Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Fuji S1800 > vodítko pro někoho

o Navštíveno 636x o
o 31.05.2010, 11:28 | Crimson
Měl jsem možnost si s ní o víkendu pohrát, no tak tedy poznatky:

- ovládání je absolutně nelogické, neintuitativní, a v podstatě dodnes jsem nepřišel na to, jak nastavit scenické režimy Krajina, Sport, Portret atd. což mě neskutečně vytáčelo!

- priorita clony/času , opět nechápu, zkrátka jsem dodnes nepřišel na to , čím tu clonu nebo čas měnit to mě vytáčelo ještě víc..

- foták je strašně pomalej, než zaostří, než vyfotí, pak se nějak celej resetuje, pak ukládá snímek,
pak na 2s zhasne .. aby byl připraven na další snímek,
tyto operace trvají snad 6s , při kterých v mém případě letadlo už bylo dávno v prdeli na druhé straně letiště !
možná jsem ale rozmazlenej zrcadlovkou a takto pomalu se chovají všechny kompakty, nevím.. je to možné

- dál nerozumím tomu, proč nemůžu měnit ISO v různých programech , třeba při prioritě času nebo clony,
nabízí to pouze ISO400 a ISO800

- co mi neskutečně vadí jsou kroky zoomu, chcete přiblížit bzzzzz a je to moc,
tak to chcete oddálit bzzzzz a máte v hledáčku někde uprostřed miniobjekt, ale trefit to tak akorát nelze !
to už máte tep asi tak 240 !

- jinak kvalita fotek celkem dobrá, při maximálním zoomu to vinětuje ale to vinětuje každý tento ultrazoom, kresba je měkká,
velké zoomy jsou hodně mázlé .. ale to zařídí Photoshop !

asi si to chce přečíst manuál a nastudovat to ovládání, jinak je to fakt o infarkt,

ovšem max. zoom 320mm (510mm) je skutečně šokující na tak malou mrchu

foto k příspěvku  od Crimson

o 31.05.2010, 11:29 | Crimson

o 31.05.2010, 17:31 | JoPi
Já mám sice postarší Panasonic DMC-FZ8 ale nemůžu si na něj stěžovat , je sice pravda že chci pořizovat Zrcadlovku ( asi Canon 450D )ale zatí na " naučení " práce s foťákem to neni až tak špatný , lze nastavit od ISO snad ve všech režimech až po plnej manuál clona a čas téměř vše a to je už celkem dědek mezi ultrazoomem :D je pravda že ta kresba a celkový výsledek odpovídá kompaktu s trochou skla navíc . S Fujifilmem nemám skušenosti ale ty fotky na to že jsou asi s velkým zumem vypadají vcelku dobře ale i přes to se to nemůže rovnat se zrcadlovkou takže člověku nezbyde nic jinýho než šetřit na pořádnej foťák nebo se spokojit s tím co je ;)
o 31.05.2010, 17:48 | mr.brain | Upraveno: 2010-05-31 17:53:16
JoPi: zas tak postarší není, oproti FZ7 co mám já :-D (no, je to o jednu generaci). Se zrcadlovkou těžko něco srovnávat, hlavně kvůli objektivům ale ještě víc kvůli velikosti čipu... Třeba u tý FZ7 je problém ISO > 200, je tam už docela hodně šumu, což je škoda, kdežto u lecjakýho základního těla od Canonu/Nikonu ISO 800 není vůbec problém... Njn, vědět to, když jsem to kupoval, že bych koupil dneska zrcadlo za cca 10 000 Kc, tak jsem pockal :) ale zas bych tri roky nefotil.

Co mi na UZ hodně obecně vadí je absence ostřících kroužků u vyšších řad. Minulý týden jsem se dostal k hodně starýmu Panasonicu FZ-20, už ani ten display v hledáčku moc nefungoval, ale to ostření je fakt bomba oproti tomu "joysticku" co je na FZ7, resp. podobných řešeních na dalších UZ.
o 31.05.2010, 18:18 | Crimson | Upraveno: 2010-05-31 18:21:11
Měl jsem FZ4 [ Link ] , vím o čem to je, Lumixy fotej úžasně,
no u té Fuji to chce ISO 64 , výš už to šumí !

U mého Canonu 1000D max. ISO 400, to je na hraně !
o 31.05.2010, 23:11 | ruffrider
Ozzy - tou rychlostí toho Fuji jsi mi připoměl můj první digitál olympus, tak před osmi lety, byl asi stejně rychlý:-D Jinak FZ7 jsem měl taky, byl to fajn foťák, s tím šumem to bylo těžký, hlavně když jsem chtěl dělat výřezy z těch cvaků co jsem udělal. 1000D mám taky, jen bych potřeboval lepší skla než tu krátkou plastovou a dlouhou zabržděnou setovou příšeru:-)
o 01.06.2010, 07:17 | Crimson
já tu 55ku vyměnil za tu samou ale s IS,
má větší průměr skel a trochu líp kreslí..

ten telák na stativu a f/16 nekreslí špatně :-))
v ruce je nepoužitelnej

jinak si pořid pevnou 50ku f/1,8 já už ničím jiným nefotím
to je tak neskutečnej rozdíl v kresbě..
o 01.06.2010, 09:14 | tmx.806
:) a Lko uz mas?
o 01.06.2010, 10:03 | Crimson
ne :-)) copa jsem poslanec ?
o 01.06.2010, 10:52 | tmx.806
vim ja?!? :) porad resim, jestli ma cenu usetrit treba 4tis a koupit 2 roky stary nebo radsi funglnagl...
o 01.06.2010, 11:34 | ruffrider
na tu 50 jsem už koukal, co jsem tak procházel diskuze tak je až neuvěřitelný vzhledem k ceně co to dělá. Já výhledově plánuju nějaký 18-50/2,8. A s tím dlouhým se dá z ruky, ale musí být dost světla no:-)

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.381 sekund.