klidně tam dej čidlo... Ty bočnice ti falešnej poplach dělat nebudou... Ten zaznamenáš pouze u zvěře...

01.06.2010, 12:42 |
DaveX Tak jdi spát do toho stánku ;)
Radeggast: Myslíš ty čidla jak jsem dával link?
DaveX: tak v dodávce v úložáku je to trošku pohodlnější :)
Pořádného hafana, kterej bude vevnitř a věř mi že ti to ochrání a popřípadě tě štěkotem i vzbudí.
mari: Jako obecně čidla pohybu (bavím se o tepelným čidle)... Ale nevím, aukru bych se asi vyhnul...
Jinak se v tom nevyznám, jenom reaguji na to, že ty čidla nebudou dělat falešnák na igelit...
pokud to chceš za takové peníze, tak se na všechno vykašli a jdi cestou skautů a použij drátky, provázky, bovdeny apod a jako signalizační zařízení bzučák, zvonek, nebo tak něco, co bude jen mechanické, nebo bude stupidně něco spouštět elektricky...a teď to nemyslím ironicky

02.06.2010, 21:30 |
Mááša crestik to vystihl, za ty peníze nic "slušnýho" neseženeš... nevím jak přesně je ten altán řešenej, ale co dát jednoduše na každej rok altánu - na spoj dvou plachet kontakt, kterej po rozepnutí zaktivuje sirénu?