Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Znovu jsem se přesvědčil o bazarnících...

o Navštíveno 1230x o
o 19.05.2010, 16:45 | Zdeny60
Dneska jsem při cestě ze SC domů měl čas, tak jsem-nikoho doma nečekaje a nemaje-navštívil pár včera výhldnutých bazarů, obzvláště jsem zajel do jednoho nejmenovaného na kruháči za Hradcem K. směr Praha, ten s tím třeopením, abych se potěšil pohledem a snad i předvedením Subaru Legacy Spec.B ve vzácné verzi sedan, který se mi nadmíru líbí a jež je tak trochu můj kandidát na místo Mazdy 3MPS '(mj, je k prodeji, více info na SZ či mail či 603 862 052).
Tak jsem tam zajel, natěšem že když nikoho v baziši nevidím, se mě hned někdo ujme a začně mě krmit ucho. No, nestalo se tak, zato jsem měl větší klid na to, abych si zvenší daný stroj důkladně prohlédnul a dal si do rovnítka "nebouraný, 1. majitel a top stav" s tím, co jsem spatřil.

Pánové, řeknnu vám to hned a na rovinu, je opravdu s podivem, jak dokáže být popsání něčeho tak jednoznačného, relativní. Vůz bylopravdu v top stavu, šlo o sedan z r. 2006 s udanými 186.000km, dejme tomu. Ovšem na to, že byl nebouraný, neukazovala prohlubeň v oblouku čelního skla, propadlá místa po obou stranách šíbru, nelícující mezery mezi plechy a navíc totálně jiný lak na nárazníku a zbytku vozu. Takové detaily, jako že všechny Al disky jsou ve stavu, když drhneš záměrně o obrubník a to dost brutzálně, neřeším. Zadní nárazní na pravém ronu prasklý, barba oprýskaná... No fakt - TOP STAV, jako vyšitej.

Tak si kladu otázku, jak by to dopadlo, kdybych např. zavolal, že mám o vůz zájem a po přesvědčení od bazarníka, že je opravdu v top stavu, bych vyrazil a jel 110km tam + 110km zpět se na to podívat a tohle bych uviděl. Je docela možný, že bych vážil jen jednu cestu tam, protože druhou bych měl zdarma buď v antonu nebo v sanitce, podle toho, jak be se děj odehrál. Buď by dostal na boudu zjebenec, a nebo mě trefil šlak... :-)

Tak si tak říkám, že si dál budu vážit toho, co mám a nebudu hasit, co mě až tak moc nepálí. Mám auta v top stavu, tak proč pokoušet osud, že? Jenže, život je změna a mě nejde ani tak o to auto, ale právě o tu změnu. No nic, to jsem odbočil. Ta´kový malý splín na mě padnul, v tomot deštivém počasí, ze školy si ještě pamatujíc, že pravda vítězí a lež má krátké nohy.

o 19.05.2010, 16:49 | Harryp
Moc to prožíváš.Tohle se děje stále :-(
o 19.05.2010, 16:58 | JP
Líbí se mi Tvůj výběr aut (a neni to tak dlouho co bych si vsadil na to, že tohle nikdy nenapíšu):D
o 19.05.2010, 17:20 | martan01
klasika. jen ze nejen v bazarech. Ale i v inzerci.
o 19.05.2010, 17:27 | Mika
Zdeny60 sice tě neznám, ale vždy při tvých příspěvcích si říkám, že jsi nebo se tváříš jako, že dobrý člověk s přehledem a nadhledem. Opakem je třeba Harryp ten schazuje tvůj oprávněný hněv na stav věci. Vždy mě potěší tvé příspěvky a dodám prodávám svůj starej passat, ale na druhou stranu proč, chci problémy nebo nějaké riziko když mě to nepálí, ne je to touha jít někam dál. Zatím se měj třeba se někdy potkáme. Zdar Míra.
o 19.05.2010, 17:29 | BATMAN
Divim se ze jsis s onim bazarnikem chvili nepovyklydal co je to TOP STAV.....?

Ty jejich prekvapeny grimasy a vymluvy mi dycky zvednou naladu...
o 19.05.2010, 17:33 | Vencaf
spíš se divím že Zdeny se v jeho letech ještě pozastavuje nad takovou věcí, která je v bazarech naprosto běžná
o 19.05.2010, 17:34 | Mika
Trubku a říci hele kámo počkej, TOP stav jo? Tvůj xicht a plesk. Jo prodávat předražené vraky to by jim šlo, já se byl kouknout taky jen tak, že jsem zkoušel prodávat bravo za 30, v bazači starší domrskanější a za víc, bože přeci nejsou lidi dementi, aby to kupovali nebo se pletu ? :-)
o 19.05.2010, 17:41 | Thullo
Take jsem jel cestu OSTRAVA - MELNIK do Mcaru, za TOP STAVEM a stav byl asi o 300% (bez prehaneni) horsi, nez popisoval Zdeny... Ano, skutecne jsem mel 100chuti bazarnika sestrelit! Fotky na webu snesou hodne a my s tim bohuzel nic neudelame - bohuzel... Ja jsem mu tam aspon udelal scenu pred zakaznikama a ti se smali, az se za bricha popadali :o)
o 19.05.2010, 17:45 | Freerider
Zdeny 60: No jestli je to ten, co má ještě další pobočku dál směrem na Jaroměř, tam tam jsem byl minulý týden taky a měl jsem naprosto podobný pocity
o 19.05.2010, 17:45 | muSlim
Chválim Tvoje plány pane... :o)
o 19.05.2010, 17:51 | mishan
jako Vencaf
o 19.05.2010, 18:30 | HIGHTOWER
od jistého diskuzního příspěvku když někde vydím TOP STAV, tak jsem mrtvej smíchy :-D
o 19.05.2010, 18:51 | Zdeny60
VencaF:

ty woe, ve "tvých letech"... cs tím chtěl říct :-) ?!
Su mladé jura ešče, ne?

Mika:
to máš tak, já se vždycky snažil jít přímou cestou. Nemá cenu sid ělat potíže tím, že něco při prodeji zatajím a nebo nazývám věci nepravými jmény. Na to jsem fakt už přeci jen odrostlejší a proč si kazit pověst?
Jen na okraj, i když to sem nepatří, za život jsem měl dosud asi 13-14 aut, některá nová, některá jetá, těch byla asi většina, protože nač vyhazovat prachy za nové auto, když jde za 2-3 pryč? A všechna auta jsem prodal s vědomím, že jde o ojeté auto a tudíž se může vyskytnout problém. Ale vždy jsem je prodával s čistým svědomím, protože ať už to bylo cokoliv, byť drobnost, na všechno jsem budoucího majitele upozornil a zaspali jsem to do smlouvy. A takové jednání očekávám i od druhých. Proč bych tvrdil, že auto je nebourané, když se to hned lehce zjistí? Žena odřela na Oktávce blatník - opravilo se to tak, že to nešlo poznat, ale přesto jsem to dalšímu zájemci řekl- a nemusel jsem. Těch pár tisíc za to, že blatník není původní, mi nestálo za to dělat si nepříjmnosti. Dneska se plechnepovažuje za "bourané" auto. To když se rovná skelet, tak se "dá mluvit o tom, že bylo lehce ťuklé". No kde to jsme??

To bylo fakt jen na okraj k poznámce, co psal Míra(Mika). Nejsem Mirek Dušín, ale není mým stylem zatajovat skutečnost a totéž bych očekával od druhých vůči mně, jenže... Škoda dneska mluvit.

Freerider, ne-Trotina to není :-)Ale i tam jsem kdysi byl, když jsem sháněl pro dcreu auto na začátek. Možná si někdo vzpomene, asi před 3 lety jsem tu nabízel Forda Pumu, ta pocházela shodou okolností z tohotonejmenovaného bazaru u kruháče s třepením. Shodou okolností jsem ji kupoval na základě hledání na webu a shodou okolností byla fakt pěkná, i když měla nějaké mouchy, které jsem z velké části opravil resp. nechal opravit a měla lakovaný předek, nic fatálního. Taky byla inzerovaná jako top stav, jenže smlouva tvrdila to, že kupuji vrak. Však to každá zná. Jinak sloužila dobře, sice krátce, ale bez potíží, to byl celkem povedný kup za tu cenu. Pak s ní lítal ještě asi rok můj táta, jenže pro důchodce nic moc, přeci jen je to nízké a jemu bylo přes 70.

No nic. Legacy sedan se nekonalo...
o 19.05.2010, 19:19 | Soptík
Tak sem taky hodim mojí zkušenost s bazarem u Ústí nad Labem.
Jelikož se porozhlížim po nějakém rádoby tereňáku tak jsem našel inzerát o prodeji Suzuki Grand Vitara 1.9DDiS,r.v.08.Dále inzerát hlásal že auto je nebourané a v Top Stavu.
Po příjezdu do bazaru jsem měl sto chutí někoho seřezat!Auto bylo řachlé na bok.Neseděla tam jedinná spára a odstín laku byl úplně jinej.Dále bylo prasklý čelní okno a místo pneumatik byly obutý sliky.Dále mi prodejce oznámil že při rozjezdu tam něco bouchá a že to zjistil teprve ráno.
Tak jsem se nachystal k odchodu a perlička na konec.Prodejce mi řekl že když auto vezmu tak mi dá 5 tisíc slevu.No,nemít s sebou mladou tak bych ho snad fakt zbil.
o 19.05.2010, 19:20 | muSlim
2 Soptík: len mi tak napadlo ako OT, Cervin tuším mal na predaj veľmi peknú Grand Vitaru...
o 19.05.2010, 21:11 | Harryp
To MIka: prober se a přečti si ještě jednou a pořádně co jsem napsal?! Pouhé konstatování toho,že to zbytečně prožívá,že se toto děje stále....co je na tom proboha shazujícího na jeho rozčílení? Vysvětli mi to s tím tvým nadhledem a přehledem...děkuji
o 19.05.2010, 21:13 | H-Honza (M)
a je tady zase ten "top stav" :o)))))))
o 19.05.2010, 21:15 | Harryp
To H-Honza: už patří mezi stejná slova jako "sleva" "akce" atp. na to prostě češi slyší :-)
o 19.05.2010, 22:09 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
jj,bazar s třepetalkama u kruháče u HK :-) také jsme tam byly kouknout na auto pro manželku..TOP STAV,mno na korozi zadního víka na kombíku a odřeniny také asi zapoměly.
Další pobočka směr Jaroměř..VW GOLF Variant...stav tacho 127tkm,servisní knížka,hezké auto. v motorovém prostoru štítek o výměně oleje z německa s datumem o rok starším a stav tacho 139tkm :((....bukvice,ani je nenapadlo ho utrhnout.
o 19.05.2010, 22:17 | aphex
To bude asi ono...
[ Link ]
o 19.05.2010, 22:30 | Nismo.Power
SpecB kupoval známej, koukal koukal a nakonec z německa dovez za pěknou cenu skoro nový ve stavu jako nový..... je to zvláštní auto, design je super stejně jako u normál verzí ale mám k němu pár výhrad tak i tak.... ale nejede to zle :)
o 20.05.2010, 07:40 | Zdeny60
JJ, to je ta tragedie:-(
Jede to, ale taky to dost žere (Slim - tak ako??)Mně se sedan děsně líbí, černý se světlým vnitřkem, na 18´´-Mlask.
o 20.05.2010, 07:53 | hanzz
Pro SpecB opravdu raději do Německa.
o 20.05.2010, 08:30 | muSlim | Upraveno: 2010-05-20 08:33:58
2 Zdeny60: priemer 12, na to čo tomu nakladá človek je to pekná spotreba si myslím. Hlavne je vtipné vidieť na diaľnici, keď sa za Teba zavesí Impreza a tlačí Ťa, Ty to tlačíš samozrejme tiež a o chvíľu ho vidíš že fúkaná musí pre šťavu a Ty si ešte v polke nádrže :o)))

BTW ako vždy, info k spotrebe nájdeš u mňa na spritmonitore [ Link ]
o 20.05.2010, 08:40 | Vlastah
ty ceny v DE jsou sileny, nejlevnejsi za pul mice:

[ Link ]

o 20.05.2010, 08:42 | Vlastah
je to o 150 vic, nez za tu pastiku v Pracharne
zase pokud je opravdu v ok stavu..........
o 20.05.2010, 08:50 | Luke_288
slime, ale to jezdíš jak hovado ne? :)
o 20.05.2010, 09:23 | muSlim
2 Luke_288: hovorme tomu svižne :o) Hovado v mojich predstavách je debil ktorý to honí furt, bez prestávky, za studena a za tepla, proste mu je jedno čo na to to auto, hlavne že ide třistazmísta :o)
o 20.05.2010, 09:35 | Mr.Scully
Já jsem se asi před pěti lety pobavil, tehdy jsem kupoval něco levnýho na vyježdění (Mazdu MX3 tuším), tak jsem psal maila na nějaký pražský bazar (adresu už nevím), v jakém stavu to auto je a přišla mi odpověď ve stylu "no, kilometry asi budou stočené, zřejmě to bylo bourané, alu jsou v mizerném stavu, interiér je trochu poškozený" atd., tak jsem se od srdce zasmál a poděkoval za informace, že mi ušetřili cestu. Byli konečně aspoň jednou upřímní :-D
o 20.05.2010, 09:41 | Alííí
Neházel bych všechny do jednoho pytle.
Aut je tolik, že člověk musí vybírat, a pokud se mi nelíbí jiná barva na nárazníku než na zbytku auta, nemusím z toho hned dělat totálku, ale zkusit se domluvit na ceně (sleva kompenzující lak, nebo klempířinu). Jasně, člověk ale narazí i na úlet.
Mě zas na druhou stranu dostávaj ty chytráci na telefonu, který mi řeknou "když mi slevíte ze 148 na 140, tak si ho vezmu" . Takovejm lidem bych lámal nohy, když na mě tohle zkoušej 5x denně. To jsem si nemusel kupovat služební telefon, abych řešil takový dementy. Auto neviděli, ale slevu by chtěli. :-/
o 20.05.2010, 09:53 | Nismo.Power
známej povídal že se drží zatim někde kolem 13-14 s tou speckou..... což mi příjde dost na to že jezdí pořád někam za hranice :) taky řikal že mu tolik nebral ani patrol starej když projíždel saharu :))
o 20.05.2010, 10:15 | muSlim
2 Nismo: dá sa aj za 16 samozrejme, ale pri normálnom jazdení, hlavne keď necháš motor aj vydýchnuť, tak sa tá spotreba dlhodobo (u mňa cca. 110 tankovaní celkovo) ustáli okolo tých 12. To je dlhodobá za tých cca. 110 tankovaní, výkyvy tam samozrejme sú, viď link vyššie :o)
o 20.05.2010, 14:07 | RedBaron
Proč používat bazary, vždyť je to plné neprodejných slepenin a věčně se seroucích aut-citrónů...
o 21.05.2010, 17:33 | Steve_X
Nechtěl jsem reagovat,ale nedá mě to. Nevím kde jsi vzal informaci že je to TOP STAV, protože to není nikde řečeno. Psát lži umí každý. Auto je firemní, servis je pravidelný a havarované nebylo!!!! Lakované povrchově po oděrkách žádné kytování(měřeno měřákem laku) střecha bez známek lakování) pouze promáčklina. Auto má najeto 180.000km servis subaru pravidelně. Mechanicky naprosto v pořádku. Zdeny60 hoň si triko jinde. Nikoho se nezastávám. Jak to auto přijelo tak se prodává(je v komisi). Pro autohificentrum liberec - TOP STAV tady na žádné kaši nenajdete a jinou pobočku taktéž nemáme. Jsem zaměstnanec Prachárny a vím jak to na bazarech chodí,ale myslím že na tom zase tak špatně nejsme.Bohužel prodáváme ojetiny a në vždy známe celou pravdu o daném autě.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3753 sekund.