Navštíveno 1350x

Potřebuji poradit, musím jezdit pro zboží do Itálie a vybral jsem si na ježdění T4 ale vím že občas bude potřeba jet i s vlekem a máme "jen" 2-osý s celkovou hmotností 2,8t. Může T4 táhnout tenhle vlek? Tažný co jsem našel na T4 má nosnost jen 2,5t. A jak je to se záznamovým zařízením, mám na mysli tachograf nebo kontrolbuch? Protože celková hmotnost soupravy bude přes 3,5t ale auto bude psané na soukromou osobu, musím mít tachograf?

21.05.2010, 01:03 |
Timbo na 2,8t mely myslim tazny jen syncra ale jistej si nejsem. pokud nebudes jezdit soukrome jakoze pro svou osobni potrebu tak potrebujes mit tachograf.

21.05.2010, 07:49 |
Hanes | Upraveno: 2010-05-21 07:52:27
Některý synchra to mají,ale jen některý a navíc dle zkušeností když koupíš T4 bez závěsu dáš novej tak ti napíšou jen 2t, na T4klubu se to řešilo a co auto to jiná hmotnost přívěsu a od nova jen 2T na každý.Takže koukej po autě co bude mít rovnou závěs s takovým zatížením. Jinak LT a sprinter mají 2.5-2.8t asi všechny.
Nebo kvůli tomu nechat ponížit hmotnost přívěsu-prý to jde.
jj, to ponížení hmotnosti jde ale já bych právě potřeboval občas využít celou užitečnou hmotnost :-( Na LT a Sprintery jsem taky koukal ale chci to mít i jako rodinný auto a na normální ježdění a jezdit LTčkem pro rohlíky se mi nechce :-) Mrknu na ten T4 klub, snad tam něco vyčtu nebo najdu syncro na prodej :-) Diky

21.05.2010, 10:40 |
Rudi No co sem našel maximum, tak na to dostali 2,5T, tím, že zkoušeli různě ponižovat hmotnost, případně synchro, na 2,8T je to už asi bez šance. I nová T5 má maximum 2,5T, ale viděl sem už nějakou s 3T tažným v rajchu, ale postup bude stejnej pravděpodobně jako u T4.

21.05.2010, 15:35 |
JA kia sorento 3.5 +lpg 2.8t na guli :-)
Ja: tak ted to taham za X5 2009 3.0d a ta ma 3.5t na kouli ale ja potrebuju jeste neco dovnitr, na vlek se vsechno nevejde a hodit do X5 paletu s heverama je barbarství :-)
Uz jsem nasel Caravellu s 2.5t taznym, necham ten vlek o 300kg ponízit a bude. -300kg mi neva, -800kg uz by bylo moc. Opravdu jsem zjistil ze je max 2.5t, a kdyz je 2.0t tak prý býva 9 místná a pak uberou na 6 míst a zvednou tažný na 2.5t.