Navštíveno 3765x

Potřebuju vyspravit v garáži díry v podlaze a následně udělat nějaký nový nátěr podlahy. Co doporučíte na zadělání těch děr ? jedná se o vydřené díry max 1-2cm.
A dále co použít pak na nátěr podlahy ? Ted je tam neco modrýho, asi tak 20 let stáří :)
Tak diry bych normalne vyspravil nejakym betonem a pak bych polil celou podlahu sterkou 4-6mm. Zbrousil a pak klasickou barvou co vydrzi redidlo olej a tak. Dam sem pak fotky jak jsem to delal ja u mejch garazi.
mel jsem diry mistama azz 2cm. Cele se to vymetlo a nalila se pryskyrice a na ni filtracni pisek. Tim se zajistilo perfektni oddeleni a prilnavost sterky. Pak se smetl prebytecnej pisek a vylila se sterka. Ja jsem lil hodne velke mnozstvi, ale prodavaj i sterku na par mm. to pak jen zbrousis a valeckem naneses v nekolika vrsvach barvu. Ja jsem daval na garaz vrstev 3x. Zdelal jsem cca 2l barvy...
Vysledek je super a perfektne se vytira.....

tady tesne po sterce. Jeden kybl jsem prelil a tak jsem pak musel opravovat, ale jinak to slo dobre.

já bych teda na vysprávku děr beton nedoporučoval. firmy co dělaj tyhle podlahy ve velkokapacitních garážích tyhle tvarový nerovnosti, praskliny apod vyspravujou nějakým epoxidovým tmelem, pak se povrch obrokuje (což pro tebe v tom rozsahu nemá smysl tahat brokovačku, takže bych to asijen něčím zdrsnil), jemnej píseček rozmést a přes něj (nesmí ho bejt moc) lili epoxidovou stěrku (která v našem případě nebyla moc vhodná, protože barák pracuje a epoxid není pružnej, takže to pak přelejvali polyuretanovou) a pak barvu.
No ja jsem do der taky nic nedaval. Vsechno se prelilo sterkou, ale ja jsem lil neco prez 2 cm. Ve stare garazi se davalo mistama 4cm, ale to byla velka spotreba.....
Luke: No epoxidová stěrka, to by byl už luxus teda. A i by si na to musel vzít firmu.
Já bych to tedy vzal - vyčistit, napenetrovat, hustější nivelačkou stáhnout ocel. hladítkem, hned to trochu rozválcovat válečkem s penetrací a ještě stahnout jednou hladítkem.
Nátěr Izoban/Ekoban
však taky píšu, že mám zkušenosti akorát s velkýma prostorama. jo a samo jak píšeš, ještě penetraci.
osobně bych do garáže dal dlažbu nebo terrazzo a je klid
barthez: 2cm? jak dlouho to tvrdlo? co já zatím viděl tak to byly tloušťky v řádech milimetrů
nejlevnější dlažbu co seženeš a máš klid se zátěžovkou napořád.

25.05.2010, 12:52 |
clown vrtali jsme cipy do podlahy, ty pak zalejvali ceskym pripravkem
[ Link ] a SUPER

25.05.2010, 13:42 |
Tea Hasoft na to dělá "Spravbeton" nebo jestli je toho víc, tak napenetrovat a pytel nivelačky
Luke :
jj opravdu je to tak. Ja jsem v druhe garazu mel diry a hodne velke nerovnosti stareho betonu. Opravdu nakonci nameril laserem 4cm rozdil oproti schodu na kraji garaze. nakonec to spadem steklo o neco mene nez 4cm, ale i tak to bylo hodne. Byla to druha garaz ( ne na obrazku ), takze ani nevim jak dlouho to schlo. Vylilo se a druhej vikend se brousilo a natiralo. Za tejden to bylo uplne suche :-)))). Ted to tam mam cca 2hym rokem a nikde nic. Na to jak to vypadalo.... Mazec...
Johanik : nátěr podlahy budu také na léto řešit, něco už jsem pohledával, tady pár rad
[ Link ]