Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co se zemědělcem ?

o Navštíveno 844x o
o 31.05.2010, 11:08 | Paczqo
Jelikož by se tu mohl najít někdo kdo tomu rozumí potřebuju radu.
Mám pozemek kde se chystá stavba fotovoltaické elektrárny tento záměr byl na obci kam katastrálně spadá na nástěnce obecniho uřadu od unora + to bylo pro jistotu dané na vývěsku obce z vedlejšiho katastru jelikož muj pozemek je na hranici dvou katastrů a ještě předím bylo na obou vývěskách dané oznámení spolu s mapou pozemku o změně majitele z toho důvodu že pozemek jsem ziskal v pozustalosti a měl jsem snahu s připadnym zemědělcem se dohodnout na pronájmu připadně prodeji ale neozval se za celý rok co to tam bylo nikdo.

Vzhledem k tomu že se začíná chystat vše pro stavbu byl dnes kolega pro zbyvajici dokumenty na obci a po cestě zpět si všiml že na tom pozemku je vysázená řepa takže můj dotaz zní co s tím ?
S nikým podepsaná nájemní smlouva nebyla, věcné břemeno na pozemek mají pouze české radiokomunikace a to jen kvuli vedení optické sítě jinak nikdo nic.
Může se to na tvrdo zorat a zničit tim vše co bylo vasázené ? nebo jaký je v tomto případě postup ? jednak se mi nelibi že si někdo jentak obhospodařuje 12,5ha meho pozemku a pak ma z toho penize a taky nechci aby se kvuli tomu pozdržela stavba.

o 31.05.2010, 11:19 | Luke_288 | Upraveno: 2010-05-31 11:22:28
a kontaktoval jsi konrétně toho zemědělce? tam je podle mě uzavřená nějaká smlouva o pronájmu pozemku s někým, kdo zemřel a ty jsi ten pozemek po něm zdědil. v tom případě je to podle mě trochu problém, protože toho zemědělce nebude zajímat, že se změnil majitel. on totiž protože není vlastník pozemku tak ani nebyl obeznámen s územním a stavebním řízením, to se týká jen a pouze vlastníků (řeším podobnou záležitost takys fotovoltaikou). proto se ti ani, jak píšeš neozval, protože si toho podle mě ani nevšimnul, že je to vyvěšený...
tzn první bych šel za tím zemědělcem se ho zeptat na jakým základě zasel (což jsi měl podle mě udělat už dávno).
pokud nemá nájemní smlouvu tak čest práci.
jinak je mi teda líto toho kdo to bude realizovat, jestli je to zvláčený a zasetý, tak se utopí v bahně...
o 31.05.2010, 11:19 | Petura
a co osobní návštěva toho kdo to obhospodařuje? kdyby ani tak s ním nebyla řeč, a máš jistotu že je to tvoje a on tam je "na černo" tak bych to nechal zorat ...
o 31.05.2010, 11:20 | Luke_288
jinak já bych to neoral a nechal tak jak to je, tím zoráním si akorát nasereš do bot
o 31.05.2010, 11:29 | Paczqo
Luke_288: najemní smlouva nebyla žadna, pozemek jsem zdědil po prababičce a ta ji s nikym taky neměla uzavřenou. A do loňska byl ten pozemek nevyužitej i české radiokomunikace které tam před 2ma lety tahali ten kabel pro optiku potvrdily že pozemek byl bez využiti. Na obci také netuší kdo to zoral. Jedina co mě aktualně napadá je nějaká společnost Farma Polabi která mi loni nabídla 166tis za odkup s tim že ji patří okolní pozemky a chtěla by to na zemědělskou pudu na to jsem reagoval tak že jsem je slušně poslal někam.
o 31.05.2010, 11:32 | Paczqo
Petura: jistotu mam v jen v tom že mam papiry od pravnika kterej řešil poustalost, vypis z katastru, učtenky za placeni daně z nemovitosti, smlouvu o věcnem břemenu s českyma radiokomunikacema ale tak možne je vše :-D

Luke_288: padla myšlenka oplotit to nechat to dorust sklidit a pak začit stavět. každopadně nejdřiv zkusim najit toho zemědělce.
o 31.05.2010, 11:33 | Luke_288 | Upraveno: 2010-05-31 11:39:40
tak pak jseš podle mě vysmátej, protože pokud to bylo nevyužitý a zničehonic tam někdo zasel, tak se budď splet traktorista nebo to zkusili. nevím, jak bys ted zjištoval, kdo to zoral a zasel, zašel bych se nejdřív zeptat do nejbližšího družstva a oznámil, že pokud nemaj nájemní smlouvu, pozemek oplotíš (což stejně kvuli FVE musíš). btw prababička s tím pozemkem dělala co?
ono totiž kdyby vylezlo najevo, že tam nějakej nájem je a oni teď třeba účelově zasadili, prtž ví, že budeš stavět, tak je to pak docela ranec za odškodnění. na moravě chtěl zemědělec náhradu 6Kč/m2

jo a ten tvuj nápad není vůbec blbej, pokud teda na tu FVE nechvátáš, domluv se s nima že je to necháš sklidit a budeš chtít nějakej podíl. i když narovinu- z toho bude uplný prd peněz v porovnání co ti udělá ta FVE v průběhu těch 2-3 měsíců nebo jak dlouho to roste a ty budeš v časovým prodlení
o 31.05.2010, 11:39 | Paczqo
Luke_288: zkusim kontaktovat i druhou obec tam v zastupitelstvu jsou všichni zemědělci co tam maji.

Ta s tim pozemkem taky nedělala nic od roku 1948 kdy ji připadl s nim nijak nenakladala prostě tam byl bez využiti.

o 31.05.2010, 11:41 | Paczqo
Luke_288: plan byl aby stala do podzima a v řijnu začinal zkušebni provoz ale podle investora a člověka kterej to ma na starosti se vicemeně nic nestane když to bude stat až po novem roce.
o 31.05.2010, 11:48 | Luke_288 | Upraveno: 2010-05-31 11:51:12
to samozřejmě nestane, nicméně o ty měsíce budeš mít v podstatě delší dobu funkčnosti FVE (za nevyšší účinnosti panelů), tzn pro tebe víc peněz (a pokud se jedná o 12ha, což podle toho co děláme my může bejt dle mě 4-6MW je to docela dost). ale upřímně, ono je vždycky lepší se zkusit (pokud je řeč) rozumně domluvit kvůli nějakým dobrým vztahům do budoucna. je pak blbý každej rok pumpovat pojišťovnu protože ti nějakej vocas ze vzteku bude házet šutry do panelů...
o 31.05.2010, 11:55 | Paczqo
Luke_288: domluvit se chci každopadně nemam potřebu se s někym dohadovat ale sam určitě viš jak se některym lidem při zaslechnuti slova fotovoltaika rozsviti oči a začnou slintat protože mysli že by z toho mohli mit hezke penize a když ne začnou se chovat dost hnusně.

Jinak bude tam 4,5MW.
o 31.05.2010, 11:58 | Luke_288
jj, to znám i když z toho sám nic nemám :) pokud existuje právní nárok na peníze, proč ne, pokud ne, bude to tvoje dobrá vůle. hnusně se může chovat jak chce, FVE si mohl postavit téměř kdokoliv kdo sehnal nějakej pozemek...tzn mlže nadávat jen sám sobě.
hod sem pak zpětnou vazbu jak to dopadlo...sám teď řeším dvě FVE, zítra přibudou další dvě a vím, jak některý lidi dokážou bejt blbý...
o 31.05.2010, 12:06 | Paczqo
Jasny hodim chci to vyřešit co nejdřiv protože už skutečně chybi drobnosti dokonce se podařilo zajistit že nam sprava komunikaci dala souhlas tahnout kabel k připojnemu bodu podel silnice tzn vyhnem se všem okolnim pozemkům a dost se ušetří na věcnych břemenech. No nadruhou stranu šlo dost peněz jinam.

Ještě dotaz kdyby ten kdo zoral byla nahodou ta firma co mě oslovila s odkupem a ja je poslal do pryč. Tak cos tim ? Ta firma totiž neměla žadnou najemni smlouvu to by mě nekontaktovali s takovy dopisem a když mě kontakovali věděli či ten pozemek je.
o 31.05.2010, 12:10 | Luke_288
pak bych snad ani o ničem nevyjednával (nebo jo, zajímala by mě jejich reakce) a oznámil oplocení pozemku, prtž to by byla drzost do nebe volající. navíc bys podle mě po nich mohl chtít prachy za ztížené podmínky, který ti tim zoráním vznikly.

ad kabel- bacha na ochranný pásma, tím taky nesmíš zasáhnout do cizího pozemku. podzemní moc nejsou, to je snad 1m nebo 2m, ale když jsme řešili vzdušný tak tam to je 7m od posledního vodiče na každou stranu.
o 31.05.2010, 12:28 | Paczqo
To jo no to by mě asi dost nas... chapu zemědělec nevi komu to patři jde mu o urodu a jsme jen lidi a dohoda je vždy lepši ale v tomhle připadě by mi moc slušne jednani nešlo.

Vše jak ma být veškery potřebny souhlasy k tomu jsou tak snad je to ok ja tam jen figuruju tim že budu pronajimat pozemek a mit 25% ve firmě ktera to bude provozovat a mit tak i 25% ze zisku člověk kterej to ma cele na starost ma už několik elektraren v čr a cizině takže zkušenosti ma teda aspon doufam.
o 31.05.2010, 12:36 | Luke_288
pak si troufám říct, že jsi asi v tý nejlepší pozici v jaký můžeš bejt ;) jen si pohlídej, aby po těch 25letech ten pozemek fakt uvedli do původního stavu- jestli to je na závrtných vrutech, pak pohoda, ty se vytahaj, jestli na beraněných profilech, pak bude velkej problém je vytahat ven...

papírově to musí mít obšláplý ten co dělá inženýring v přípravě, důležitý je dodržet všechny podmínky vyplývající z územního (tady se do toho dost často montujou archelogové a v podmínkách územka je povinnost je informovat o přípravě stavby, často se na to zapomíná) a stavebního řízení a vyjádření všech dotčených orgánů. největší bolístka bejvá přípojka VN co se týče břemen, vlastnictví provozovatele FVE a distributora sítě...
to je tak co máme problémy my. třeba ti to k něčemu pomůže.
o 31.05.2010, 12:44 | Only_One
jo to se nám taky stalo... někdo nám zoral louku a vysadil na tom nějakej klas, tak se to nechalo měsíc před sklizní zaorat :-D a teď je už je zase klid
o 31.05.2010, 17:47 | HIGHTOWER
Zjistil bych napřed, kdo tedy to tam zasel, s tím bych se dohodl, že buď ti zaplatí nějaké love a nebo má smůlu. Další věc je, jak moc spěcháš na přípravu pole, neboť nevím, zda už je čas na sklizení řepky. Řepka po schválení zvýšení podílu v PHM bude docela asi mastná, takže bys na tom mohl i vydělat :-)
o 31.05.2010, 17:59 | mr.brain
Paczqo: jen trocha OT, jaká je tam země? (hnědo, černo, jíl, písek??)

HT: repka olejka vetsinou v pulce cervna/zacatkem cervence :)
o 31.05.2010, 18:29 | Paczqo
HT: spěch jak se to vezme každopadně aby bylo pole do srpna ok by bylo nejlepši

mr.brain: černice
o 31.05.2010, 18:43 | mr.brain | Upraveno: 2010-05-31 18:46:27
Paczqo: zkus dohledat toho zemědělce co to osel a domluvit se s ním. Pokud na tom chceš začít stavět někdy v srpnu, tak by to mělo být sklizený (mělo by, nemusí - záleží na počasí).
o 31.05.2010, 18:54 | HIGHTOWER
Výnos řepky z 1 Ha je kolem 4 t, cena za 1 t je aktuálně cca 7.000,- Kč co jsem našel, takže:
12 x 4 x 7000 = 336.000,- Kč
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3454 sekund.