Měl jsem možnost si s ní o víkendu pohrát, no tak tedy poznatky:
- ovládání je absolutně nelogické, neintuitativní, a v podstatě dodnes jsem nepřišel na to, jak nastavit scenické režimy Krajina, Sport, Portret atd. což mě neskutečně vytáčelo!
- priorita clony/času , opět nechápu, zkrátka jsem dodnes nepřišel na to , čím tu clonu nebo čas měnit to mě vytáčelo ještě víc..
- foták je strašně pomalej, než zaostří, než vyfotí, pak se nějak celej resetuje, pak ukládá snímek,
pak na 2s zhasne .. aby byl připraven na další snímek,
tyto operace trvají snad 6s , při kterých v mém případě letadlo už bylo dávno v prdeli na druhé straně letiště !
možná jsem ale rozmazlenej zrcadlovkou a takto pomalu se chovají všechny kompakty, nevím.. je to možné
- dál nerozumím tomu, proč nemůžu měnit ISO v různých programech , třeba při prioritě času nebo clony,
nabízí to pouze ISO400 a ISO800
- co mi neskutečně vadí jsou kroky zoomu, chcete přiblížit bzzzzz a je to moc,
tak to chcete oddálit bzzzzz a máte v hledáčku někde uprostřed miniobjekt, ale trefit to tak akorát nelze !
to už máte tep asi tak 240 !
- jinak kvalita fotek celkem dobrá, při maximálním zoomu to vinětuje ale to vinětuje každý tento ultrazoom, kresba je měkká,
velké zoomy jsou hodně mázlé .. ale to zařídí Photoshop !
asi si to chce přečíst manuál a nastudovat to ovládání, jinak je to fakt o infarkt,
ovšem max. zoom 320mm (510mm) je skutečně šokující na tak malou mrchu