Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zlatý český ručičky

o Navštíveno 823x o
o 30.05.2010, 14:47 | War

před rokem jsem si nechával namontovat vzpěry na zadní víko kufru. Včera jsem otevíral kufr a málem vylítly a upadly celé dveře, protože jedna nebyla dotažená a povolila se.

před týdnem jsem si koupil pirellky a ze známosti jsem si je nechával přezouvat u šafránka. včera jsem jel po dálnici a asi ve 110 km/h se mi klepe volant. A to ten člověk v mém přepočtu má necelých 5000,- na hodinu.

před týdnem jsem začal cítit v autě plyn (lpg). ne poprvé. zajel jsem min. středu v 7 ráno do firmy, kde mi to montovali, něco dotáhli a poslali mě domů. v půl osmé jsem tam byl znovu. hledali dotahovali, opět něco našli a poslali mě domů. ve čtvrtek jsem tam byl znovu. krčení ramenou, snaha o to, že to co cítím není plyn, ale unikající olej od víka motoru. příští týden tam jedu znovu.

lidi kolem aut a servisů nějakým způsobem vypadávají z reality, já to nechápu...

o 30.05.2010, 14:54 | jura.j
néni nad to si dělat co ide sám , já co mám papíry , byl sem v servisu enom jednů , a to ěště nebylo z mojím autem
o 30.05.2010, 15:06 | War
jura.j: a to ráno vstaneš a upečeš si chleba? nebo čekáš, že ti ho pekař na čtvrtý pokus dá v pojídatelným stavu.
o 30.05.2010, 15:10 | Kesam
War:D
já to tam dám až když je to na PC :-) a ono si na těch new autech doma moc věcí neuděláš :-)
o 30.05.2010, 15:30 | HIGHTOWER
s tou vzpěrou to tak trochu víc nechápu...
o 30.05.2010, 15:50 | Luke_288
mno, co to tu tak poslední dobou pročítám, tak to asi fakt jde od deseti k pěti...a nejhorší je, že mi říkal známej, že v servisu kde koupil auto jsou mu prostě schopný říct, že neví co s tou kterou závadou dělat a pošlou ho pryč. to bych vraždil...
o 30.05.2010, 17:37 | Zdeny60
Válka:

co se divíš? Vždyť jsem to psal ve vlákně ohledně !odborné" motnáře xenonů na čísi škodovku. Úroveň řemesla je v hajzlu, na učnácích se nic kludného nenaučíš a když si pak objednáš například vodaře, zjhistíš, že to je bývalý učitel!

Naší společností clomá povrchnost, šlendrián a snaha vše a se vším ojebat čo vyjebat.

Nechápu, proč se inženýři mořní s návrhem nějakého stroje a vydají k tomu servisní manuál, kde je popsána montáž, údržba a poykyn k provozu, když v praxi je situace úplně odlišná.

Nejhoší je, když se rozhodneš utratir svý celoživotní úspory a chceš NECHAT postavit barák. To je pak panečku přehlídka!

Mně například stavěl přístřešek na auto opravdu bývalý učitel, což jsem prokouknul hned poté, co se snažil obyčejným obloukem přivařit pozinkovaný jekl na rezavou železnou plotnu v základové desce, nota beme ještě z půlky zasypanou pískem! Když mu říkám, šéfé, tohle se tak dělat nebude, tak čučel jak puk a když jsem se ho zeptal, jestli si myslím, že to přilepí obyč. aparátem be CO, tak si myslel, že mluvím thajsky

To byl jen příklad, jak to je s kvalitou řemesla. A to je všude. Fakt, že člověk čím dál tím víc naráží na to, že chybí opravdu fachmani, poctiví řemeslníci, kteří se nemusejí za svoji práci po letech stydět.
o 30.05.2010, 17:41 | War
Zdeny60: no tys mě inspiroval :-)

servisní manuál se píše kvůli právníkům a soudním procesům podobně jako příbalový leták k lékům, kde se vyjmenuje co všechno se ti může stát

Hightower: vzpěra má na každé straně jeden závit. předpokládám, že ta zbylá je u mě nyní v půlce životnosti, když pohltila veškerou energii za tu druhou
o 30.05.2010, 17:47 | HIGHTOWER | Upraveno: 2010-05-30 17:55:46
Jen bych řekl, že oni nechybí, ale těch kvalitních je opravdu málo a jsou tak pracovně zatížený, že když opravdu něco potřebuješ, musíš jednak hledat a druhak si i počkat, nebo stále platí, že poctivé řemeslo má zlaté dno, ale najít ho, to je makačka...
Já si například nesmírně cenním všech řemeslníků, protože jsem rád, že udělají to, co já neumím, samo když to odfláknou, je to na nakopání do pr....
war: stejně stále nechápu :-D Já si sám měnil vzpěry na autě, na mondeu hatchbecku a vše v pohodě a určo tím, že nějaký závit nebo co nebylo dotaženo, tak mi dveře nevylítly - asi myslíš že ti spaldy dolů ne? Ale pokud řekneš vylítly, představuji si, že právě se otevřely. No to je jedno.
Jo už jsem to pochopil, nevylítly ty dveře, ale ty vzpěry, aha... Tak příště raději lepe češtinářsky to napsat.
o 30.05.2010, 17:47 | radek.613
Doba je zlá, kariéristi chtějí mít doma z dědiček samé právníky, managery a mozkové chirurgy, omladina končící základní školy už se vidí v kancelářské židli v obleku, ale makat rukama, nedejbože u toho ještě zapojit hlavu, to se dneska moc nenosí..... a bude hůř....
o 30.05.2010, 17:49 | Luke_288
jenže jak píše zdeny, dneska si řemeslník říká každej druhej lopata.
ale teda poslední dobou prodaná aušusová oktávka, montáž xenonů, teď tady tohle...za chvíli aby člověk radši všechno uměl sám :(
o 30.05.2010, 18:01 | Mr.Scully
Ty ručičky jsou v hajzlu ve všech profesích. Mně stačila rekonstrukce bytu před 3 lety - řemeslníci se zdráhali takovou zakázku z lenosti vůbec vzít (peněz jsem nabídl dost, ale oni prý měli moc práce), pak obvykle přijeli pozdě a nakonec jsem jim cca 80% práce omlátil o hlavu.
o 30.05.2010, 19:05 | jura.j
to War: já moc chleba nejím , já rači maso, řezníka mám z rodiny , pekárnu mám taky super , párkrát sem tam byl a pekaři nejsů učiteli , víno beru přímo z beček , ne krabicový z kdoví kerej prdele.

ale téma bylo o autě , tak proč do teho táháš chleba ?
já co možu , dělám sám , aj ten barák a eště nespadl.
dneska majů všecí škole a ruky levý jak sfiňa , haňba plut.
o 30.05.2010, 20:31 | War
jura.j: :-) tož mám si dát kolo na lešenářskou trubku, roztočit ho a pohledem viléma tella odhadnout kam asi tak hází? lpg si taky namontuju a schválím sám.
o 30.05.2010, 20:33 | jura.j
dyž nemáš kamarádů ( dobrých ), si v PRDELI !
o 30.05.2010, 21:08 | radek.613
velmi trefné :-D
o 30.05.2010, 22:04 | Freerider
Já jen můžu navázat téma:

kdysi jsem si nechal opravit auto ve značkovým servisu - součástí té opravy byla výměna rozvodů a kluci v rozvodech zapomněli nástavec na ráčnu - výsledkem byla totální škoda na motoru.

V poslední době:

projektant na můj dům - termín dodání projektu - 23.března - dodáno 25. května
původní požadavek - projekt z ytongu - vše spočítáno na Porotherm - OK - změna projektu ve výstavbě - pořád jsem si říkal, že se nic neděje.

Švára - pozval snad nejlepšího obkladače dle referencí, kterého mohl dostat - výsledkem byla totální zkáza asi 5 m2 dlažby (1 m2 cca 1200 Kč), než přijel z práce a doslova ho vyrazil ze dveří. Od té chvíle jsme pokládali dlažbu sami, sice to trvalo, ale povedlo se to bez dalších ztrát.

Další případ byl frajer, který přijel na elektriku a neuměl číst v projektu - toho vyrazil dřív než se do něčeho pustil

další - venkovní dlažba na méně stabilním podloží - no prostě je tam mokro jako prase - hoši to místo betonu jen podsypali, výsledkem bylo to, že jsme to se švárou pokládali podruhý sami - cca 50 hodin naprosto zbytečné práce.

Soused na Seči - základová deska od "odborníků" - při zakládání prvního šáru tvárnic museli na jedné straně dolít cca 5 cm betonu, aby to vůbec srovnali.
to, že odborníci zalili ztracený bednění naráz - má 7 šárů - a celý se jim to vyvalilo bokem - to netřeba komentovat
za tuhle zkurvenou desku jim zaplatil 140 tis. Kč - má dům o třetinu menší než já - já mám na desku rozpočet 105 tisíc - dělám sám.

tesař, který tátovi stavěl pergolu netrefil jediný úhel 45 stupňů na střeše, takže je to celý hnutý mimo úhly - opravovali jsme to na jaře se švárou

Já jsem bývalý učitel, švára je strojařský inženýr - kreslí v CAD a programuje CNC.

Kdysi prohlásil, že když vidí ty netáhla, který choděj na řemeslo, tak to zvládne s VŠ taky a zvládl to - barák postavil v podstatě sám se stavebním dozorem a kamarády, kteří byli a jsou kamarádi.

My jdeme stejnou cestou - stavba svépomocí s dozorem mýho výbornýho kámoše. Odborné práce budou kamarádi mého šváry, kteří, když už něco zkurvili, tak to řekli narovinu a opravili to sami - to bylo jen v jednom případě a spíš chyba matroše než jejich..

V neposlední řadě - na projekt, který jsem si navrhl sám jsem oslovil spíš ze zvědavosti 4 firmy na dodávku kompletní stavby na klíč. RD o zast. pl. 145 m přízemí + podkroví - obdélníkový půdorys ve standardu - žádnej luxus, mramor a další nesmysly,

1. firma - termín dodání leden 2011 - mno, tak to, by mě zajímalo, co udělá fasáda natažená ve 20 st. mrazu -rozpočet na klíč 3 960 000 vč. DPH

2. firma - termín červen 2011 - rozpočet 4 620 000 vč. DPH

3. firma - rozpočet 2 550 000,- dodání duben 2011.

Rozpočet domu stavěného svépomocí 1 780 000,-

Třetí firmu bych chápal a dokonce jsem o tom uvažoval - jsou na ně vynikající reference a jsou to místní chlapi, kteří se práce nebojí.
Ale kam se kurva ztratily ty téměř dva miliony korun??? za to, že budu trnout, co tam odrbou a zkurví? - ne děkuju..

Někdo tady psal o chlebu - jo, pokud bude ten "odborně" upečenej stát za hovno, naučím se to a upeču si ho sám...

Sorry za román...
o 31.05.2010, 08:25 | Luke_288
kam se ztratily ty dvě mega? to celkem snadno dohledáš v položkovým rozpočtu, kterej bych po nich chtěl předložit a po první firmě bych teda chtěl i technologický postupy...
ve stavebnictví se pohybuju a vím, jak je těžký najít solidní lidi a ještě důležitý mít dobře nastavený financování a dobrý zádržný...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.303 sekund.