Navštíveno 529x

Je to snad nejčastější téma tady, ale budu rád za vaše názory. Jelikož po zkušební době zůstávám v nové práci a dosavadní osvč činnosti budu mít jen jako přilepšení, chci prodat své nevyužívané firemní auto (SUV) a pořídit něco rodinného.
Manželka má Mercedesa A, ten využíváme hodně, protože do města je ideál, takže i já si beru do města a blízkého okolí ho než SUV. Takže tenhle "malej" meďour by samo zůstal doma a k němu chceme něco na dlouhé cesty. Mělo by to být bezpečné, max pohodlné, benzin (jelikož víc jak 10.000 km ročně s tím určitě nenajedeme) min. 6 válců, příjemné na ježdění, s patřičnou výbavou a dostupnými díly.
Mám několik favoritů, kteří pravda jsou občas z jiného soudku, ale budiž. Žena by chtěla kombi, já ji přesvědčuji, že sedan nám v pohodě stačí. Cenově kolem těch 150k. Takže:
- Audi A6 kombi (nevidím však vhodný motor)
- Audi A8 4.2Q (výhoda Q, ale životnost motoru ?)
- MB E klasse S210 kombi
- MB S klasse W220 S500
Osobně bych nejraději S500, jednak jsem si o něm docela zjišťoval a pak musím říct, že jsem docela zahořel pro MB, protože jak je na tom to naše 13 let starý áčko výborně po stránce dílenského zpracování, kvality materiálu a funkčnosti, jsem ani nečekal. Prostě docela chápu, že Sternfahrer nad jinou značkou nepřemýšlí. :-)
Tak asi bych to taky viděl na MB - ale tohle mě docela překvapuje
[ Link ] jak to kvete..., ale co třeba Volvo S80?
mercedesy kvetou relativne dost kdyz na ne juknes :) ale zrovna tenhle podle me bude supr kup, s kamosem se na nej chystame jet kouknout.
dostupnost dilu vs. vykon vs. vydrz...: A8 4,2Q
HIGHTOWER: přesně na toho jsem koukal taky, ale tohle by mi nevadilo, spíše naopak, lepší to vidět než když to někdo zamaskuje a vyběhne to na mě za půl roku
Luke-Jeep: jako jo, A8 je roky má oblíbená, čtyřkolka je prostě čtyřkolka, ale několikrát jsem narazil na zmínky, že ta 4.2 je po nějakých 250t km vylítaná, ztrácí výkon a žere olej. Navíc mně tam štvou klasické rozvody řemenem, což bude výměna docela pálka, tohle by mě u S500 vůbec netrápilo.
Jen tak na okraj, A8 se nedalaji v kombiku ;)
Jinak tu A6 ber tak Q, jinak to nema smysl a motor 2.8 ten silnejsi :) Je to 6ti valec, dilu taky hafec, nejede to nejhure. Neni to zadny sportak ale to asi taky od toho nikdo neceka :) Zivotnost velmi dobra.
Bohuzel ma take rozvody pres remen. A neexistuje aby ti nejaka Audina zacla hnit :) Vsechny jsou kompletne v pozinku a A8 je prevazne hlinikova :)
O tech MB nevim nic, cili to museji ostatni :)
kombík jasně vím, to jsou jen A6 a MB S210, kombíky tam mám jen kvůli ženě, sám bych raději sedan.
S A6 jsem něco málo najel a nadšený jsem z toho právě moc nebyl, nejde ani tak o dynamiku, ale asi kvůli motoru před nápravou se to tedy moc příjemně neřídí. A8 ani S210 jsem neřídil vůbec a S500 jsem si kdysi vyzkoušel jen na pár kilometrech.
A6 a A8 bude na rizeni jedno a to same :)
Uz jen kvuli tomu, ze maji stejen napravy a stejne usazeny motor :)
Cili pokud se ti do tohoto nechce jit, tak o tehle autech ani neuvazuj.
Zase na druhou stranu, kdo by chtel zavodit s kombikem kdyz jede na dovolenou ze? Od toho jsou jine auta :)