Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > odber klidoveho proudu Fabia I

o Navštíveno 3512x o
o 30.05.2010, 22:14 | Knightey- | Upraveno: 2010-05-30 22:17:32
Tak mlady se prihodilo na Fabia 1.4 16V r.v. 04 ze proste prijela do prace a po praci proste nenastartovala.
Pripojil jsem baterku pres startovaci kabely a chytlo to na brnk.
Prijeli jsme domu cca 7km, a zkusil jsem to chcipnout a chytlo to.
Pres noc jsem to dal radeji na nabijecku ale ta ukazovala ze baterka je OK. Takze nenabijela :(
Druhej den zase se neprotoci ani starter.

Napeti na baterce je 12,6V pri volnobehu 14,5V. Cili auto dobiji.
Odber klidoveho proudu je po ustaleni chvili co se zavre auto cca 120mA. Zda se mi to tochu vice ale i tak by mela v klidu nastartovat ne?
Navic baterka je Akuma 44Ah a ma to kontrolni oko, sviti zelene.
Dale mam podezreni ze ta baterka tam nema byt, na tu vybavu co ma by tam mela byt silnejsi ne?
Fabia 1.4 16V 55kw, centra, servo, ABS, klima, pal pc, el okna. Nekde jsem docetl ze tam ma byt 60Ah optimalne, minimum doporucuji 55Ah.
Je mozne ze se to nestiha dobijet za tech 7km tam, tam to chcipne na 10 - 12h a pak zase zpet?
Kolik mate obed v klidu? Chvili po ustaleni vseho.
Po laickem vypocitani, kdyz to zere 120mA v klidu by ta baterka mela vydrzet skoro 15 a pul dne do uplneho vybiti. A to je docela blbe pomysleni :)
Kdyz jsem meril ten prud, byl vytazeny klicek, zavrene dvere, vypnute vnitrni osvetleni, otevrena haupna.

o 30.05.2010, 22:24 | carelectronic
Odběr v klidu by měl být cca 45 mA.Akumulátor bych volil 55 Ah.
o 30.05.2010, 22:26 | Knightey-
Aha, to mam skoro 2x vetsi odber. A to je dano vyrobcem ci mas namereno na sve? Popripadne kdy jsi to meril?
Nekde uvadeji ze se ma merit az po dvou hodinach ponechaneho auta v klidu, kvuli ruznym cidlum atp.
o 30.05.2010, 23:51 | Midnite | Upraveno: 2010-05-30 23:54:55
a nemyslel si na to že může být KO článek na baterce?
edit: takže si ji měřil a zkus ji změřit ihned po tom co nejde nastartovat
o 31.05.2010, 07:31 | carelectronic
40-50 mA je to v průměru na všech autech,tj odběr elektronických jednotek na autě (přístrojová deska,řídící jednotka motoru,ABS,BSI atd.)Často to bývá špatně zapojené autorádio,nebo autoalarm,Baterii máš vybitou tímto odběrem,proto nejde nastartovat.Takže nabít baterii a pak zátěžový test vyloučí KO baterku.Odhalit zvýšený odběr:odpojit třeba mínusový kabel od akumulátoru,tam dát ampérmetr a postupně odpojovat jednu pojistku za druhou,dokud neklesne odběr na těch 40-50 mA.
o 31.05.2010, 07:43 | mrazik
Baterku je potreba merit zatezakem - maji to v prodejnach akumulatoru. Ja to vidim na vadny jeden clanek - mel jsem to same.
o 31.05.2010, 14:50 | Knightey-
Oki dneska koupim novou. Stejne tam je slaba a riskovat ze to nekdy ci nekde klekne. Na to kaslu abych to pak poslouchal.
Jinak autoradio tam je Sony s odnimstelnym displejem. A cetl jsrm nekdy ze i kdyz je vypnute, tak stale to neco odebira 80-120mA na podsviceni displeje, ktereho si de vsimnout az za uplne tmy. Zatim jsem nezkousel.
Radio mam zapojene dobre. Pamatuje si cas, skladby atp.
o 31.05.2010, 15:26 | sonyk02
Zde si mužeš počíst: [ Link ]
o 31.05.2010, 15:43 | crestik
taky jsem za, že je článek KO...to jsou ty chytré nabíječky :-) Dej to na nějaký čas na nějakou zemědělskou bez elektroniky, co dává třeba 5A. Ve většině případů se baterka vzpamatuje
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3612 sekund.